Prima pagină » Actualitate » Fosta gimnastă Camelia Voinea, mama Sabrinei, a anunțat că fiica se retrage definitiv din gimnastică după joucurile de culise de la JO 2024. „Aici am întrerupt gimnastica!”

Fosta gimnastă Camelia Voinea, mama Sabrinei, a anunțat că fiica se retrage definitiv din gimnastică după joucurile de culise de la JO 2024. „Aici am întrerupt gimnastica!”

06 aug. 2024, 09:07, 1 ,
Cezar Bulgaru în Actualitate

Fosta gimnastă Camelia Voinea, mama Sabrinei, anunţă retragerea din gimnastică a fiicei sale după umilința de la JO 2024.

Sabrina Maneca Voinea a încheiat pe locul 5 în finala de la sol, obținând un punctaj de 13,700. Românca a depus o contestație, însă, spre deosebire de cea făcută de antrenorii americani pentru Jordan Chiles, contestația ei a fost respinsă.

Camelia Voinea, mama Sabrinei, anunţă retragerea din gimnastică a fiicei sale

Camelia Voinea anunță că fiica sa, Sabrina, se retrage din sport în urma umilinței suferite la Jocurile Olimpice 2024.

„Este o decizie drastica, dar nu mai suport astfel de mizerii, nu imi expun copilul la asa ceva. Vreau sa am un copil sanatos mental sa nu isi bata nimeni joc de munca ei. Nu accept sa isi bata joc cineva joc de munca Sabrinei. Probabil nu va avea incotro datorita faptului ca eu o antrenez si imi va urma drumul. sabrina a facut bine integralul, eu stiu ca ea e filata de la Mondialele de anul trecut pentru ca au vazut ca e o valoare. Si, probabil, au avut grija ei, au vazut-o si la antrenamentul pe podium ce face. Pur si simplu nu imi explic nici eu, nici Nadia, toata lumea, inclusiv americanii, nu ne explicam unde au penalizat-o.

Cu acea zecime pe care ei au taiat-o, Sabrina era pe locul 3 era medaliata olimpica. Vi se pare normal ca americancei sa i se aprobe contestatia, si eu sa ma duc sa fac contestatie pentru Sabrina si sa nu fie aprobata? Sunt ferm convinsa ca tot ce spun ma tin de cuvant. O sa stau serios de vorba cu Sabrina, dar cred ca ziua de astazi i-a pus si ei capac. Nu sunt in stare astazi sa vorbesc cu ea, sa ma uit in ochii ei, sa vad ca mai poate continua”, a declarat Camelia Voinea , la emisiune Punctul culminant, moderată de Victor Ciutacu.

Camelia Voinea spune că, în finala olimpică de la sol, fiica sa nu a ieşit din spaţiul de concurs

Camelia Voinea, mama și antrenoarea gimnastei Sabrina Voinea, a trimis un mesaj, însoțit de capturi video, pentru a demonstra că în finala olimpică de la sol, fiica sa nu a părăsit spațiul de concurs, așa cum au susținut arbitrele pentru a justifica penalizarea de o zecime la notare. Sabrina Voinea a terminat pe locul 5, iar contestația sa nu a fost acceptată.

”Sabrina nu a ieşit din covor la nici o linie acrobatică, sunt toate aici (n.r. – capturi video de la finalul liniilor acrobatice), merita medalie! Noi astăzi aici am întrerupt gimnastica, pentru drepturile noastre nu se zbate nimeni! Vă iubim infinit pe toţi cei care ne-aţi susţinut Atât am putut suporta!”, este mesajul Cameliei Voinea.

Gimnastele Ana Maria Bărbosu și Sabrina Maneca Voinea au terminat pe locurile 4 și 5 în finala de la sol, cu aceeași notă – 13.700, fiind departajate de execuție. Ana Bărbosu a pierdut medalia de bronz, de care s-a bucurat pentru scurt timp, după ce americanii au contestat nota primită de Jordan Chiles, ultima concurentă – 13.666. Contestația a fost acceptată, iar Chiles a urcat de pe locul 5 pe locul 3 (13.766). Antrenorii români au depus și ei contestație pentru nota Sabrinei Maneca Voinea, care primise o penalizare de o zecime, dar aceasta nu a fost acceptată.

După tristul episod de la JO 2024, Camelia Voinea, mama Sabrinei, anunţă retragerea din gimnastică a fiicei sale.

Comentarii

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *