Prima pagină » Actualitate » Fostul selecționer al României a murit! Christoph Daum s-a stins din viață la 70 de ani
Fostul selecționer al României a murit! Christoph Daum s-a stins din viață la 70 de ani

Fostul selecționer al României a murit! Christoph Daum s-a stins din viață la 70 de ani

25 aug. 2024, 11:40,
în Actualitate

Christoph Daum, fostul selecționer al echipei naționale de fotbal a României, s-a stins din viață sâmbătă, 24 august 2024, la vârsta de 70 de ani. Vestea tragică a fost confirmată de publicația germană BILD, care a precizat că Daum a murit „în liniște, alături de familie”, în locuința sa din Köln, Germania.

Potrivit primelor informații, Christoph Daum a pierdut lupta cu un cancer pulmonar agresiv, boală descoperită în urmă cu doi ani. În ultimele luni, starea sa de sănătate s-a deteriorat rapid, în ciuda tratamentelor intensive cu chimioterapie. La începutul acestui an, Daum mărturisea presei germane că nu mai avea speranțe pentru o îmbunătățire a stării sale: „După ultimele evoluții, nu voi mai fi mai bine.”

Christoph Daum a fost selecționerul României între iulie 2016 și septembrie 2017, perioadă în care a condus echipa națională în 10 partide oficiale. Sub conducerea sa, România a obținut trei victorii, a suferit patru înfrângeri și a înregistrat trei remize, având o medie de 1,20 puncte pe meci. Deși mandatul său nu a fost foarte lung, el a rămas un nume cunoscut și respectat în fotbalul românesc pentru profesionalismul său.

Federația Română de Fotbal îl invitase vara aceasta pe Christoph Daum la unul dintre meciurile naționalei la EURO 2024, însă din cauza problemelor de sănătate, fostul selecționer nu a putut participa. Moartea sa reprezintă o mare pierdere pentru fotbalul internațional, lăsând un gol atât în Germania, cât și în România, unde a fost apreciat pentru dedicația și munca sa în fotbal.

Christoph Daum va fi amintit nu doar pentru realizările sale ca antrenor, ci și pentru lupta sa curajoasă împotriva unei boli nemiloase. Gândurile și condoleanțele noastre sunt alături de familia sa și de toți cei care l-au cunoscut și respectat.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

`
`