Prima pagină » Economic Local » Fost senator de Iași, urmărit de executori! Au găsit două hectare de teren într-o comună din județ
Fost senator de Iași, urmărit de executori! Au găsit două hectare de teren într-o comună din județ

Fost senator de Iași, urmărit de executori! Au găsit două hectare de teren într-o comună din județ

21 nov. 2019, 04:00,
Ciprian Boaru în Economic Local

Pe data de 23 ianuarie 2020, executorii judecătorești organizează o licitație pentru valorificarea unor bunuri ce aparțin lui Ionel Agrigoroaei, fost senator, și soției acestuia. Este vorba despre un teren de 23.800 metri pătrați, situat în extravilanul comunei Dumești. Evaluatorii au stabilit un preț de pornire de 147.930 lei. Procedura este organizată la cererea unei firme de recuperări. Soții Agrigoroaei au contractat un împrumut de la BCR, care nu a mai fost achitat. Apoi, banca a vândut creanțele.

„Ofertanții sunt obligați să depună în contul de consemnări, la dispoziția executorului judecătoresc, până la termenul de vânzare, o cauțiune reprezentând 10 la sută din prețul de pornire a licitației, atașând dovada de consemnare a ofertei de cumpărare. Invităm pe toți cei care pretind vreun drept asupra imobilului oferit spre vânzare să depună în scris obiecțiunile lor până la termenul de vânzare, după care nu li se vor mai lua în considerație obiecțiunile”, se arată în anunțul executorului judecătoresc Vladimir Zabolotnai.

Afaceri falimentate

Ionel Agrigoroaei a intrat în afaceri în 1990, moment în care conducea un atelier de cofecții. Așa a apărut Agri Company, firma de textile care avea 70 de angajați. În anul 1991, a obținut un profit de 150.000 de dolari. Suma nu era de ignorat în acea perioadă. Însă, după un an a pierdut tot. În 1997, noua afacere Aya Sports mergea destul de bine. Dar, după ce a făcut mai multe credite în bancă, firma a fost falimentată. Agrigoroaei a publicat și cărți despre experiențele prin care a trecut. În 2017, cei doi soți au fost condamnați la închisoare cu suspendare după ce au luat un împrumut de peste 300.000 franci elvețieni, folosind acte false. Ionel Agrigoroaei s-a evidențiat și ca traseist politic. Din 2008 până în 2016 a fost membru al următoarelor partide. PD-L, PSD, PP-DD, UNPR, PMP, PDS (Partidul Dreptății Sociale, înființat de Marian Vanghelie -n.r.), PRU.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

`
`
BZI - Editia Digitală - pdf
11 octombrie 2024
11 octombrie 2024