Prima pagină » Actualitate » Fostul adjunct al DGIA, arestat. Ministrul Nicolae Ciucă: „Toleranță zero”
Fostul adjunct al DGIA, arestat. Ministrul Nicolae Ciucă: „Toleranță zero”

Fostul adjunct al DGIA, arestat. Ministrul Nicolae Ciucă: „Toleranță zero”

02 apr. 2021, 13:27,
Elena Nicoleta BUJOR în Actualitate

Ministrul Apărării Naţionale, Nicolae Ciucă, a transmis joi, 1 aprilie 2021, faptul că are „toleranţă zero” vis a vis de persoanele din MApN care nu respectă legea, referindu-se la recentul caz al fostului director adjunct al Direcţiei Generale de Informaţii a Apărării, Iulian Cristian Gherghe.

„Din momentul în care directorul Direcţiei Generale de Informaţii a Armatei a identificat această posibilă infracţiune, nu am tolerat absolut nimic, a fost o singură decizie – luaţi măsurile necesare, astfel încât să procedăm în conformitate”, a spus Ciucă, la un post de televiziune.

Parchetul Militar a fost sesizat în cazul fostului direct adjunct al DGIA

Reprezentantul Executivului condus de Florin Vasile Cîțu a adăugat faptul că, în momentul în care acest lucru i s-a raportat, „decizia a fost direct la Parchet, motiv pentru care s-a făcut sesizarea la Parchetul Militar şi sunt în derulare procedurile în conformitate cu legea”.

„Toleranţă absolut zero, cum toleranţă zero a fost şi faţă de ceea ce s-a întâmplat la Focşani”, a adăugat ministrul, referindu-se la situaţia de la Spitalul Militar din Focşani, unde au fost vaccinate, potrivit lui, 153 de persoane care nu erau incluse în etapa a doua de vaccinare, care era în vigoare la acel moment.

Reamintim faptul că fostul director adjunct al Direcţiei Generale de Informaţii a Apărării, Iulian Cristian Gherghe, a fost arestat, sâmbătă, pentru 30 de zile, fiind acuzat de săvârşirea infracţiunilor de delapidare, fals material, fals intelectual şi uz de fals.

Șeful poliției Prahova a fost lăsat fără permis de subalterni. Oficialul conducea cu 135 km/h

Marian Iorga, inspectorul șef al Poliției Prahova, este în aceste momente pieton pentru o perioadă de trei luni de zile după ce a fost prins circulând cu viteză peste limita legală. Conform unor surse, Iorga a fost prins de subalternii săi circulând cu vitesa de 135 de km/h, pe drumul național DN1.

Evenimentul a avut loc duminica trecută, pe DN1, în zona Potigrafu, la limita dintre județele Prahova cu Ilfov. Pentru că a depășit cu mult viteza legală, polițiștii din Prahova i-au suspendat permisul de conducere inspectorului șef al Inspectoratului Județean de Poliție pentru o perioadă de trei luni.

Contactat telefonic, Marian Iorga nu a ezitat să confirme informația pentru ziarulincomod.ro, recunoscând că a greșit, motiv pentru care a fost sancționat ca orice alt cetățean.

”Vă confirm faptul că am fost sancționat de colegii mei de la Serviciului Rutier Prahova. Mă aflam la volanul mașinii personale, în timpul liber și am fost sancționat ca orice alt cetățean conform OUG 195/2002”, a precizat pentru ziarulincomod.ro, Marian Iorga.

Șeful Poliției Prahova are posibilitatea, potrivit legii, să reintre în posesia permisului de conducere mai devreme cu 60 de zile, dacă promovează examenul de redobândire pe care îl va susține tot la Ploiești.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

`
`