Prima pagină » Local » Fostul primar, Gheorghe Nichita, a depus cerere de eliberare din pușcărie la două zile după condamnare

Fostul primar, Gheorghe Nichita, a depus cerere de eliberare din pușcărie la două zile după condamnare

08 sept. 2022, 10:46, 5 ,
BZI.ro, în Local

Gheorghe Nichita a făcut o cerere de modificare a pedepsei la doar două zile după ce a fost condamnat la închisoare cu executare. Fostul primar ar putea să fie liber până la sfârșitul lunii octombrie.

Gheorghe Nichita a fost condamnat la 5 ani de închisoare cu executare în dosarul ”Amanta” alături de Liviu Hliboceanu care are de executat 4 ani.

Gheorghe Nichita, cerere de eliberare din pușcărie la două zile de la condamnare

Judecătorii l-au condamnat pe Gheorghe Nichita la 5 ani de închisoare cu executare, dar fostul primar a depus o cerere de eliberare din pușcărie la doar două zile de la condamnare. Concret, pe rolul Tribunalului Vaslui se află o cerere de modificare a pedepsei care a fost înregistrată pe data de 1 septembrie. Fostul primar al Iaşului şi-a motivat cererea prin faptul că și-a executat deja pedeapsa. Așadar, Nichita cere contopirea pedepsele primite în 2 dosare penale. Cele două dosare penale sunt cel ” UTI ” şi dosarul ”Amanta”.

Cererea lui Gheorghe Nichita prin care solicită eliberarea din penitenciar vrând contopirea din cele două dosare

Cererea lui Gheorghe Nichita prin care solicită eliberarea din penitenciar vrând contopirea din cele două dosare

Judecătorii din Vaslui vor analiza cererea inculpatului, iar dacă decizia va fi favorabilă, fostul primar ar putea ieși cel mai devreme din spatele gratiilor la sfârșitul lunii octombrie. Totuși, dacă judecătorii vor da un avis nefavorabil, primarul trebuie să stea cel puțin 1 an de zile. Pentru a putea fi eliberat peste 1 an de zile, Gheorghe Nichita, ar trebui să aibă un comportament exemplar, să facă ore de muncă în interiorul penitenciarului dar și să invoce vârsta și pedeapsa de dinainte, cea din dosarul UTI. La acel moment, Nichita a declarat că este nevinovat și că a fost condamnat fără ca să fi făcut vreo ilegalitate.

Gheorghe Nichita condamnat la închisoare în dosarul ”Amanta”

Gheorghe Nichita s-a ales cu o condamnare la închisoare cu executare în dosarul ”Amanta”. Judecătorii au decis că se face vinovat de mai multe infracțiuni printre care instigare la abuz în serviciu. Instanța a reținut faptul că fostul primar a obţinut pentru sine ori pentru altul un folos necuvenit, în formă continuată, faptă prevăzută şi sancţionată de art. 47 Cod penal raportat la art. 132 din Legea nr. 78/2000 cu referire la art. 297 alin. 1 Cod penal cu aplicarea art. 35 alin.1 Cod penal, două pedepse de câte 1 an închisoare pentru săvârşirea infracţiunii de instigare la acces ilegal la un sistem informatic.  În același dosar a fost condamnat și Hliboceanu Liviu Mihai pentru săvârşirea infracţiunii de folosire, în orice mod, direct sau indirect, de informaţii ce nu sunt destinate publicităţii ori permiterea accesului unor persoane neautorizate la aceste informaţii, în formă continuată, dar și alte fapte.

Fostul primar nu a fost găsit inițial în casa acestia din Iași. Cel mai probabil, pentru că aștepta o sentință cu executare, Gheorghe Nichita și-a schimbat domiciliul în Vaslui. Din aceste considerente, oamenii legii l-au găsit pe acesta într-un apartament din Vaslui și l-au trimis la Penitenciarul Vaslui.  Vom vedea dacă Gheorghe Nichita va fi eliberat din închisoare sau dacă judecătorii vor decide că fostul primar trebuie să-și mai petreacă câteva luni bune în spatele gratiilor.

Comentarii
  • Cum adica si-a executat deja pedeapsa??
    Ce treaba are dosarul UTI cu Amanta? Sunt total diferite cu condamnari survenite in perioade diferite. Cand a stat la inchisoarte a fost pentru UTI, acum pentru Amanta!

  • Labioplastie

    Descontopire.
    Adica pedepsele sunt individuale si se executa individual.
    Sa stea la puscarie dorohoianul asa cum si-a batut joc de angajatii regiei de apa.
    Vrea sa stea acasa cu nepotii, spagarul infekt.

  • Conform ziaristilor cotidianului Gandul, ghe nichita ar fi adunat din spagi de cca 20 milioane euro. Asa ca, sarakilor, sa nu va aud vorbind.

  • pai daca a adunat atata banet cun drak sa-i cheltuie di parnaie! Da-tii drumul acasa judecatori infecti sa-si poata cheltui omul agoniseala!

  • Avem un stat in deriva.
    Reprezentantii acestui stat, ghe nichita & co infunda puscaria din cauza spagilor.
    De aceea nu avem autostrada de 32 de ani incoace.
    Din cauza lor.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

BZI - Editia Digitală
16 iulie 2024
16 iulie 2024