Prima pagină » Titlurile zilei » Fostul candidat PSD din comuna Țibănești oferă o recompensă de 3.000 de euro pentru cine poate dovedi că alegerile din localitate au fost fraudate. „Le-a dat buletin de vot dublu, de primar” – FOTO

Fostul candidat PSD din comuna Țibănești oferă o recompensă de 3.000 de euro pentru cine poate dovedi că alegerile din localitate au fost fraudate. „Le-a dat buletin de vot dublu, de primar” – FOTO

19 iun. 2024, 02:00,
Alexandra MAISNER, în Titlurile zilei

Aurica Cobuz, fostul candidat PSD din comuna ieșeană Țibănești, oferă o recompensă substanțială pentru persoanele care dovedesc fraudarea alegerilor din localitate

După ce a pierdut alegerile locale, Aurica Cobuz, fostul candidat PSD, a publicat un mesaj pe pagina personală de socializare, prin care anunță faptul că este dispusă să plătească 3.000 de euro persoanelor care îi oferă dovezi concludente cu privire la fraudarea alegerilor ce au avut loc pe data de 9 iunie 2024.

Aurica Cobuz, fostul candidat PSD din comuna Țibănești, oferă o recompensă de 3.000 de euro persoanelor care pot dovedi că alegerile din localitate au fost fraudate

În comuna Țibănești, județul Iași, în urma alegerilor locale, Neculai Munteanu (PNL) a câștigat alegerile cu 1.331 de voturi și un procent de 53.96 la sută. Pe al doilea loc, fostul primar din perioada 2016-2020, candidat PSD, Aurica Cobuz, a primit 782 de voturi și un procent de 31,12 la sută. Recent, aceasta a publicat un mesaj pe rețelele de socializare, prin care caută dovezi cu privire la fraudarea alegerilor din 9 iunie 2024. Aurica Cobuz oferă o recompensă de 3.000 de euro persoanelor care îi aduc probe concludente.

„Pentru că la Țibănești s-au fraudat alegerile, avem dovezi, oferim 3.000 de euro, recompensă, persoanei care mai are o probă în acest sens! Vă rog să fiu contactată în privat”, a fost mesajul publicat de Aurica Cobuz.

Amintim faptul că duminică, 9 iunie 2024, au avut loc alegerile locale și europarlamentare. Cetățenii au primit câte cinci buletine de vot. Unul pentru alegerea primarului, al doilea pentru alegerea componenței Consiliului Local, al treilea pentru alegerea președintelui Consiliului Județean Iași, al patrulea pentru alegerea componenței de consilieri al Consiliului Județean și al cincilea pentru alegerea europarlamentarilor. În urma numărătorii, Aurica Cobuz a pierdut alegerile locale din comuna ieșeană Țibănești, dar susține faptul că votul a fost fraudat.

Aurica Cobuz: „În fiecare sat, au avut câte un om care împărțea bani pentru voturi”

Contactată de reporterii BZI, Aurica Cobuz a confirmat că deține dovezi cu privire la fraudarea alegerilor din localitate. Aceasta a mai spus și faptul că înainte de alegerile de duminică, 9 iunie 2024, apropiați ai primarului Neculai Munteanu ar fi împărțit sume de bani oamenilor din localitate pentru voturi. Deși nu a semnalat situația către Biroul Electoral Județean la timp, fosta candidată PSD vrea să se facă dreptate și continuă să caute dovezi privind fraudarea alegerilor din comună.

„La trei persoane pe care le știu eu, le-a dat buletin de vot dublu, de primar. La o secție de votare nu au ieșit cheile, s-au dus cu votarea până a doua zi (n.r. – 10 iunie 2024). În satul Văleni, de exemplu, unde erau câțiva votanți, s-au dus cu votarea până dimineață, la ora 10.00. Îmi pare rău că am pierdut eu alegerile, că nu eram chiar de aruncat în apă, chiar voiam să fac ceva pentru comună. Am înțeles, vorbesc oameni că înainte de alegeri, vineri și sâmbătă noapte (n.r. – 7 și 8 iunie 2024), umblau prin sat cu bani pe la familiile care sunt mai numeroase. În fiecare sat, au avut câte un om care împărțea bani pentru voturi. În ziua alegerilor (n.r. – 9 iunie 2024), l-am prins eu pe un om care e patron, stătea în fața crâșmei, pe un scaun și aducea oamenii la vot. Nu știu câți bani au dat, dar au fost mulți bani din ce am înțeles. Și mie, înainte cu o săptămână de votare, mi-a spus o femeie că, dacă vreau să câștig, să dau măcar câte 50 de lei la votanți. Dar eu de unde să fac rost de bani? Să fac împrumut? La ce să dau bani că doar nu mă duc la primărie la stat degeaba. Eu nu accept chestia asta. E una să faci anumite acțiuni de Ziua copilului, de Crăciun, dar ca să mă duc să îi plătesc să mă voteze, niciodată. Am făcut sesizare la biroul central, dar mi-au spus că trebuia să fac atunci când am văzut, să blochez votarea. Nu cred că se mai poate face nimic, dar încerc. Asta e legea în România, foarte prost făcută. Nu știu cum se întâmplă că la fiecare votare sunt aceeași președinți, eu nu cred că se trage la sorți. Caut dovezi în continuare, am oameni care știu multe, dar le este frică să spună, ca să nu pățească ceva. Trebuie să fac ceva, voi merge la poliție”, a spus Aurica Cobuz.

