Prima pagină » International » Fostul producător de film Harvey Weinstein, vizat de noi acuzații de abuz sexual
Fostul producător de film Harvey Weinstein, vizat de noi acuzații de abuz sexual

Fostul producător de film Harvey Weinstein, vizat de noi acuzații de abuz sexual

10 iul. 2024, 17:22,
în International

Harvey Weinstein, fostul producător de film american, ar putea fi rejudecat în luna noiembrie, conform declarațiilor procurorilor din Manhattan citate de The Guardian și News.ro. Weinstein. În vârstă de 72 de ani, se află în prezent încarcerat la închisoarea Rikers Island din New York.

Această decizie vine după ce, în aprilie, Curtea de Apel a statului New York a anulat condamnarea sa pentru viol. Instanța a motivat că procesul din 2020, în urma căruia Weinstein a fost găsit vinovat, a fost marcat de erori de procedură. Producătorul fusese condamnat pentru violarea actriței Jessica Mann în 2013 și agresarea sexuală a asistentei de producție Mimi Haleyi în 2006.

Weinstein a pledat nevinovat, susținând că orice relație sexuală a fost consimțită.

„Aşa cum am spus în 2020, au existat femei care nu erau pregătite să se angajeze în procesul legal. Unele dintre aceste femei sunt pregătite acum”, a declarat procurorul Nicole Blumberg.

O nouă mărturie din partea Jessicăi Mann

Jessiaca Mann a confirmat că acuzarea va fi pregătită pentru un nou proces în toamnă. Actrița a apărut marți în instanță și a anunțat că va depune din nou mărturie împotriva lui Weinstein în noul proces, după anularea condamnării din aprilie.

Avocatul lui Weinstein a cerut judecătorului să ia în considerare starea de sănătate precară a clientului său, menționând că acesta este vârstnic și suferă de diabet sever.

În paralel, Weinstein rămâne încarcerat, având o condamnare de 16 ani de închisoare din 2023 în Los Angeles pentru alte cazuri de viol și agresiune sexuală.

Peste 80 de femei, inclusiv actrițe precum Angelina Jolie, Salma Hayek și Gwyneth Paltrow, l-au acuzat pe Weinstein de hărțuire sexuală, viol sau agresiune, acuzații care au ieșit la iveală după publicarea unui articol în The New York Times în octombrie 2017. Procurorii din New York au fost primii care l-au trimis în judecată, iar investigațiile continuă și în Londra și Los Angeles.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *