Prima pagină » Cultural » Fostul preot Daniel Balaş, despre ce se întâmplă atunci când părinţii îşi blestemă copiii. „Dumnezeu n-o să…”

Fostul preot Daniel Balaş, despre ce se întâmplă atunci când părinţii îşi blestemă copiii. „Dumnezeu n-o să…”

26 dec. 2024, 09:38,
Cezar Bulgaru în Cultural

Fostul preot Daniel Balaş a vorbit despre ce se întâmplă atunci când părinţii îşi blestemă copiii. Acesta susține că „blestemul părintesc” este mai degrabă un mit, însă fenomenul poate fi explicat prin programare mentală. Potrivit acestuia, convingerile insuflate copilului în primii ani de viață ajung să îi influențeze inconștient alegerile și comportamentul de-a lungul vieții.

„Dumnezeu nu-i dă altă traiectorie în viaţă copilului doar pentru că l-a blestemat mama, dar în mintea copilului se instalează nişte programe„.

Daniel Balaş, despre ce se întâmplă atunci când părinţii îşi blestemă copiii

Daniel Balaș explică fenomenul din spatele „blestemelor” părintești într-un clip distribuit pe rețelele sociale. Fostul preot afirmă că, în astfel de cazuri, nu este vorba despre o forță supranaturală, ci despre efectul profund al cuvintelor și convingerilor transmise de părinți, care pot influența dezvoltarea emoțională și comportamentală a copiilor.

„Sunt foarte multe mame care aruncă cuvinte şi au impresia că fiii lor or să prindă altă traiectorie în viaţă. În ultima mea zi la parohie au venit doi tineri, fraţi, şi mi-au zis că vor să-i dezleg. ‘Suntem legaţi de mama. Ne-a blestemat şi de atunci parcă viaţa noastră a luat o altă traiectorie.

Eram într-o seară acasă, tata făcea un grătar şi mama o luase pe raşpincă, că mai trage pe la măsea şi după ce s-a îmbătat a început să ne blesteme. I-a zis surorii mele ceva, asta i-a întors cuvântul, mi-a zis şi mie ceva, i-am zis să-şi vadă de treaba ei, şi a început să ne blesteme. La câteva săptămâni sor-mea s-a despărţit de iubitul ei, iar eu, după ce că n-aveam iubită, cunoscusem şi eu o fată de două zile, nici aia nu s-a mai lipit de mine. Deşi am maşină, am casă, am situaţie’.

Azi nu mai agăţaţi cu maşini şi case, astea şi le fac şi femeile. Femeile vor bărbaţi iubitori, protectori, miloşi, atenţi, nu boschetari, nu bătăuşi. Dacă duce lipsă de atenţia ta, nu-i trebuie nici ziduri, nici fiare.

Femeile s-au plictisit de bani mulţi, de maşini puternice, vor dragoste, iubire, respect.

Parcă vă văd aşa, când vă blestema mama, cum stătea îngerul păzitor lângă mama ta şi zice: ‘Gataaa, ia uite blestem după blestem. Şi a sunat la Dumnezeu: ‘Ia uite, Doamne, hai să schimbăm dosarul copiilor, schimbă-le repede traiectoria în viaţă că a început mă-sa cu nişte blesteme, să le schimbăm drumul’. Si Dumnezeu zice: ‘Petru, adu repede dosarul: gata, ăia nu mai au viaţa lor persoanlă, le-a dat mă-sa verdictul’.

De ce când blestemă mamele astea vă programează în aşa hal că nu mai ştiţi ce să faceţi cu viaţa voastră?

Pentru că au putere asupra voastră şi voi de frică faceţi exact ce spun ele. Sunt multe persoane care spun: ‘Eh, eu nu o bag în seamă pe mama’. Sunt foarte multe mame manipulatoare. Adevăratele mame nu blesteamă, nu stau în faţa copiilor pentru că nu sunt profesorii lor. Nu stau nici măcar în stânga sau în dreapta pentru că nu trebuie să se ia de gât copilul cu tine că nu eşti prietenul lor. Adevăratele mame stau în spatele copiilor ca să-i ajute atunci când cad. Dragostea adevărată nu e atunci când nu-l laşi să cadă deloc, ci atunci când, căzut fiind, îl ridici.

Eu nu înţeleg câtă putere de convingere au unele mame ca atunci când se duc băieţii lor la ele, pleacă ăia înverşunaţi, îşi urăsc şi copiii, şi nevestele şi tot. Ce le faceţi? Faceţi-le un cockteil de bunătate, de speranţă, o mâncărică bună de-a voastră plină cu energie pozitivă, şi nu le mai suciţi minţile.

Mai auzeam un preot că blestemul de mamă se prinde ca ceara. De ce băgaţi frică în tineri, nu-i vedeţi că nu mai au familii deloc, nu mai ştiu ce înseamnă viaţă personală, nu mai ştiu ce decizii să ia în viaţă? Una, două, toţi merg la mama, aleargă la popi. Toţi merg teleghidaţi.

Nu mai are nimeni bărbăţie, puterea să lupte cu viaţa, îndrăzneala pe care a lăsat-o Hristos: ‘Îndrăzniţi, eu am biruit lumea’, a spus Hristos. Lumea blestemului, răutăţii, manipulării, prostiei. P-asta a biruit-o Hristos. Lumea fricii.

Te duci în societate, vin şefii şi bagă frica în tine că dacă nu faci asta te dăm afară. Aşa, si? Afară de unde, de la serviciul tău? Mai sunt încă 4 miliarde de locuri de muncă.

Te duci la biserică şi îţi zice popa: ‘Păi dacă nu faci asta te bate Dumnezeu. Care, mă, Dumnezeul tău ăla pe care îl slujeşti, Dumnezeul Banului? Că ăsta e Dumnezeul tău. Dumnezeul tău e ăla pe care îl cânţi tu: stăpânul şi Arhiereul nostru cutărescu. Că nu-L mai cânţi pe Dumnezeul tău adevărat, Acela din inimă, Acela care este într-o continuă comuniune cu noi.

Te duci la maică-ta şi îţi zice: ‘Dacă nu mă asculţi, păţeşti asta’. Auzi tot mai mulţi oameni acum că fac Alzheimer, AVC, pentru că atunci când nu mai puteţi deţine controlul, nu mai puteţi stăpâni, s-a spart geamul la cap.

De aceea, rog mamele: ‘Ţineţi-vă gura, nu-l mai programaţi pe copil. Dumnezeu nu-i dă altă cale în viaţă, dar îl programezi. Că el ţine cont de părerea ta. Adevăratul blestem e atunci când tu ca mamă ai făcut totul pentru el şi ai stat în pătrăţica ta şi i-ai dat sfaturi când el ţi le-a cerut. Dar sfaturi de viaţă, nu sfaturi prin care tu l-ai manipulat.

Ei, si după toate astea, el te aruncă într-un azil şi nu mai ştie nimic de tine. Ei, atunci vine karma, şi i-o dă copilului cu aceeaşi monedă. E posibil ca şi tu să ajung în azil la sfârşitul vieţii şi să fii uitat de copiii tăi aşa cum tu ţi-ai uitat părinţii.

Dar nu că nu mă mai însor că m-a blestemat mama. Nu te-a blestemat nimeni, eşti tu blestemat de prostie. Că tu nu ştii să legi două vorbe şi una, două fugi la mama”, afirmă fostul preot în clipul postat pe reţelele sociale.

Ca să scapi de ghinionul şi de neîmplinirile pe care le asociezi cu blestemul părintesc

Pentru a te elibera de ghinionul și neîmplinirile pe care le consideri efectul unui „blestem părintesc”, Daniel Balaș propune o soluție simplă: returnarea programului mental primit de la părinte. Concret, acest proces presupune conștientizarea convingerilor nocive transmise și renunțarea la ele, un pas esențial pentru recâștigarea libertății emoționale și mentale.

„Luaţi o foaie de hârtie şi un pix şi scrieţi tot ce va spus mama, daţi-i programul ei înapoi şi spuneţi-i că voi sunteţi alte entităţi. Dacă nu aveţi cu cine să discutaţi, scrieţi pe o foaie şi ardeţi foaia şi o să vedeţi că lucrurile le schimbă.

Femeia trebuie să te iubească şi-n autobuz, şi-n ultimul Range Rover. Iar tu te-ai despărţit pentru că nu era pentru tine. Nu v-a blestemat nimeni, nu mai staţi programaţi de mamă. O să vă regăsiţi în momentul în care vă eliberaţi, când creierul ştie că s-a eliberat, când sufletul simte că a ieşit tot ce avea pe el. Atunci o să se aşeze viaţa voastră. Rugaţi-l pe Dumnezeu, când sunteţi în genunchi, să vă dea o mână de ajutor şi voi să vă ridicaţi.

Nu are nimeni putere asupra voastră. Singura putere e în voi. Credinţa înseamnă putere, să crezi în Dumnezeul care te-a creat, să crezi în Dumnezeul iubirii că doar El îţi dă putere şi speranţa. O să ajungeţi de plâns dacă vă lăsaţi manipulaţi, o să ajungeţi să nu mai luaţi decizii singuri, vor lua alţii decizii în locul vostru„, atrage atenţia Daniel Balaş cu privire la părinţii care îşi blestemă copiii.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

`
`