Prima pagină » Actualitate » Fostul ministru al Educației, Sorin Cîmpeanu, va fi vicepreședintele Senatului României
Fostul ministru al Educației, Sorin Cîmpeanu, va fi vicepreședintele Senatului României

Fostul ministru al Educației, Sorin Cîmpeanu, va fi vicepreședintele Senatului României

30 ian. 2023, 20:20, 2 ,
în Actualitate

Fostul ministru al Educației, Sorin Cîmpeanu, va fi vicepreședintele Senatului României, conform decizie luate luni seara de biroul politic al Partidului Național Liberal, potrivit surselor G4Media.ro și Edupedu.ro. Acesta îl va înlocui pe actualul vicepreședinte al camerei superioare, Virgil Guran. Cîmpeanu și-a dat demisia din funcția de ministru al Educației în urma unui scandal de plagiat, pe 29 septembrie 2022.

Senatul, camera decisivă a Parlamentului pentru legile Educației, are patru vicepreședinți.

Sorin Cîmpeanu este unul dintre cei trei specialiști ai PNL care vor „corecta” legile Educației, în varianta propusă coaliției de guvernare de ministrul actual, Ligia Deca, înainte ca proiectele să intre în Guvern și să fie asumate de Executiv pentru a fi trimise apoi Parlamentului, potrivit surselor Edupedu.ro.

Anunț categoric făcut de Marcel Ciolacu în privința rotativei

Marcel Ciolacu a afirmat, întrebat dacă PSD vrea rescrierea protocolului cu PNL, că este un document asumat şi ar fi nimic de rescris la el. De asemenea, chestionat dacă sunt ministere la care social-democraţii nu doresc să renunţe sau dacă există o linie roşie pe care partidul nu o va trece, Ciolacu a replicat: „Am o singură linie roşie se numeşte prostia şi cred că aceeaşi linie roşie o are şi PNL”.

„Avem un protocol asumat. Ce să rescriem? Am ieşit un pic dintr-o zonă pe care eu o consider dăunătoare. Suntem nişte oameni politici, avem pretenţii să fim oameni de stat şi, din această perspectivă, dorim să avem discuţii în coaliţie, nu de poziţionări sau de ambiţii. Noi vorbim aici de Guvernul României. Nu vorbim de Guvernul unei coaliţii, unei alianţe. Am văzut ce s-a întâmplat când a fost o construcţie a unui Guvern de dreapta care confunda Guvernul de coaliţie cu Guvernul României. Cred că cu toţii, atât eu, domnul Nicolae Ciucă şi colegii noştri din PSD şi PNL şi din UDMR ne dorim un Guvern eficient. Atunci e normal să avem nişte discuţii punctuale şi despre o evaluare a unor miniştri şi performanţele unor miniştri, unde lucrurile au mers în direcţia corectă şi aşteptată şi unde lucrurile nu au funcţionat”, a declarat Marcel Ciolacu, întrebat luni la Sinaia, după şedinţa Consiliului Politic Naţional al PSD, dacă partidul doreşte rescrierea protocolului de colaborare cu PNL.

Nicolae Ciucă: „Din punctul meu de vedere, este nefolositor”

Nicolae Ciucă a declarat luni, după şedinţa conducerii PNL, despre dorinţa social-democraţilor de renegocia protocolul de guvernare, că în continuare liberalii se vor asigura că prevederile protocolului sunt respectate şi că are loc rocada premierilor, iar componenta de a renegocia ministere şi de a analiza orice alte posibilităţi de schimbare în interiorul coaliţiei nu au discutat-o, nu au agreat-o şi îşi menţin elementele pe care le-au aprobat când au format coaliţia.

„Să intrăm în aceste discuţii şi în aceste dezbateri care consumă timp, cu patru luni înainte ca rocada efectiv să se producă, din punctul meu de vedere, este nefolositor”, a mai precizat Ciucă.

Liderul PNL a adăugat că grupul de lucru care va fi constituit pentru asigurarea tranziţiei şi revederii programului de guvernare va face şi analiza activităţii desfăşurate de către miniştrii liberali.

Comentarii
  • LOL …astept cu nerabdare dupa ce il pun pe asta in functie sa scoata liste cu toti politicienii care s-au vaccinat sau nu si cu veniturile lor …ca asa a facut cand era sef peste profesori, ignorand complet viata privata si drepturile ei … hai succesuri cu slugi din astea ….

  • Da o să educe și puliticieni cum a educat și învățămîntul–tînpeniile de acest gen eșuați–

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *