Prima pagină » Titlurile zilei » Fosta soție a unui director de la Primăria Iași a fost găsită moartă în casă! Vecinii s-au îngrozit când au spart ușa locuinței: „Era căzută în hol”

Fosta soție a unui director de la Primăria Iași a fost găsită moartă în casă! Vecinii s-au îngrozit când au spart ușa locuinței: „Era căzută în hol”

20 nov. 2024, 02:00, 6 ,
Codruța ȘOROAGĂ în Titlurile zilei

Cecilia Roșu, fosta soție a lui Mihai Canianopol, director la Primăria Iași, a fost găsită moartă în casă, în seara de luni, 18 noiembrie 2024. Femeia era înconjurată de gunoaie, fiind căzută în holul apartamentului din Tătărași

Fosta soție a unui director de la Primăria Iași a fost găsită moartă în casă! Vecinii s-au îngrozit când au văzut cadavrul între gunoaie

Cecilia Roșu (68 de ani), fosta soție a lui Mihai Canianopol, fost director la Direcția de Evidență a Patrimoniului Public și Privat din cadrul Primăriei Municipiului Iași, a fost descoperită moartă în apartamentul său din strada Vasile Lupu, nr. 88, după ce vecinii au sunat la 112, fiind alertați de mirosul de cadavru. Când pompierii au spart ușa de la intrarea în apartament, vecinii au observat că Cecilia Roșu era căzută între gunoaie. Femeia a creat de-a lungul timpului numeroase neplăceri vecinilor care locuiau la parter, deoarece ori de câte ori folosea baia, le inunda acestora apartamentul. O altă bătrânică a terorizat un întreg bloc, după ce și-a transformat apartamentul în focar de infecție.

„Au venit aseară pompierii și au spart ușa, după ce au spart ușa, toate gunoaiele s-au revărsat afară. Ea era căzută în hol, în mijlocul gunoaielor, că acolo dormea. Să vedeți și dumneavoastră cum și-au făcut datoria DSP-ul și Poliția Locală. Eu am fost în proces cu ea, deoarece cu câțiva ani în urmă, când mai folosea baia, avea defecțiuni la instalația de apă, îmi inunda tot apartamentul meu. Am încercat să-i repar eu pe banii mei, nu a vrut, a zis că va chema ea pe cineva. Am avut o altercație cu ea, iar după aceasta, a fost la Secția 4 și m-am pomenit cu poliția la ușă. I-am invitat să vadă ce pagube mi-a făcut. Le-am explicat că îmi inundă baia de un an și mi-au spus să o dau în judecată. Am dat-o în judecată, și de trei ani mă judec cu ea. Am făcut plângere la DSP, nu s-a luat nicio măsură, am făcut plângere la Poliția Locală, tot nimic. Vreau să se vadă cum și-au făcut instituțiile statului treaba. Ea a stat și într-un alt apartament, și acolo tot așa era, mizeria era până la genunchi. Ea s-a mutat aici după ce i-au murit părinții. Și președintele asociației e vinovat, pentru că ea avea datorii, ar fi putut s-o dea în judecată, dar nu a vrut. Președintele asociației știa că ea adună toate resturile în apartament, dar nu a vrut să sesizeze DSP-ul, s-a spălat pe mâini și m-a lăsat pe mine să mă descurc cu ea. Fostul ei soț a fost director la primărie, de asta nici nu a intervenit președintele asociației de proprietari”, a declarat Dan Dumitrasc, vecinul femeii moarte în casă.

Ioan Stoian: „Ea era bolnavă, căra de la gunoi și ducea în casă”

Ioan Stoian, președintele asociației de proprietari, susține că a discutat în repetate rânduri cu Cecilia Roșu, iar aceasta și-a luat angajamentul de a face curățenie în locuința sa. Mai mult, Ioan Stoian a precizat că femeia nu avea datorii mari la întreținere, astfel că nu putea fi dată în judecată.

„Eu o mai întâlneam pe stradă și vorbeam cu ea, că avea niște datorii la asociație. Nu am dat-o în judecată, ca să le recuperăm, a dat-o în judecată domnul Dan Dumitrasc și nu a rezolvat nimic și a rămas în pagubă. Acum o să recuperăm de la familie banii care trebuie să ni-i dea. Deja fostul soț și cu una din fiice au venit aici, vor face curățenie. Ea avea două fete, una e plecată în străinătate, una e aici, în Iași. Și fostul soț s-a ocupat de ea. Dar ea nu comunica, nu dorea să comunice cu nimeni. Eu nu am vrut să bag asociația în datorii, să mai plătesc avocat, taxe. De unde să iau bani, de la oameni, ca să o dau pe ea în judecată? Ea mai dădea din când în când câte o sumă, dar mică. Ea a mai avut antecedente, dar a fost acționată în judecată și a plătit, dar în ultimii ani a început să acumuleze iar datorii. Acum are 3.800 de lei datorie, dar îi plătește familia. Mie, dacă mă duceam la primărie, îmi zicea că pentru datorii sub 4.000 nu pot s-o dau în judecată. Eu am vorbit personal cu ea, s-a angajat că o să facă și o să păstreze curățenia. Nu o ducea nici capul. Ea era bolnavă, căra de la gunoi și ducea în casă. Ea, cu ani în urmă, a mai avut un apartament în Oancea, dar l-a pierdut. Tot așa mizerie era și acolo, cu pisici moarte. S-a mutat aici, în apartamentul mamei sale. Am vorbit cu fostul soț și o să aducă o firmă de curățenie. Fostul ei soț a fost director în primărie, are cunoștințe, și o să aducă Salubrisul să facă curățenie”, a declarat Ioan Stoian, președintele asociației de proprietari.

Fosta soție a lui Mihai Canianopol, director la Primăria Iași, a fost descoperită moartă în casă, într-un munte de gunoaie.

Comentarii
  • Daca femeia era bolnava, de ce nu a fost ajutata de catre familie? Puteau sa o interneze in spital pentru o perioada si sa/ i faca curatenie in casa ori sa o duca la un azil. Pacat ca a crescut 2 fete, care nu au fost in stare sa aiba grija de mama lor.

    • domnule cre(s)tin mai citeste legislatia, nu poti interna un om cu forta.

      • Da, aveti dreptate dar cand exista un diagnostic de demență senile iar saracii bătrâni nu mai sunt in deplinătatea facultăților mintale cine ii responsabil pentru comportamentul lor, pentru halul de degradare in care au ajuns, nu jegurile lor de familii?

  • Cine sa aiba grija? Canianopol? Nici ala nu e zdravan la mansard.

  • Pt Chi( chi) rica Citeste tu legislatia, doar ca trebuie sa o si intelegi.
    Un om bolnav mintal poate fi internat “ cu forta”. Şi, mǎi Chichi, ce treaba ai sa- mi raspunzi mie?
    Ar tb sa- ti spui parerea proprie despre articol, nu despre parerea mea. Idi!

  • Citeste Chichi, desi e greu sa
    “ La data de 31 ianuarie 2024 a fost publicată în Monitorul Oficial al României, Partea I, nr. 91 Ordonanța
    pentru modificarea art. 55 din Legea sănătății mintale și a protecției persoanelor cu tulburări psihice nr. 487/2002. Conform prevederilor acestei legi, solicitarea internării nevoluntare a unei persoane se poate face de către:

    – medicul de familie sau medicul specialist psihiatru care are în îngrijire această persoană;
    – familia persoanei;
    / reprezentanții serviciilor abilitate ale administrației publice locale;
    reprezentanții poliției, jandarmeriei, parchetului sau ai pompierilor.”

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

`
`