Prima pagină » National » Fostul ministru al Dezvoltării, Sevil Shhaideh, a fost achitată în dosarul „Belina”

Fostul ministru al Dezvoltării, Sevil Shhaideh, a fost achitată în dosarul „Belina”

22 apr. 2022, 14:21,
în National

Fiind acuzată de abuz în serviciu, Sevil Shhaideh, fost ministru al Dezvoltării, a fost achitată, joi, 21 aprilie de Tribunalul Bucureşti în dosarul „Belina”. Decizia a fost pronunțată de Tribunalul București și nu este una definitivă, ea putând fi atacată cu apel. De asemenea, și Adrian Gâdea, la vreme respectivă ocupând funcția de președinte al Consiliului Județean, a fost achitat.

fostul ministru al Dezvoltării Sevil Shhaideh

Alături de fostul ministru al Dezvoltării, Sevil Shhaideh, în acelaşi dosar a fost achitat şi preşedintele CJ Teleorman, Adrian Ionuţ Gâdea

Fostul ministru al Dezvoltării, Sevil Shhaideh, a scăpat de acuzaţii

Alături de fostul ministru al Dezvoltării, Sevil Shhaideh, în acelaşi dosar a fost achitat şi preşedintele CJ Teleorman, Adrian Ionuţ Gâdea, dar şi ceilalţi inculpaţi, respectiv Ionela Stoian (fostă Vasile), director în cadrul MDRAP la data faptelor, Mariana Sanda Gheorghiu, asistent registrator principal în cadrul Biroului de Cadastru şi Publicitate Imobiliară Alexandria şi Rodica Guşă, asistent registrator la acelaşi birou.

Totodată, judecătorii au dispus ridicarea măsurilor asiguratorii instituite faţă de aceştia. Precizăm că decizia nu este una definitivă.

Procurorii au susţinut că în anul 2013, prin acţiunea concertată a unor persoane cu funcţii publice, părţi din insula Belina şi braţul Pavel, situate în albia minoră a Dunării, au trecut ilegal din proprietatea statului în proprietatea judeţului Teleorman şi în administrarea CJ Teleorman, iar după doar câteva zile cele două proprietăţi, cu suprafaţă de 278,78 de hectare şi, respectiv, 45 de hectare, au fost închiriate tot ilegal firmei Tel Drum, pentru realizarea transferului de proprietate fiind adoptată HG 943/2013, act cu caracter individual prin care au fost încălcate o serie de dispoziţii legale.

Conform declaraţiei anchetatorilor, insula Belina şi braţul Pavel, fiind situate în albia minoră a Dunării, fac parte din domeniul public al statului prin efectul legii şi al Constituţiei, astfel că nu puteau fi trecute în proprietatea unui consiliu judeţean prin hotărâre de Guvern, ci doar prin lege.

fostul ministru al Dezvoltării Sevil Shhaideh

Conform declaraţiei anchetatorilor, insula Belina şi braţul Pavel, fiind situate în albia minoră a Dunării, fac parte din domeniul public al statului prin efectul legii şi al Constituţiei

Marian Godină o acuză pe Elena Udrea că se folosește de fiica ei

Într-o altă ordine de idei, dar continuând pe subiectul condamnărilor din ultima perioadă, precizăm că mult cunoscutul polițist Marian Godină, a reacționat destul de dur la adresa Elenei Udrea, la doar câteva ore după ce aceasta a transmis un mesaj înduioșător din închisoarea din Bulgaria. După cum bine știm deja, fostul ministru al Turismului a fost condamnat la 6 ani de închisoare cu executare în dosarul „Gala Bute” şi are de plătit despăgubiri de 3 milioane de euro! Mai mult, în ziua în care a fost pronunțată sentința, Elena Udrea a fugit din țară, fiind reținută în Bulgaria. Într-o postare pe blogul personal, Marian Godină se referă, mai întâi, la momentul în care Elena Udrea a decis să facă un copil, comparând situația ei cu cea a cuplurilor obișnuite din România.

„Dacă întrebi cupluri tinere din România de ce nu au copii încă, de preferat să nu le întrebi, dar dacă o faci, cele mai multe îți vor răspunde că încă nu se simt pregătite. Nu psihic, nu fizic, ci financiar. Asta e cea mai mare grijă a celor care se tem să facă acest pas. Vom avea ce-i oferi, îl vom putea crește fără lipsuri, va avea un trai mult mai bun decât am avut noi? Sunt doar câteva din întrebările pe care și eu mi le-am pus și sunt convins că mulți și le pun. În acest context, doamna Udrea, cea care etala genți și pantofi valorând cât cei mai mulți dintre noi câștigăm în ani de zile, s-a gândit să aibă un copil. A făcut-o, deși știa că e posibil să meargă la închisoare, ba chiar cu riscul să par foarte rău, opinez că a văzut într-un copil un fel de poliță de asigurare, o portiță de a scăpa de pușcărie.

Carevasăzică, în timp ce tinerii se tem să facă copii, nu pentru că trebuie să plece la pușcărie, ci pentru că se tem că nu își vor permite financiar, această doamnă, știind că va pleca la penitenciar, nu a avut nicio temere să conceapă un copil. Acum, într-un mesaj de victimizare de-a dreptul grețos, doamna Udrea încearcă să ne stoarcă lacrimile, explicând cum a fost luată dumneaei de lângă copil pe când avea doar 12 zile și cum i se întâmplă asta din nou acum, deși îi promisese copilei că vor fi de Paște împreună. Mai spune că își dorește ca nicio mamă să nu treacă prin momentele grele prin care trece ea acum”, a scris Marian Godină.

Reamintim, Sevil Shhaideh, fost ministru al Dezvoltării, a fost achitată, joi, 21 aprilie, în dosarul „Belina”, fiind acuzată de abuz în serviciu.

Alătură-te pe WHATSAPP canalului BZI, pentru a fi la curent cu cele mai noi știri

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

`
`
BZI - Editia Digitală - pdf
18 octombrie 2024
18 octombrie 2024