Prima pagină » Local » Fostul director de la Totalgaz Industrie din Iași așteaptă cu emoții vânzarea vilei din Păcurari
Fostul director de la Totalgaz Industrie din Iași așteaptă cu emoții vânzarea vilei din Păcurari

Fostul director de la Totalgaz Industrie din Iași așteaptă cu emoții vânzarea vilei din Păcurari

16 nov. 2021, 02:00,
Ciprian Boaru, în Local

Executorii judecătorești nu reușesc să vândă vila lui Adrian Coca, fostul director al companiei Totalgaz Industrie. La procedurile trecute nu s-au prezentat ofertanți. Acum, licitația va fi reluată la mijlocul lunii decembrie 2021. Executorii caută să vândă și vila patronului Ioan Pârău

Executorii judecătorești din Iași nu reușesc să vândă vila lui Adrian Coca, fost director la compania Totalgaz Industrie. Recent, la licitația pentru valorificarea proprietății nu s-au prezentat ofertanți. Astfel, pe data de 14 decembrie 2021, procedura va fi reluată la sediul executorului judecătoresc Ciprian Sîrbu. Evaluatorii au stabilit că proprietatea are o valoare de 2.751.555 lei. Însă prețul de pornire a fost redus cu 25 la sută. Așadar, licitația avea un preț de pornire de 2.063.366 lei, aproape 400.000 de euro.

Proprietatea este situată chiar lângă amplasamentul fabricii Totalgaz Industrie, pe strada Ioan Petru Culianu. Totul a început în momentul în care Ioan Pârău, patronul Totalgaz, i-a cerut directorului să facă un împrumut la bancă ca să ajute activitatea firmei. Adrian Coca a împrumutat 1,3 milioane de euro, i-a băgat în firmă, dar acum se află în incapacitate de plată. În aceeași situație se află și Ioan Pârău, care riscă să rămână fără vila situată în aceeași zonă.

Vila lui Adrian Coca are o suprafață generoasă

Conform descrierii, proprietatea lui Adrian Coca este compusă dintr-o suprafață de teren de 2.765 de metri pătrați, dar și o vilă cu regimul de înălțime D+P+1+M.

„Somăm pe toți cei care pretind vreun drept asupra imobilului urmărit să-l anunțe pe executorul judecătoresc înaintea datei stabilite pentru vânzare. Invităm pe toți cei care doresc să cumpere imobilul să se prezinte la termenul de vânzare, locul fixat și ora stabilită, având asupra lor acte de identitate și până la această dată să prezinte oferte de cumpărare”, se arată în anunțul executorului judecătoresc Ciprian Ioan Sîrbu.

Proprietatea este plasată strategic, la câteva minute de centrul orașului, de mers cu mașina. Suprafețele fiecărui nivel al construcției sunt imense. La demisol, suprafața utilă este de 75,50 mp, parter – 227,77 mp, etaj – 248,07 mp, mansardă – 213,04 mp. Proprietatea este completată de un garaj cu o suprafață construită de 71 mp. La începutul anului 2020, Totalgaz Industrie a intrat în insolvență. Recent, a fost întocmit tabelul definitiv al creanțelor, document ce arată că, în acest moment, datoriile companiei sunt de 401.048.492 lei, aproape 80 de milioane de euro. Asta în condițiile în care cifra de afaceri a firmei nu depășește nivelul de 6 milioane de euro. O creanță importantă aparține chiar omului de afaceri Ioan Pârău, care ajunge la 126.516.726 lei, adică 25 de milioane de euro.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *