Prima pagină » Actualitate » Fostul deputat Cristian Rizea a rămas fără cetăţenia Republicii Moldova şi ar putea fi extrădat

Fostul deputat Cristian Rizea a rămas fără cetăţenia Republicii Moldova şi ar putea fi extrădat

03 nov. 2020, 11:47,
Cristian Zavastin, în Actualitate

Igor Dodon, președintele încă în funcție al Republicii Moldova, i-a retras cetățenia fostului deputat Cristian Rizea.

„Dragi Români infractorii pe care ii devoalez au platit milioane de euro mafiei politice din Moldova condusa de Igor Dodon si Vladimir Plahotniuc pentru a imi retrage in mod abuziv cetatenia Republicii Moldova! Ma voi lupta in instanta aici la Chisinau si sper cu ajutorul vostru si al lui Dumnezeu sa pot reusi! Adevarul Invinge Intotdeauna! „, a scris Cristian Rizea pe pagina sa de Facebook.

Fostul deputatul şi-a schimbat numele în Cristian Mihai. Acesta se recomandă în Chişinău ca fiind director general al staţiei TV Realitatea din Moldova, post de televiziune derivat din postul românesc Realitatea TV, „controlat de Maricel Păcuraru”.

Cristian Rizea susține că nu poate fi extrădat

Cristian Rizea susține că el este parte a unui proces în Republica Moldova și nu va putea fi retrimis în România.

„Voi face apel la toate instituțiile internaționale, pentru că nu vreau decât să se respecte legile. Dacă rămâne așa, înseamnă că președintele poate retrage cetățenia oricui și asta nu este normal. Dosarul meu a fost trimis în Republica Moldova și aștept să fiu judecat aici, pentru a vedea dacă stă în picioare condamnarea dictată la București.

Eu vă spun că n-au cum să mă retrimită în România, indiferent ce cred unii și alții. În acest moment este un proces în desfășurare, cetățenia este nu este un bilet de tramvai pe care îl poți retrage când vrei. Eu am obținut cetățenia în mod legal, asta pentru că bunica mea este din Republica Moldova.”, a spus Cristian Rizea

Condamnat la 4 ani şi 8 luni de închisoare cu executare

Președintele Igor Dodon declara pe 29 octombrie că așteaptă o notă informativă din partea Agenției Servicii Publice și decizia Comisiei pentru problemele cetățeniei și acordării de azil politic de pe lângă Președintele Republicii Moldova, pentru a putea semna decretul privind retragerea cetățeniei moldovenești cetățeanului român Cristian Rizea.

În decembrie 2017, fostul deputat PSD Cristian Rizea a fost condamnat de Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie la 4 ani şi 8 luni de închisoare cu executare într-un dosar în care a fost găsit vinovat de trafic de influenţă, spălare de bani şi influenţarea declaraţiilor. Politicianul a fost acuzat de DNA că a pretins în mod direct unui om de afaceri suma de 300.000 de euro, disimulată sub forma a două contracte de împrumut fictive.

Filmat când se relaxa într-un local de lux din Chișinău

Cristian Rizea a fost filmat recent într-un local de lux din Chişinău în timp ce Poliţia îl căuta pentru că a parcat ilegal. Imaginile au fost surprinse de un activist din Republica Moldova care a sesizat poliţia să constate modul în care Cristian Rizea şi-a parcat ilegal maşina de lux în stradă.

Cât timp agenţii iau în calcul sesizazea, activistul întra în localul de lux şi îl surprinde pe fostul deputat PSD, Cristian Rizea stând relaxat la o masă cu o narghilea, alături de o altă persoană.

„Domnule senator, vă caută Poliția. Ați parcat ilegal mașina. Nu vreți să veniți să vorbiți cu Poliția?”, îl întreabă activistul pe Cristian Rizea, care tace şi îşi vede liniştit de narghilea.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *