Prima pagină » National » Fostul ministru al Sănătății, medicul Nelu Tătaru, despre cazul morților suspecte de la Spitalul Sf. Pantelimon
Fostul ministru al Sănătății, medicul Nelu Tătaru, despre cazul morților suspecte de la Spitalul Sf. Pantelimon

Fostul ministru al Sănătății, medicul Nelu Tătaru, despre cazul morților suspecte de la Spitalul Sf. Pantelimon

13 aug. 2024, 22:40,
în National

Fostul ministru al Sănătății, medicul Nelu Tătaru, afirmă, în contextul morților suspecte de la Spitalul Sf. Pantelimon, că medicii „nu au dreptul de a decide să încheie viața” și sugerează că anchetele ordonate de specialiștii din Sănătate ar fi trebuit făcute cu mai mare seriozitate.

„Cazul de la spitalul Sfântul Pantelimon ne-a lăsat fără cuvinte. Niciunul dintre noi n-am fost învățați, nici la școală, nici în nici în viața de zi cu zi, ca medici, să alegem cine trăiește și cine moare.

Profesioniști care au făcut parte din Comisia de analiză a deciziilor, Colegiul medicilor sau comisia de la Ministerul Sănătății…ceea ce s-a scos în evidență în urma anchetelor nu prea ‘bate’ cu ceea ce spun procurorii, astăzi”, scrie doctorul Nelu Tătaru

„Ministerul Sănătății și autoritatea titulară ar fi trebuit să facă o analiză”

Doctorul Nelu Tătaru susține că Ministerul Sănătății trebuia să facă o analiză mai aprofundată a situației

„Repet, Ministerul Sănătății și autoritatea titulară ar fi trebuit să facă o analiză mai aprofundată a situației!

Procurorii au probele lor dar, în același timp, obligau Ministerul Sănătății, pe ministrul Rafila și autoritatea titulară (care este la Spitalul Sfântul Pantelimon) să facă aceste analize.

Acele controale puteau să fie mult mai serioase, iar deciziile luate atunci sau cele care ar fi trebuit să fie luate pe parcursul acestor luni (și nu s-au luat) au lăsat loc la interpretări și de aceea astăzi avem discuțiile pe care le avem.

Noi, ca profesioniști, efectiv trebuie să ajutăm să trăiască acești pacienți și care pot să fie salvați. Nu avem dreptul de a decide să încheiem viața, nu asta este menirea noastră“, scrie doctorul Nelu Tătaru pe pagina sa de Facebook.

Medicul spune însă că nu este cazul să aruncăm cu noroi spre „armata halatelor albe”, care zilnic are de salvat vieți.

„Totusi, cred că până la sfârșitul acestei anchete nu trebuie să aruncăm această imagine pe întregul corp medical! Nu merită.

Înainte de a lovi cu pietre trebuie să ne gândim că există o ‘armată a halatelor albe’ care fac totul pentru sănătate și pentru viața fiecărui pacient“, conchide Nelu Tătaru.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *