Prima pagină » Local » Fostul arhimandrit din Huși, acuzat de viol, a făcut o cerere care i-a lăsat mască pe judecători! Sebastian Jitaru speră să îi înduplece pe magistrații ieșeni! (Exclusiv)

Fostul arhimandrit din Huși, acuzat de viol, a făcut o cerere care i-a lăsat mască pe judecători! Sebastian Jitaru speră să îi înduplece pe magistrații ieșeni! (Exclusiv)

29 sept. 2020, 02:00,
Ciprian Nedelcu în Local

Ex-arhimandritul acuzat de viol le-a cerut magistraților ieșeni să revoce măsura controlului judiciar, luată în cazul său! Asta, în ciuda faptului că Sebastian Jitaru este după gratii, după ce a fost condamnat definitiv în dosarul de șantaj la adresa fostului episcop de Huși, Corneliu Bârlădeanu. În acest caz, fostul arhimandrit al Catedralei Episcopale Huși este acuzat chiar alături de Corneliu Bârlădeanu

Fostul arhimandrit al Catedralei Episcopale Huși, acuzat de viol, vrea să scape de controlul judiciar! Sebastian Jitaru a formulat recent o plângere împotriva acestei măsuri. El consideră că nu se impune prelungirea controlului judiciar în cazul său. Asta, deoarece nu prezintă pericol social pentru ordinea publică și nici pentru buna desfășurare a noului dosar. Jitaru a susținut, în solicitarea adresată instanței, că este condamnat definitiv și că execută o pedeapsă în penitenciar. Astăzi urmează ca judecătorii din cadrul Curții de Apel Iași să analizeze plângerea formulată de fostul arhimandrit Sebastian Jitaru și să ia o decizie în acest caz.

Fostul arhimandrit Sebastian Jitaru, acuzat alături de fostul episcop de Huși, Corneliu Bârlădeanu

În urmă cu câteva luni, fostul arhimandrit Sebastian Jitaru a fost arestat preventiv, alături de fostul episcop de Huși, Corneliu Bârlădeanu. Mai apoi, judecătorii de la Înalta Curte de Casație și Justiție au modificat măsura preventivă în cazul celor doi. Corneliu Bârlădeanu și Sebastian Jitaru sunt cercetați pentru că ar fi abuzat sexual elevi din cadrul Seminarului Teologic „Sfântul Ioan Gură de Aur”, din Huși.
Potrivit anchetatorilor, fostul arhimandrit Sebastian Jitaru ar fi constrâns psihic un elev să întrețină relații sexuale cu fostul episcop, Corneliu Bârlădeanu.

„În luna februarie 2017, inculpatul Sebastian Jitaru ar fi comis, prin constrângere psihică, acte sexuale asupra persoanei vătămate, respectiv mângâierea în zona organelor genitale, dezbrăcarea acestuia și sărutarea lui pe corp, pipăirea sa, supunerea sa în final, profitând de lipsa de reacție, pe fondul fricii, la efectuarea unui act sexual oral finalizat. În perioada februarie – sfârșitul lunii mai 2017, inculpatul Sebastian Jitaru ar fi exercitat constrângeri psihice constante, prin amenințare cu diverse consecințe, pe persoana vătămată, pentru a o determina să suporte agresiunile sexuale la care era supusă de către inculpatul Onilă (Corneliu Bârlădeanu), cu scopul de a obține un material video, pe care plănuia să îl folosească împotriva celui din urmă”, au menționat magistrații ieșeni.

Scene demne de filmele porno

Oamenii legii au mai spus că fostul arhimandrit ar fi constrâns un alt elev să îi facă sex oral.

„În perioada 26 iunie 2015 – vara anului 2016, inculpatul Jitaru ar fi săvârșit, prin constrângere, acte sexuale orale asupra unei alte persoane vătămate, minoră la acel moment. Pentru stabilirea caracterului rezonabil al suspiciunii sunt avute în vedere toate probele administrate în cursul urmăririi penale, la care s-a făcut referire în propunerea de arestare preventivă, esențiale fiind declarațiile victimelor presupuselor infracțiuni, în lipsa unor martori oculari”, au mai punctat magistrații ieșeni.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

`
`
BZI - Editia Digitală - pdf
03 octombrie 2024
03 octombrie 2024