Prima pagină » Razboi în Ucraina » Fostul premier al Italiei, Silvio Berlusconi: „Trebuie să gândim ceva excepţional pentru a opri războiul”
Fostul premier al Italiei, Silvio Berlusconi: „Trebuie să gândim ceva excepţional pentru a opri războiul”

Fostul premier al Italiei, Silvio Berlusconi: „Trebuie să gândim ceva excepţional pentru a opri războiul”

17 mai 2022, 21:17, 2 ,
în Razboi în Ucraina

Silvio Berlusconi, fostul premier al Italiei, a declarat astăzi, 17 mai, că Italia se află și ea în război, pentru că furnizează arme Ucrainei. Fostul premier italian a precizat și faptul că sancțiunile pe care Uniunea Europeană le aplică Rusiei vor avea „repercusiuni puternice” asupra economiei țării.

Berlusconi a mai adăugat, în cadrul declarației sale, că, prin poziția lor, oficialii occidentali nu fac decât să diminueze posibilitatea unui dialog cu președintele rus, Vladimir Putin, pentru ca acesta din urmă să oprească ofensiva declanșată în Ucraina.

Berlusconi, păreri în contradictoriu cu Mario Draghi

În cadrul unei intervenții la un miting al partidului său, Forza Italia, din localitatea Treviglio, Silvio Berlusconi a suprins prin declarații foarte îndepărtate de poziția guvernului condus de Mario Draghi – guvern din care face parte și Forza Italia – asupra agresiunii Rusiei contra Ucrainei.

În timp ce Forza Italia l-a sprijinit până în prezent pe Mario Draghi în demersul de expediere a unor ajutoare militare destinate armatei ucrainene, alte partide din coaliţia guvernamentală, precum Liga sau Mişcarea 5 Stele, au început să ceară explicaţii guvernului.

Berlusconi: „Mă tem că acest război va continua”

Fostul premier italian a mai sesizat că sancţiunile aplicate Rusiei de către UE vor avea ”repercusiuni puternice” asupra economiei Italiei şi ”vor fi pagube chiar şi mai grave în Africa, iar apoi sunt posibile valuri de refugiaţi”. ”Trebuie să gândim ceva excepţional pentru a opri războiul”, a concluzionat Berlusconi.

”Nu avem lideri în lume, nu avem lideri în Europa. Mă tem că acest război va continua, noi de asemenea suntem în război pentru că le trimitem arme”, a spus Berlusconi, care a remarcat faptul că iniţial au fost trimise Ucrainei arme de calibru mic, dar acum sunt trimise ”tancuri şi arme grele”.

Comentarii
  • sa dispara putin si comunistii lui nazisti asta e ceva exceptional

    Ceva exceptional era sa nu faca RUSIA CRIMINALA acest razboi. Ceva exceptional in lume este PACEA dar RUSIA NAZISTA nu stie ce inseamna pacea, RUSIA TRAIESTE INCA IN ANUL 1914. la acest moment ceva exceptional este o revolutie in Rusia si instaurat un stat democratic, sa fie impuscat DICTATORUL PUTIN si toti putinistii comunisti care il servesc IN RAZBOI IN GENOCID, JAFURI, FURAT, DISTRUS O TARA, FURAT TERITORII rusii care nu suporta Nato si Occidentul dar din cauza lor a rusilor CA AU FACUT UN RAZBOI FARA MOTIV SI SI-AU PUS O PLANETA INTREAGA IN CAP

  • berluscoaie, marele pedofil macaronar, corupt, mincinos, aplatizat intelectual, cu parul lipit si vopsit…oribil si slinos personaj….gunoiul asta vorbeste de politicieni mari…..

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *