Prima pagină » Actualitate » Fost șef al IPJ Neamț pensionat pentru că ar fi îndrăznit să nu asculte de Ionel Arsene
Fost șef al IPJ Neamț pensionat pentru că ar fi îndrăznit să nu asculte de Ionel Arsene

Fost șef al IPJ Neamț pensionat pentru că ar fi îndrăznit să nu asculte de Ionel Arsene

13 ian. 2023, 08:43,
în Actualitate

Costel Paul Tablan, fost șef al IPJ Neamț lansează acuzații incredibile despre cum DGPI (serviciul secret al Ministerului de Interne) l-a pensionat forțat pentru că nu a răspuns la unele ordine politice venite din partea lui Ionel Arsene.

Într-o investigație recorder numită sugestiv ”Puterea din umbră” se fac mai multe dezvăluiri despre cum serviciile secrete din România scapă de persoanele incomode care nu răspund la comenzi.

Fost șef al IPJ Neamț, pensionat că nu a ascultat de Ionel Arsene

Costel Paul Tablan, fostul șef al IPJ Neamț, a apărut în investigația celor de la recorder din prisma faptului că el consideră că a fost trecut la pensie pentru că ar fi fost incomod în ceea ce privește unele doleanțe ale lui Ionel Arsene, șeful Consiliului Județean Neamț:

” Mă numesc Costel Paul Tablan, am fost șeful IPJ Neamț, când am împlinit 47 de ani am primit și decizia de pensionare. Am fost obligat să iau această decizie deoarece nu aveam acces la informații clasificate. ”

În 2018, inspectoratul pe care îl conducea a fost vizat de o serie de controale venite de la Ministerul de Interne care era condus atunci de Carmen Dan. Paul Tablan consideră că aceste controale aveau un singur scop.

” Am avut discuții cu șefii mei ierarhici, cu persoane din corpul de control și mi s-a sugerat că trebuie să părăsesc funcția pentru că am deranjat un personaj important pe plan local. La un moment dat mi s-a spus cu nume și prenume că l-am deranjat pe președintele Consiliului Județean Neamț, Ionel Arsene. Nu i-am răspuns la solicitările avute de a pune pe funcție niște apropriați de-ai dumnealui. După care dumnealui a avut și acea problemă cu încălcarea legii pentru care este judecat și în prezent. A petrecut și o perioadă de 30 de zile în arestul preventiv al IPJ Neamț. În opinia lui, și trag această concluzie după discuțiile pe care le-am purtat cu el, m-a acuzat de un anumit exces de zel în a înregistra dosare penale ce îl vizează.

Controalele nu au descoperit nereguli, iar DGPI a trecut la planul secund

Controalele întreprinse de organismele competente nu au descoperit nicio neregulă, iar Costel Paul Tablan nu a dorit să se pensioneze. DGPI, cunoscut și sub numele de ”Doi și-un sfert” a trecut la planul secund. Paul Tablan a primit o înştiinţare de la DGPI prin care era chemat pentru revizuirea accesului la informații clasificate:

”La un moment dat mi s-a adus la cunoștiință de către cei de la DGPI că urmează să fiu supus unui interviu în vederea clarificării unor aspecte ce țin de gestionarea informațiilor clasificare. Interviul a avut loc la unitatea centrală de la București. Mi-au spus că în opinia lor, au date și informații, clasificate de altfel, care reprezintă riscuri și vulnerabilități la nivelul siguranței naționale. ”

Chestionat pentru un punct de vedere, Ionel Arsene a dezmințit informațiile prezentate de Paul Tablan conform căruia fostul șef al IPJ Neamț a fost trecut pe linie moartă din cauza unor decizii politice.

” Minte, domnul Tablan. Nu i-am cerut niciodată să angajeze. Păi el lucra la forțele de muncă? Nu am ce să-i răspund la prostiile acestea. Cum dracu să dau eu ordin… adică cui să spun? Nu! ” explică Ionel Arsene.

Prezicăm faptul că Ionel Arsene a fost condamnat la 8 ani de închisoare cu executare într-un dosar de corupție. Decizia nu este definitivă. Ulterior, lui Paul Tablan i s-a adus la cunoștință că nu deține autorizații de acces la informații. Ofițerul în rezervă arată că în ordin nu i se indică niciun motiv, nu i se arată nicio faptă și nu are nicio încadrare juridică. Fostul șef al IPJ Neamț arată că în acest caz se apără în orb, neavând pe ce să se lege.

”Toată desfășurearea evenimentelor mi-a format mie personal această convingere, că s-a ales această metodă patentată. Nu sunt primul și probabil nici ultimul, în vederea înlăturării de pe poziția de Inspector Șef. În cazul meu DGPI a răspuns la o comandă politică. Cel puțin eu așa sunt convins.” a conchis Costel Paul Tablan, fost șef al IPJ Neamț pensionat pentru că nu ar fi răspuns la comenzile politice ale lui Ionel Arsene.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *