Prima pagină » Actualitate » Fostul președinte, Traian Băsescu, e hotărât să candideze la Primăria Capitalei
Fostul președinte, Traian Băsescu, e hotărât să candideze la Primăria Capitalei

Fostul președinte, Traian Băsescu, e hotărât să candideze la Primăria Capitalei

28 iul. 2020, 15:17,
Elena Nicoleta BUJOR în Actualitate

Traian Băsescu a anunţat, marţi, 28 iulie 2020, că e hotărât să candideze la Primăria Capitalei în cazul în care PNL şi PMP nu ajung la o înţelegere privind o candidatură comună la Consiliul General al Municipiului Bucureşti.

„Am fost adeptul şi promotorul ideii – dreapta să meargă cu Nicuşor Dan. Dar asta înseamna să mergem măcar într-o alianţă politică. Da, îl susţineţi pe Nicuşor, dar la Consiliul General nu avem liste comune. Decizia mea este să avem o discuţie serioasă în PMP. În cazul în care nu se realizează o alianţă, să candidez pentru PMP. Garantez partidului un scor acceptabil pentru Bucureşti”, a declarat Traian Băsescu.

Traian Băsescu va intra în cursa electorală

Fostul preşedinte a explicat că va intra în cursa electorală dacă PNL şi PMP nu ajung la o înţelegere pentru candidaturi comune la Consiliul General.

„Sunt hotărât să intru în această competiţie dacă USR şi PNL vor considera că pot să batjocorească PMP-ul, adică să-i spună votaţi-mi-l pe Nicuşor, dar noi nu discutăm cu voi.  Responsabilitatea ca Firea va rămâne primar general după aceste alegeri va fi a lor. Nu poţi să nu faci liste comune la Consiliu. Este singura soluţie să o scoatem pe Firea din fotoliul de la Cişmigiu.Dacă nu vor face acest lucru, mă voi considera dezlegat de obligaţia de a fi lacheu. Cum adică vii şi îmi spui… Cum e posibil să îi spui unui partid care are 10 la sută în Bucureşti: îmi susţii candidatul, dar eu nu te vreau pe liste?”, a afirmat Traian Băsescu.

„Problema este că nu vrea USR-ul o alianţă cu PMP şi atunci au pus PNL-ul în faţa următoarei opţiuni: ori alianţă cu USR-ul, ori dacă vine şi PMP-ul, USR-ul merge singur. Ăştia sunt termenii în care negociază USR-ul”, a spus Băsescu.

Candidaţi Primăria Capitalei

Gabriela Firea va intra din nou în cursa pentru Primăria Capitalei. În tabăra PNL se dă o luptă cruntă pentru Primăria Capitalei. Ministrul Muncii, Violeta Alexandru, şi Ionel Dancă, şeful cancelariei premierului sunt vehiculaţi drept contracandidaţi ai Gabrielei Firea. Şi europarlamentarul Rareş Bogdan, care, deşi nu îşi doreşte să candideze, ar fi singurul care ar putea spăla imaginea partidului la alegerile locale.

O variantă liberală la care puţini s-ar fi gândit este şi candidatura lui Ludovic Orban care a fost vehiculată în ultimul timp.

Alianţa USR-PLUS a făcut mai multe simulări cu privire la posibilele variante de candidaţi pentru primăriile de sector. USR București l-a validat pe Nicușor Dan drept candidat la Primăria Generală a Capitalei, iar PLUS îl susţine pe Vlad Voiculescu. USR-PLUS va alege candidatul cu cele mai mari șanse să o învingă pe Gabriela Firea până la finele acestei luni.

Din partea PMP, Theodor Paleologu va fi candidatul pentru Primăria Capitalei.

Candidaţi primării de sectoare

Dan Tudorache va fi din nou candidatul PSD pentru Primăria sectorului 1, iar Robert Negoiţă la sectorul 3. Social-democraţii spun că vor merge din nou şi pe mâna actualilor edili ai sectoarelor 4 şi 5, iar Gabriel Mutu e dat ca sigur la sectorul 6. Singura dilemă apare la sectorul 2, unde Mihai Toader este cu semnul întrebării.

Lucrurile par mult mai clare la sectoare. La sectorul 1 – Tănase Stamule ar fi varianta agreată de liberali, iar Dan Cristian Popescu va intra în cursă pentru sectorul 2. Antonel Tănase şi Pavel Popescu se vor lupta pentru sectoarele 3 şi 4, iar Cristian Băcanu şi Ciprian Ciucu pentru sectoarele 5 şi 6. Este vehiculat, însă, şi fostul jurnalist Dan Bucura pentru primăria sectorului 5.

Din partea PMP, liderul partidului, Eugen Tomac, va candida pentru Primăria sectorului 1. Mihai Neamțu şi Ioana Constantin se vor lupta pentru 2 şi 3, iar Ştefănel Marian şi Lucian Iliescu pentru 4 şi 5. Ștefan Florescu va candida pentru Sectorul 6, din partea PMP.

Cei din ALDE spun că cele mai mari şanse sunt la sectorul 5 unde va intra în competiţia electorală din partea partidului Ion Valentin Voicu.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *