Prima pagină » Actualitate » Fostul premier al Japoniei, Shinzo Abe, a murit

Fostul premier al Japoniei, Shinzo Abe, a murit

08 iul. 2022, 11:59,
BZI.ro, în Actualitate

A murit fostul premier al Japoniei. Shinzo Abe a fost împuşcat în această dimineaţă, 8 iulie, în timpul unui discurs electoral, și a încetat din viață la spitalul la care a fost transportat în stare gravă. În vârstă de 67 de ani, fostul premier a suferit răni în partea dreaptă a gâtului și la clavicula stângă, a declarat Departamentul de pompieri al orașului Nara, menționând că a fost în stop cardiac înainte de a fi dus la spital.

Shinzo Abe, care a fost cel mai longeviv prim-ministru al Japoniei, a demisionat în anul 2020, invocând motive de sănătate.

Fostul premier al Japoniei, Shinzo Abe a fost împuşcat

Shinzo Abe, fostul premier al Japoniei a fost împuşcat vineri, 8 iulie, de două ori în timp ce participa la un eveniment dintr-un oraș din Japonia. Fostul guvernator Yoichi Masuzoe a spus într-o postare online că Abe se afla într-o stare de stop cardiorespirator. Termenul este adesea folosit în Japonia înainte ca un deces să fie confirmat oficial.

Imaginile video care circulă pe rețelele de socializare, care nu au putut fi verificate, par să arate paramedici înghesuiți în jurul lui Abe, în mijlocul unei străzi, iar mai apoi a fost transportat de urgență la spital.

Fostul premier Abe ținea un discurs pentru un candidat în Nara când a avut loc atacul, martorii oculari spun de asemenea că au văzut un bărbat care a început să tragă cu arma, potrivit corespondentului BBC în Japonia, Rupert Wingfield-Hayes.

Prima lovitură pare să fi ratat, dar a doua lovitură l-a lovit pe Shinzo Abe în spate. Oficialul a căzut imediat la pământ sângerând. Agenții de securitate l-au reținut apoi pe atacator, care nu a încercat să fugă. Postul de știri local NHK menționează că poliția i-a confiscat arma și l-a identificat.

Yamagami Tetsuya, bărbatul care l-a împuşcat pe fostul premier al Japoniei

Yamagami Tetsuya,  este un bărbat din oraşul Nara, în vârstă de 40 de ani, ce va răspunde acum pentru faptul că fostul premier al Japoniei, Shinzo Abe, a murit. Presa niponă susţine că puşca cu care s-a tras a fost confecţionată manual de atacator, deoarece în Japonia sunt interzise armele de foc.

Potrivit surselor, individul nu a încercat să fugă după ce a comis infracţiunea, iar poliţia l-a imobilizat imediat. Totodată, Fuji TV a transmis faptul că suspectul este un fost membru al forțelor de apărare maritime.

Două persoane de sex feminin care au fost martore la incidentul nefericit au declarat pentru un post de știri local că bărbatul s-a apropiat de oficial din spate, în timp ce acesta își rostea discursul. Apoi s-a auzit o primă împușcătură, dar absolut nimeni nu părea să fie rănit, au spus martorii, iar când a fost tras al doilea foc, fostul premier a căzut secerat la pământ.

Conform informațiilor oferite de  postul de televiziune NHK, care citează surse din poliție, suspectul pare să fi folosit o armă confecţionată manual, iar o imagine de la locul incidentului arătat două piese metalice cilindrice care păreau să fi fost legate cu bandă neagră.

Actualul premier al Japoniei, Fumio Kishida a menţionat că ţara încearcă să înţeleagă această situaţie dificilă, iar autorităţile vor lua măsurile specifice în acest caz.

„Țara încearcă să înțeleagă această situație grea. Autoritățile vor lua măsurile adecvate pentru a gestiona situația. Acesta nu este un act care să poată fi iertat”, a spus Fumio Kishida.

Deși medicii au făcut tot posibilul pentru a-i salva viața, din păcate, fostul premier al Japoniei, Shinzo Abe, a murit.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *