Prima pagină » Local » Fostul director general al Terom, Viorica Zlate, a murit în detenție

Fostul director general al Terom, Viorica Zlate, a murit în detenție

04 sept. 2020, 15:16,
în Local

Viorica Zlate, fostul director al SC Terom SA, a decedat din cauza unei boli incurabile. Acesta s-a aflat la conducerea Terom SA în urma privatizării fabricii și preluării de fraţii Ammar şi Hasan Nanaa.

După ce au jefuit fabrica, aceștia au dat bir cu fugiții din România. În dosarul devalizării Terom a fost condamnată şi Viorica Zlate. Acesta a primit o pedeapsă de 3 ani şi 6 luni cu executare în luna decembrie a anului 2019.

Fostul director general al Terom a murit în timp ce se afla detenţie.

Viorica Zlate a murit în detenție. A fost condamnată la 3 ani și 6 luni de închisoare

Afacerista ieșeancă a fost condamnată la închisoare pentru o perioadă de 3 ani şi 6 luni. Ea trebuia să plătească suma de nu mai puțin de 4,3 milioane lei. Curtea de Apel București a condamnat-o definitiv, pe data de 20 decembrie 2019, pe controversata afaceristă Viorica Zlate la 3 ani și jumătate de închisoare cu executare.

Ea a fost obligată să plătească despăgubiri de 4,3 milioane de lei. Zlate a fost găsită vinovata pentru devalizarea fostei fabrici Terom. Procesul in care a fost judecată a durat aproximativ nouă ani.

„Admite în parte acţiunea civilă formulată de partea civilă SC TEROM SA, prin lichidator judiciar ROVIGO S.P.R.L. şi obligă pe inculpaţii Nanaa Ammar, Nanah Ali, Zlate Viorica, Inglifer Marijana, Dumitru Teodora şi Shawi Mohamad, în solidar, la plata sumei de 5.311.523,488 lei (53.115.234.880 lei vechi) cu titlu de despăgubiri civile către partea civilă SC TEROM SA, prin lichidator judiciar ROVIGO S.P.R.L., proporţional cu participarea fiecăruia la cauzarea prejudiciului, respectiv inculpaţii Nanaa Ammar şi Nanah Ali pentru întreaga sumă, inculpata Zlate Viorica în limita sumei de 4.385.365,7344 lei (43.853.657.344 lei vechi) şi inculpaţii Dumitru Teodora, Inglifer Marijana şi Shawi Mohamad în limita sumei de 739.700,6584 lei (7.397.006.584 lei vechi).”, se arăta in minuta Curții de Apel București.

„Faptele s-au prescris…”

Mai mult, fratele lui Ammar Nanaa a scăpat fără vreo pedeapsă, tocmai pentru că faptele de care fusese acuzat s-au prescris. De asemenea, Ali Nanah a fost condamnat la trei ani și șase luni de închisoare, pentru delapidare. Aceeași pedeapsă au primit-o Viorica Zlate, Ioan Viorel Vaidner, Marijana Inglifer, Teodora Dumitru și Mohamad Shawi, pentru complicitate la delapidare.

La ultimul termen de judecată din cadrul dosarului devalizării companiei ieșene Terom SA, Curtea de Apel București a rămas în pronunțare.

Astfel, instanța a amânat luarea vreunei decizii pentru data de 11 decembrie 2019. În cadrul acestui proces, Tribunalul București a decis inițial condamnarea lui Ammar Nanaa la o pedeapsă rezultantă de 11 ani și șase luni de închisoare, pentru delapidare și spălare de bani. Asta, în condițiile în care „investitorul” sirian mai avea o condamnare, într-un alt dosar.

În plus, magistrații au admis în parte acțiunea civilă formulată de SC Terom SA, prin lichidatorul judiciar, în contradictoriu cu cei șapte inculpați condamnați.

„Instanța îi obligă în solidar pe inculpații respectivi să-i achite părții civile SC Terom SA, prin lichidatorul judiciar, suma de 5.487.554 de lei. De asemenea, instanța lasă nesoluționate acțiunile civile formulate de ANAF, AVAS, respectiv SC ICIT Fibresin SA”, au precizat reprezentanții Tribunalului București.

Amintim că, în martie 2010, oamenii legii au dispus trimiterea în judecată a celor opt inculpați. Procurorii DIICOT au afirmat că aceștia ar fi făcut parte dintr-un grup infracțional organizat, cu scopul prejudicierii societății Terom SA.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

`
`