Prima pagină » Local » Fostul viceprimar Radu Botez a fost numit director Ecopiața. Cristi Starică a fost lăsat pe tuşă
Fostul viceprimar Radu Botez a fost numit director Ecopiața. Cristi Starică a fost lăsat pe tuşă

Fostul viceprimar Radu Botez a fost numit director Ecopiața. Cristi Starică a fost lăsat pe tuşă

12 aug. 2022, 15:35,
în Local

Fostul viceprimar al Iașului, Radu Botez, a fost numit director interimar la una dintre societățile Primăriei. Este vorba despre Ecopiața, companie care administrează piețele agroalimentare.

„Sunt 3 luni în care vom face o analiză în profunzime a societății. Îmi asum rol doar pentru această perioadă, nu voi participa la concursul care va fi organizat pentru un nou director. În maximum o lună voi avea rezultatele acestei analize, vom vedea în ce măsură se poate auto-susține Ecopiața. Unul dintre scenarii vizează inclusiv transformarea societății într-o direcție la nivelul Primăriei”, a declarat Radu Botez.

Menționăm că timp de peste 10 ani, societatea a fost condusă de Cristi Stărică. În ultimii ani însă, acesta a fost criticat dur pentru starea dezastruoasă a piețelor. În schimb, Stărică a încasat lunar un salariu de aproximativ 4.000 euro.

Numirea lui Radu Botez a fost făcută vineri, 12 august, de către Consiliul de Administrație a Ecopiața, consiliu al cărui mandat a fost prelungit recent de către Consiliul Local cu 4 luni, timp în care trebuie organizat concursul pentru un nou CA.

Prima reacție a lui Radu Botez după ce a ocupat funcția de director interimar al Ecopiața

Fostul viceprimar Radu Botez a fost numit director Ecopiața, iar la scurt timp a avut o primă reacție.

„Va fi o perioadă de cel mult 4 luni în care voi fi director interimar. Se organizează un concurs în perioada aceasta, pe care îl gestionează în principal Consiliul de Administrație, pentru a se stabili cine va fi, cu mandat întreg, director. Eu nu particip la acest concurs, sunt doar interimar acum, pentru că era nevoie de cineva care să semneze și să încercăm să vedem dacă societatea viabilă ca SA sau ar fi mai bine să devină o direcție în cadrul primăriei.

Problemele cele mai importante care au fost ridicate în ședința de Consiliu Local din martie, când nu s-a votat bugetul EcoPiața SA, erau legate în principal de faptul că o mare parte dintre venituri merg spre salarii și nu sunt bani de investiții. Sarcina mea este, la rugămintea primarului, de a vedea dacă EcoPiața poate avea venituri mai mari, cât să rămână o parte și pentru investiții sau nu. Nu am urmărit şi nu urmăresc o poziție de director în plan local. Am fost viceprimar și mi-a ajuns. Aici a fost o situație de urgență, anume faptul că fostului director i-a încetat mandatul la 1 iulie, existând o perioadă foarte lungă de timp în care nu s-au plătit salarii, nu există semnături în bancă, etc”, a declarat Radu Botez, director interimar EcoPiața.

Alătură-te pe WHATSAPP canalului BZI, pentru a fi la curent cu cele mai noi știri

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

`
`
BZI - Editia Digitală - pdf
18 octombrie 2024
18 octombrie 2024