Prima pagină » Economic Local » Fostul administrator al hotelului Traian vrea să construiască centrul țiganilor din Cicoarei! Bogdan Cioncu vrea contractul de 2,6 milioane de euro al Primăriei Iași

Fostul administrator al hotelului Traian vrea să construiască centrul țiganilor din Cicoarei! Bogdan Cioncu vrea contractul de 2,6 milioane de euro al Primăriei Iași

06 oct. 2020, 02:00,
Ciprian Boaru în Economic Local

Afaceristul Bogdan Cioncu, fostul administrator al hotelului Traian, vrea să construiască un centru multifuncțional în zona Cicoarei. Miza este importantă, de aproximativ 2,6 milioane de euro. Afaceristul din Vaslui vrea să prindă și contractul pentru construirea unei parcări supraterane în cartierul Alexandru cel Bun

Primăria Iași a reluat licitația pentru construirea centrului multifuncțional din zona Cicoarei, destinat țiganilor defavorizați. La licitație a depus ofertă societatea Katar Konneg SRL, din Vaslui. Firma este controlată de Bogdan Cioncu, care a administrat în trecut hotelul Traian din centrul Iașului. La procedură a mai participat și asocierea de firme Con Ted Company SRL – Rimoldo Consulting Group SRL. Prima societate este controlată de omul de afaceri Cornel Brânză. Valoarea estimată a lucrărilor este de 12.554.467 lei, fără TVA, aproape 2,6 milioane de euro. Comisia de evaluare va alege oferta cu prețul cel mai mic. La procedura anterioară a participat societatea Elitconstruct SRL, cu sediul social tot în Vaslui. Societatea a fost descalificată după ce nu a răspuns solicitărilor de clarificări transmise de Primăria Iași. De precizat că societatea lui Bogdan Cioncu participă și la licitația pentru construirea unei parcări supraterane în caertierul Alexandru cel Bun, acolo unde Primăria Iași a alocat suma de 1,7 milioane de euro, fără TVA.

Investiția presupune și amenajarea unei săli de evenimente cu 120 de locuri

Investiția va fi realizată pe un teren de 7.700 metri pătrați situat pe strada Nădejde, nr. 30. Clădirea va avea o suprafață construită desfășurată de 3.159 metri pătrați. Include o sală de spectacole cu 120 de locuri și o sală de sport cu o capacitate de 150 persoane. Mai mult, vor fi amenajate două săli de muzică. Investiția va fi realizată chiar lângă actualul Ștrand Municipal. Edilii iau în calcul și facilitarea accesului pentru persoanele cu dizabilități.

„Se vor asigura condiții pentru persoanele cu dizabilități, propunându-se ca alternativă pentru circulația pe verticală un lift. Acesta va asigura accesibilitatea persoanelor cu handicap la toate nivelurile clădirii, minimizând riscul excluziunii. Având în vedere potențialul zonei de implant, se va propune amenajarea spațiului exterior ca extensie a funcțiunilor principale de sport și cultură, permițând desfășurarea în aer liber a activităților de recreere, sport, educație etc.”, se arată în caietul de sarcini.

Lucrarea trebuie realizată în termen de 24 de luni. Investiția este asigurată printr-un program european de finanțare.

Omul de afaceri Cornel Brânză a câștigat contractul pentru amenajarea terenurilor dintre blocuri

Recent, societatea Conted Company SRL a câștigat contractul pentru revitalizarea mai multor terenuri situate între blocurile din Iași. În total sunt 5 amplasamente în oraș incluse în program: str. Egalității, nr. 27A, Aleea Prof. I. Simionescu, nr. 16A, str. Bradului, nr. 17A, str. Romană, nr. 37B, str. Butnari, nr. 13A. Valoarea contractului este de aproape 1 milion de euro. Recent, la procedura privind furnizarea de echipamente pentru cele 5 amplasamente, au participat asocierea CNC Romcenter SRL – New Begining Constructions Company SRL – David Mag Irones SRL și asocierea Ischia SRL – Con Ted Company SRL.

Prevederea bugetară este de 370.000 euro, fără TVA. Spre exemplu, pentru amplasamentul din strada Romană, municipalitatea a prevăzut următoarele echipamente: 3 panouri interactive, 1 copac cățărătoare, 2 echipamente de cățărare, 2 leagăne cu 3 locuri, 12 bănci, un carusel pentru persoane cu dizabilități, un pachet de 3 cișmele stradale, un pachet coșuri de gunoi, un set de 4 coșuri de gunoi stradal, coșuri pentru deșeuri animale, 3 coșuri de gunoi colectare selectivă, 1 pachet mobilier urban, rastel biciclete, pachet supraveghere video, înregistrator video digital, 11 camere video exterior, pachet sistem irigații, mini-stație meteo, pachet pompare apă.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

`
`
BZI - Editia Digitală - pdf
11 octombrie 2024
11 octombrie 2024