Aurica Cobuz, fostul candidat PSD din comuna Țibănești, oferă o recompensă  de 3.000 de euro pentru cine dovedește că alegerile din localitate au fost fraudate. Mesajul a fost publicat pe pagina personală de socializare.

Comentarii
  • Comisar Catani

    Are dreptate doamna Cobuz. S-au fraudat pe capete. La Coarnele Caprei au fost aduși oameni din alte localități ca să voteze ( li se făcuse domiciliul în CC la peste 400 de cetățeni !!!) aici tartorul care îl consiliază pe Tibucanu este judecătorul penal Dan Anton care s-a stabilit și el aici . Un altul stabilit aici este Sergiu Vizitiu patron de firmă construcții care are rol să fraudeze cu Tibucanu banul public primind lucrari prin încredințare directă atât în CC cat și prin localitățile din jur lucrări pe care nu le face corespunzător dar sunt decontate pe situații de lucrări fictive. Aici în CC domnește dictatura Tibucanu – Dan Anton – Vizutiu ! Pe ăștia nu-i mai scoți din primărie decât cu DNA dar slabe speranțe Tibucanu are pârghii de șantaj la procurori și judecători prin chefurile monstruoase făcute la stână cu băutură multă și fetițe din republică …. Nu ne mai facem bine oameni buni !

  • constateanul

    individa aceasta mai are tupeu sa iasa in fata ? ea nu a facut nimic cat a fost primar in perioada 2016-2020. de ce nu spune cum a castigat alegerile in 2016 ?

  • Doamna spune clar ca: „Dar eu de unde să fac rost de bani? Să fac împrumut? „”…asta fiind vorba de cei 50 de lei….de unde scoate ea cate 3000 de euro de persoana???? De ce nu spune cat a dat ea la alegatori sa fie votata? :))))) …ca de imprumutat nu se imprumuta :))))))))))
    Vocabular de ex – primar….mi pare rău că am pierdut eu alegerile, că nu eram chiar de aruncat în apă…..” . ca sa va parafrazam…va aruncam in apa…daca doriti:))

  • Doamna spune clar ca: „Dar eu de unde să fac rost de bani? Să fac împrumut? „”…asta fiind vorba de cei 50 de lei….de unde scoate ea cate 3000 de euro de persoana???? De ce nu spune cat a dat ea la alegatori sa fie votata? :))))) …ca de imprumutat nu se imprumuta :))))))))))
    Vocabular de ex – primar….mi pare rău că am pierdut eu alegerile, că nu eram chiar de aruncat în apă…..” . ca sa va parafrazam…va aruncam in apa…daca doriti:))

  • Marea majoritate a primarilor PNL sunt infractori notorii fiind șantajați de PNL cu DNA care nu îi deranjează cu nimic pe Prigoreanu, Mursa, HRITCU ( asta e în plin scandal de luare de mită ) Tibucanu și alți derbedei care l-au făcut președinte pe infractorul național nr 1 Costel Alexe . Nici o șansă, mafia a sugrumat județul Iași

  • Marea majoritate a primarilor PNL sunt infractori notorii fiind șantajați de PNL cu DNA care nu îi deranjează cu nimic pe Prigoreanu, Mursa, HRITCU ( asta e în plin scandal de luare de mită ) Tibucanu și alți derbedei care l-au făcut președinte pe infractorul național nr 1 Costel Alexe . Nici o șansă, mafia a sugrumat județul Iași

  • Mare zdreanta de femeie , ea nu intelege ca cetatenii se saturase de ea.

  • Ce tunsoare de fată mare are!!! 😏

  • Să vedeți la Belcesti vituri ștampilate căzute din buzunar și nu a pățit nimic
    Acest Tanase care a ieșit primar a furat voturi de la toți cum fură și terenuri.
    Poate se va face dreptate

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

BZI - Editia Digitală
29 iunie 2024
29 iunie 2024