Prima pagină » Razboi în Ucraina » Fostul mare maestru de șah, Gari Kasparov, afirmă că știe data la care Putin va anunţa trimful în Ucraina

Fostul mare maestru de șah, Gari Kasparov, afirmă că știe data la care Putin va anunţa trimful în Ucraina

27 iul. 2022, 10:14,
BZI.ro, în Razboi în Ucraina

Fostul mare maestru de şah, Gari Kasparov, susţine că ştie data la care Vladimir Putin îşi va declara triumful în Ucraina, deși în ultimele săptămâni media internaţională a tot anunţat declinul armatei ruse.

„Dictatorii sunt fascinați de aniversări, motiv pentru care scopul propagandistic al lui Putin este să anunțe victoria pe 7 octombrie. Adică la împlinirea vârstei de 70 de ani. Sunt aproape sigur de asta, pentru că dictatorii iubesc (diferite) aniversări. Cred că în cele din urmă s-a impus un oarecare bun simț la Kremlin și acolo s-a observat că nu este posibil să învingi Ucraina la scara care inițial s-a dorit a fi realizată. Aceasta înseamnă că, în opinia autorităților ruse, este acum necesar să se asigure câștiguri teritoriale, să se dezvolte și să se negocieze dintr-o poziție de forță. Puţin crede că da, victoria va fi declarată pe 7 octombrie”, a declarat vineri, 22 iulie, disidentul rus Gari Kasparov.

Data la care va fi anunţat trimful ruşilor în Ucraina

Cu toate că iniţial a fost speculat faptul că Vladimir Putin va anunța triumful în Ucraina pe 9 mai, când Rusia sărbătorește Ziua Victoriei, nu a fost așa. Conform prezicerilor lui Gări Kasparov, evenimentele recente ce au avut loc pe front, și anume atacurile de succes ale ucrainenilor cu ajutorul lansatoarelor de rachete americane HIMARS, au provocat panică în rândul rușilor și le-au oprit ofensiva.

„Totul merge prost conform planului. Săptămânile următoare vor aduce soluții decisive. Eliberarea Hersonului de către trupele ucrainene poate deveni un punct de cotitură în acest conflict”, a adăugat Gari Kasparov.

Precizăm că unul dintre cei mai mari jucători de șah din istorie, campion mondial și lider de multă vreme al clasamentului mondial de șah, Kasparov a devenit mare maestru în anul 1980, la vârsta de 17 ani, iar în 1985 l-a învins pe Anatoly Karpov și cucerește titlul mondial, pe care l-a păstrat până în 2000.

Din 1993 începe opoziția față de federația internațională, Federația Internațională de Șah, care îl deposedează de titlu. În același an înființează alternativa Professional Chess Association și se încoronează campion mondial și al acestei versiuni.

Fiind o personalitate puternică, implicată politic și social, Kasparov este unul dintre cei mai mari adversari și contestatari ai regimului lui Vladimir Putin.

Motivul ascuns din spatele sancţiunilor impuse Rusiei

Într-un alt context, precizăm că în timpul unui discurs ţinut în faţa ambasadorilor Ligii Arabe la Cairo, Serghei Lavrov a vorbit despre adevărul din spatele sancţiunilor impuse Rusiei. Ministrul rus de externe a precizat că naţiunile occidentale distorsionează adevărul cu privire la impactul sancţiunilor asupra securităţii alimentare globale, acuzându-le totodată că încearcă să îşi impună dominaţia asupra altora.

Toate acestea în vreme ce o mare parte din lumea arabă şi din Africa este grav afectată de penuria de cereale cauzată de războiul Rusiei din Ucraina. Un acord istoric semnat vineri, 22 iulie, pentru reluarea exporturilor de cereale ale Ucrainei atârnă în balanţă după ce Rusia a atacat sâmbătă obiective din orașul-port Odesa.

Ministrul rus de Externe Lavrov a declarat că „agresivitatea” naţiunilor occidentale în impunerea de sancţiuni împotriva Rusiei indică o concluzie simplă: „Nu este vorba despre Ucraina, ci despre viitorul ordinii mondiale.

„Ei spun că toată lumea trebuie să susţină o ordine mondială bazată pe reguli, iar regulile sunt scrise în funcţie de situaţia specifică pe care Occidentul doreşte să o rezolve în favoarea sa”, a spus Serghei Lavrov.

Acestea fiind spuse, acum, fostul mare maestru de șah, Gari Kasparov spune că a descoperit data la care Vladimir Putin va anunţa trimful în Ucraina.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *