Prima pagină » Actualitate » Fostul ministru al Fondurilor Europene, avertisment la BZI LIVE: „Țara riscă să intre în colaps finanaciar şi s-ar putea tăia din salariile românilor” – VIDEO
Fostul ministru al Fondurilor Europene, avertisment la BZI LIVE: „Țara riscă să intre în colaps finanaciar şi s-ar putea tăia din salariile românilor” - VIDEO

Fostul ministru al Fondurilor Europene, avertisment la BZI LIVE: „Țara riscă să intre în colaps finanaciar şi s-ar putea tăia din salariile românilor” – VIDEO

24 aug. 2022, 16:46,
BZI.ro, în Actualitate

Eugen Orlando Teodorovici, fostul ministru al Fondurilor Europene, a transmis astăzi, 24 august 2022, în exclusivitate în cadrul unei ediţii dialog BZI LIVE un avertisment fără precedent. Politicianul român a discutat despre situaţia îngrijorătoare în care se află ţara noastră, din toate punctele de vedere , dar mai ales financiar.

„Datoria României este imensă. Este grav. Legea spune că în situaţia asta trebuie să prezinte Guvernul un plan de măsuri în care să arate că pot reduce nivelul. Nimeni nu a arătat un asemenea plan. Datoria de 50 la sută se putea evita pentru că în 2020 am avut o propunere de amendament la rectificarea bugetară care spunea că Guvernul nu are voie să depăşească nivelul de 40 la sută. În situaţia contrară, trebuie să vină cu justificări, nu să facă ce vrea de capul lui. Cine a votat pentru acest amendament? Doar eu. Tot Parlamentul a votat împotriva pentru că actualul preşedinte al ţării a vorbit cu Ciolacu şi cu UDMR. Cu bună ştiinţă au lăsat ca Guvernele să treacă de 50, iar pentru investitori înseamnă un semnal foarte rău. România nu-şi va putea plăti datoriile. Este cea mai mare datorie de când Ceauşescu a achitat tot. Ne aflăm într-o situaţie delicată şi record. Suntem la un nivel istoric negativ. Cine să mai aibă încredere în România că lucrurile se vor stabiliza?”, a spus Eugen Teodorovici.

Eugen Teodorovici, despre colapsul financiar în care ar putea intra România

Senatorul de Buzău a vorbit în exclusivitate la BZI LIVE despre situaţia în care se afla România, din cauza actualei clase politice. Eugen Teodorovici a menţionat că de vină este poporul român că acceptă întreaga situaţie.

De asemenea, senatorul PSD de Tulcea a menţionat că ministrul Energiei, Virgil Popescu, este pus cu un scop în funcţie şi nu va fi dat jos până nu-şi îndeplineşte obiectivul primit.

„Eu-l cunosc pe Popescu de mulţi ani. Nu are nicio legătură cu ţara şi cu domeniul pe care-l conduce. Serveşte nişte interese şi are un obiectiv de îndeplinit şi până atunci va sta în funcţie. Ordinul este ca el să rămână. Problema este în Finanţe. Nu ministrul Energiei stabilește o taxare la benzină sau energie. Împreună, ministrul Energiei și Economiei, cei doi sunt la fel de vinovaţi pentru ce se întâmplă în România, în zona economică. Ministrul de Finanţe trebuie să simtă economia şi să vină cu soluţiile macroeconomice pentru a obliga Guvernul să aplice anumite acţiuni. Popescu nu va pleca pentru că are un obiectiv foarte clar de atins”, a transmis Eugen Teodorovici, în exclusivitate la BZI LIVE.

Eugen Teodorovici: „Din cauza datoriei, s-ar putea tăia din salariile românilor”

Politicianul susţine că datoria externă a României este imensă şi a depăşit nivelul de 50 la sută maxim admis. Guvernanţii erau obligaţi în acest moment să vină cu un plan de măsuri care ar putea redresa această situaţie, însă pe aceştia nu-i interesează. Din nefericire, românii sunt primii afectaţi, iar dacă problema nu este rezolvată se riscă tăierea salariilor cetăţenilor.

„Colegii de guvernare trebuie să ceară în coaliţie faptul că nu-l mai suportă pe Popescu. Uite ce se întâmplă, românii ne înjură pe toţi. De aici vin remanierile din cele trei partide, ei vor să stea aşa până în toamnă, mai ales în luna mai că vine rotativă. Românii m-ai uită, mai apare o ştire de senzaţie, mai vine Buhnici, se creează o isterie, toată lumea comentează. Este un joc pe care-l fac ei, dar este foarte grav. Cei care vor veni după acest Guvern trebuie să fie deştepţi şi să redreseze economia, altfel va fi grav. Este incredibil. Legea te obligă la un nivel de 50 la sută să tai din nivelul salariilor românilor. Nu sunt puse pe masă toate datoriile. Sunt facturi neplătite. Deficitul este corect când facturile sunt aduse la zi. Este clar o rectificare făcută din pix. Vom vedea anul fiscal cum se va încheia. La anul se va băga cel mai probabil tot sub preș, aşa cum s-au obişnuit cei din România”, a conchis fostul ministru în Cabinetul Dancilă.

Astfel, Eugen Teodorovici susține că dacă situația nu se remediază curând și românii nu ies la vot, România intră în colaps financiar din cauza deciziilor luate de actualii guvernanți.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *