Prima pagină » International » Fostul președinte american Donald Trump, primul interviu după atentatul eșuat asupra sa: „Ar trebui să fiu mort”
Fostul președinte american Donald Trump, primul interviu după atentatul eșuat asupra sa: „Ar trebui să fiu mort”

Fostul președinte american Donald Trump, primul interviu după atentatul eșuat asupra sa: „Ar trebui să fiu mort”

15 iul. 2024, 19:20, 1 ,
BZI.ro, în International

Fostul președinte american Donald Trump a anunțat luni, în primul interviu după atentatul eșuat asupra sa, o schimbare radicală de ton în lupta politică împotriva lui Joe Biden pentru un nou mandat de președinte.

El a spus în interviul pentru publicația conservatoare New York Post că a renunțat la discursul dur și coroziv despre „administrația Biden coruptă și oribilă”, discurs pe care îl pregătise pentru congresul Partidului Republican din această săptămână. În schimb, a anunțat că va avea un nou discurs prin care va încerca ”să unifice țara”.

Fostul președinte american Donald Trump, primul interviu după atentatul eșuat asupra sa

Anunțul lui Trump vine pe fondul radicalizării discursului politic în ultimul deceniu, cu atacuri dure lansate atât de el, cât și de competitorii săi din Partidul Democrat.

Fostul președinte a vorbit despre „experiența suprarealistă” în timpul unui interviu la bordul avionului său privat, în drum spre Milwaukee pentru Convenția Națională a Partidului Republican.

Trump a povestit că întâlnirea sa cu moartea l-a făcut să se răzgândească în legătură cu discursul pe care îl va susține joi, când va accepta nominalizarea partidului său pentru alegerile prezidențiale.

„Aveam pregătit un discurs extrem de dur, foarte bun, despre administrația coruptă și oribilă. Dar l-am aruncat”, a spus Trump. El a spus că se pregătește un nou discurs pentru că „vreau să încerc să unesc țara”. A adăugat: „Dar nu știu dacă acest lucru este posibil. Oamenii sunt foarte divizați”.

Donald Trump rămâne convins că succesul va uni țara

Întrebat dacă este o chestiune de ton sau dacă are în vedere schimbări de politici publice, Trump a spus că „unii oameni vor granițe deschise, alții nu. Unii vor ca bărbații să poată juca în echipele sportive feminine, iar alții nu”. Totuși, a spus el, rămâne convins că succesul va uni țara, deși nu a definit altfel ce ar presupune acest succes.

El a spus că a apreciat apelul președintelui Biden, numindu-l „bun” și că Biden a fost „foarte drăguț”. Trump a sugerat, fără a oferi detalii, că, de acum înainte, campania dintre ei ar putea fi mai civilizată.

„Nu ar trebui să fiu aici, ar trebui să fiu mort”, a spus Trump. „Ar trebui să fiu mort”.

El a felicitat personalul Secret Service pentru acțiunile lor eroice și i-a lăudat pentru că l-au împușcat pe trăgător, care era cocoțat pe un acoperiș la aproximativ 130 de metri de scena unde vorbea Trump.

„L-au doborât cu o singură împușcătură chiar între ochi”. „Au făcut o treabă fantastică”, a adăugat el. „Este suprarealist pentru noi toți”.

Comentarii

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *