Prima pagină » Titlurile zilei » Fosta nevastă a patronului de la clubul Fratelli încasează bani publici de la Euronest! Vila de 155.000 de euro a fost închiriată asociației – FOTO

Fosta nevastă a patronului de la clubul Fratelli încasează bani publici de la Euronest! Vila de 155.000 de euro a fost închiriată asociației – FOTO

27 sept. 2022, 02:00, 2 ,
Ciprian Boaru, în Titlurile zilei

După ce a fost dată afară din Casa Pătrată, Asociația Euronest și-a găsit sediu în cartierul Tătărași, pe strada Călărași. Costurile lunare sunt de aproximativ 1.000 de euro, fără utilități. Proprietatea aparține Ioanei Lupu, fosta soție a lui Bogdan Gheorghiu, patronul clubului Fratelli din Iași

Asociația Euronest, înființată în 2008 de consiliile județene Iași, Bacău, Botoșani, Neamț, Suceava și Vaslui pentru dezvoltarea regiunii Nord-Est, își desfășoară activitatea într-un nou sediu, începând cu luna trecută. Euronest avea birourile în Casa Pătrată, unde funcționează Consiliul Județean Iași și Prefectura Iași, ultima instituție fiind proprietara clădirii. La începutul anului 2021, Prefectura a limitat spațiul pus la dispoziție asociației, motiv pentru care Euronest a ajuns să funcționeze într-un apartament din zona Copou.

Recent, din cauza spațiului insuficient, directoarea Euronest, Alina Popa, a mutat activitatea într-o vilă din cartierul Tătărași, pe strada Călărași, nr. 27. Proprietatea este formată dintr-o clădire cu suprafața de 168 de metri pătrați și teren de 908 metri pătrați. Pe clădire deja a fost pusă și sigla asociației. Reporterii BZI au aflat că proprietatea din Tătărași este deținută de Ioana Lupu (45 de ani), fosta soție a lui Bogdan Gheorghiu, patronul clubului Fratelli, acum căsătorită cu Marius Lupu (47 de ani). Contactată telefonic, Alina Popa a precizat că nu o cunoaște pe proprietară și că a ajuns să închirieze proprietatea prin intermediul unei agenții imobiliare.

„Am verificat zeci de anunțuri timp de 2 luni. Nu mă cunosc personal, am vorbit cu un domn (Marius Lupu – n.r.). Nu pot să vă spun cât e chiria”, a declarat Alina Popa. Chiria lunară este de aproximativ 1.000 de euro

Fosta nevastă a patronului de la clubul Fratelli a cumpărat proprietatea cu 155.000 de euro

Imobilul unde funcționează Asociația Euronest a fost achiziționat de Ioan Lupu în cursul anului 2017. A plătit nu mai puțin de 155.000 de euro către societatea Vital Medical Center Memory SRL, care administrează Memory Hospital, o unitate medicală destinată pacienților diagnosticați cu demență, înființată în comuna Valea Lupului, județul Iași. Afacerea este controlată de Mihaela Dora Donciu și a înregistrat o cifră de afaceri de 2 milioane de euro și un număr de 62 de angajați. Reporterii BZI au încercat să obțină un punct de vedere din partea Ioanei Lupu, dar nu a putut fi contactată. În schimb, a fost găsit actualul soț.

„De unde știți? Nu pot să vă spun durata contractului. Noi am dat anunț, despre asta e vorba. Nu pot să spun mai multe”, a spus Marius Lupu.

De precizat că Asociația de Dezvoltare Intercomunitară Euronest a fost implicată în scandalul de la începutul anului 2020, când a fost achiziționat Spitalul mobil de la Lețcani, cu largul concurs al lui Maricel Popa, președintele Consiliului Județean de atunci, în contextul pandemiei. Spitalul a funcționat o scurtă perioadă și a fost închis din cauza deficiențelor. Unitatea mobilă a costat 13,4 milioane de euro. Iașul a alocat suma de 10,7 milioane de euro, iar Consiliul Județean Neamț a plătit diferența. La un moment dat, actuala conducere a Consiliului Județean Iași încerca să recupereze prejudiciul.

Soții Lupu, proiect imobiliar în pădurea Ciric

Soții Lupu sunt implicați în mai multe societăți comerciale. De exemplu, cei doi dețin societatea Acolada Design ce oferă clienților servicii de arhitectură, design interior și peisagistică. Firma a fost înființată în 2019, iar în 2020 a înregistrat o cifră de afaceri de 236.174 de lei, cu un număr de 3 angajați. Marius Lupu controlează alte două societăți, Inkark Trading SRL și Inkark Retail, ce oferă accesorii și consumabile pentru imprimante.

Lista continuă cu societatea Designul Tău SRL, unde soții Lupu dețin pachetul majoritar de părți sociale, iar lista poate continua. Cei doi afaceriști sunt implicați și într-un proiect imobiliar. În luna februarie 2022, s-au prezentat la Primăria Iași cu un proiect pentru amenajarea unui complex format dintr-o sală de festivități și evenimente, alimentație publică și unități de cazare. Acest proiect ar urma să fie edificat pe o suprafață de 11.973 de metri pătrați, situată în zona Ciric. Deocamdată, proiectul nu a fost avizat.

„Aștept, nu am primit niciun răspuns de la primărie. Nu-mi bat capul, acum totul este blocat”, a mai spus Marius Lupu pentru BZI.

Fosta nevastă a patronului de la clubul Fratelli încasează bani publici de la Euronest și are ambiții mari pe plan profesional.

Comentarii
  • Asta-i alta magarie „legala” a lui Costel Alexe. Vesnicele combinatii nu se uita niciodata.
    Avantajul lor ca le permite legea, dzavantajul nostru este faptul ca topesc banul public fix cum vor ei.

  • Alexe e unul. E jmeker si puternic!!! Fortza Costelino!!!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *