Prima pagină » Actualitate » Fostul preot Visarion Alexa condamnat la închisoare pentru hărțuire sexuală
Fostul preot Visarion Alexa condamnat la închisoare pentru hărțuire sexuală

Fostul preot Visarion Alexa condamnat la închisoare pentru hărțuire sexuală

01 sept. 2024, 17:00,
în Actualitate

Informații de ultimă oră în cazul fostului preot Visarion Alexa, după ce a fost acuzat de hărțuire sexuală. Judecătorii l-au condamnat la 2 ani și jumătate de închisoare cu suspendare, însă decizia nu este definitivă.

În luna septembrie a anului 2022, fostul preot Visarion Alexa a fost reţinut de polițiști după ce a fost acuzat de hărțuire sexuală. O femeie în vârstă de 37 de ani a susținut că a fost agresată în timpul spovedaniei. Enoriașa a mers la secția de poliție, acolo unde a depus o plângere împotriva preotului care este paroh la Biserica”Pogorârea Sfântului Duh” – Militari.

Decizie de ultimă oră în cazul fostului preot Visarion Alexa

2 ani și jumătate de închisoare cu suspendare. Aceasta este pedeapsa pe care judecătorii au decis ca o merită fostul preot Visarion Alexa după ce a fost acuzat de hărțuire sexuală. Decizia nu este însă definitivă, ceea ce înseamnă că poate fi contestată atât de fostul preot, cât și femeia care i-a adus acuzații, scrie stiripesurse.ro.

Deși i-au fost aduse mai multe acuzații, de către mai multe enoriașe, Visarion Alexa nu a recunoscut acuzațiile. Oamenii legii l-au reținut însă pentru 24 de ore, iar apoi a fost plasat sub control judiciar.

Anchetatorii spun că fostul preot ar fi agresat-o sexual pe femeia care i-a adus acuzații după spovedanie, când aceasta nu ar fi putut să se apere.

„Preot: Ți-a fost rău?
Victimă: Cum adică?
Preot: Păi am simțit că te-ai relaxat un pic. Erai tare stresată cu povestea ta.
Victimă: Păi și asta credeți că am nevoie? Mai ales că dumneavoastră m-ați atins în zona intimă. Mi-ați atins vaginul. Asta produce detensionare (…)
Preot: Te deranjează că te-am atins? (…)
Victima: Ca și preot m-ați atins sau ca prieten?
Preot: Ca prieten…
Victima: Dar că s-a întâmplat într-un loc sfânt?
Preot: Nu te stresa, sfânt e tot universul, e făcut de Dumnezeu. (…)
Victima: Vreau să știu treaba cu dicționarul… Și explicațiile. Corpul meu s-a simțit ca la inventar. Mâinile dumneavoastră pe pielea feselor mele, pe abdomen, pe sâni, în partea intimă…
Preot: (…) E un gest de afecțiune, nu inventar.
Victima: E un gest de afecțiune din partea dumneavoastră că v-ați bucurat mai mult de atingeri mai ales că eu încercam să vă opresc și repetam că nu e voie. Corpul meu fiind inert, mai ales că sunteți preot și totul a avut loc într-un lăcaș sfânt. Și m-ați și împărtășit.
Preot: (…) Să nu cazi în ispita dorinței de a te răzbuna. Răzbunarea rănește și pe alții, dar mai ales pe tine.”, este o parte a conversației dintre cei doi.

Preotul Visarion Alexa, acuzat de agresiune de o altă credincioasă

Cu ceva vreme în urmp, o altă victimă a preotului Visarion Alexa a făcut dezvăluiri cutremurătoare, sub protecția anonimatului. Femeia a povestit că ar fi trecut prin clipe de groază în timp ce se afla la spovedanie, și că, atunci când a spus unul alt preot despre ceea ce i se întâmplase, nimănui nu i s-a părut nimic deplasat.

”Și eu am trecut prin chilia părintelui Alexa. Sunt una dintre victime. La mine abuzul a fost viol, aș putea spune. Eram blocată, mă rugam la Sfântul Mina să se termine, că avea icoana în chilie. Îmi zicea că nu înțeleg Biblia, poate citesc Vechiul Testament (regele David) și „dragostea” față de aproape. Am reclamat, dar preotul respectiv mi-a spus că așa îmbrățișează părintele.

Așa cum? Cu pantalonii desfăcuți?

M-am închis în mine, nu am mai mers să mă spovedesc.

Doar foarte puțini au știut, că nimeni nu m-ar fi crezut”, a povestit femeia care a cerut să îi fie păstrat anonimatul, scrie româniatv.net.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *