Prima pagină » Razboi în Ucraina » Fost reprezentant al NATO, avertisment asupra situaţiei din Ucraina: „Sunt foarte precaut în privința rușilor”

Fost reprezentant al NATO, avertisment asupra situaţiei din Ucraina: „Sunt foarte precaut în privința rușilor”

29 mart. 2022, 13:38,
în Razboi în Ucraina

Avertisment asupra situaţiei din Ucraina. Peter Ricketts, fostul reprezentant permanent al Marii Britanii la NATO, a vorbit marți dimineață, 29 martie, despre conflictul din Ucraina și a spus că nu vede condiții pentru încetarea focului.

Fiind întrebat despre acuzațiile potrivit cărora Roman Abramovici ar fi fost otrăvit, fostul reprezentant al NATO a precizat că incidentul a fost unul „misterios”.

avertisment asupra situaţiei din Ucraina, colaj razboi Ucraina, cladiri distruse de bombardamente ale rusilor, tanc, soldat al armatei ucrainene

Peter Ricketts a mai adăugat că „s-ar putea foarte bine să se fi întâmplat”, deoarece „rușii au un lung palmares, un fel de fascinație morbidă pentru otrăvuri și arme chimice”

Fost reprezentant al NATO, avertisment asupra situaţiei din Ucraina

Avertisment asupra situaţiei din Ucraina, din partea unui fost reprezentant al Marii Britanii la NATO. Vorbind despre disponibilitatea președintelui ucrainean Volodimir Zelenski de a discuta despre un statut de neutralitate pentru Ucraina, Peter Ricketts a spus:

„Cred că toată lumea vrea ca acest război teribil să se termine. Tuturor ne-ar plăcea să credem că negocierile ar putea produce în curând un progres în ceea ce privește o încetare a focului. Nu am absolut nicio îndoială că președintele Zelenski și partea ucraineană sunt total sinceri. Dar sunt foarte precaut în privința rușilor. Sincer, nu văd că există condițiile pentru o încetare a focului semnificativă, dar cred că este curajos din partea președintelui Zelenski să recunoască faptul că Ucraina nu va adera la NATO prea curând”, a spus fostul reprezentant permanent al Marii Britanii la NATO.

Ricketts a precizat că preşedintele Zelenski este interesat de garanții de securitate din partea marilor puteri și de un statut neutru pentru Ucraina, eventual cu dreptul de a adera la Uniunea Europeană. Acesta a continuat spunând că ce se va întâmpla cu teritoriile ocupate de Rusia în Ucraina vor reprezenta „chestiuni cheie” în cadrul negocierilor.

Întrebat despre acuzațiile potrivit cărora miliardarul rus Roman Abramovici a fost otrăvit, fostul reprezentant al NATO a spus că incidentul a fost „misterios”. El a mai adăugat că „s-ar putea foarte bine să se fi întâmplat”, deoarece „rușii au un lung palmares, un fel de fascinație morbidă pentru otrăvuri și arme chimice”.

avertisment asupra situaţiei din Ucraina, militar, saci nisip, adapost

Avertisment asupra situaţiei din Ucraina, din partea unui fost reprezentant al Marii Britanii la NATO

Dmytro Kuleba, avertisment pentru negociatorii ucraineni

În contextul în care Rusia și Ucraina vor purta marți, 29 martie, primele discuții de pace față în față din ultimele două săptămâni, ministrul ucrainean de Extene a avertizat oamenii să nu mănânce și să nu bea nimic la discuțiile cu rușii.

„Îi sfătuiesc pe toți cei care merg la negocieri cu Federația Rusă să nu mănânce sau să bea nimic. Și, de preferință, să evite să atingă orice suprafață. Asta la prima mână”, a spus Kuleba.

Ministrul ucrainean de Externe a precizat și că toate acestea pot fi și doar niște simple știri, de vreme ce lumea este interesată de povești.

„În al doilea rând, toate aceste povești – cineva a auzit ceva undeva, niște surse – acum există o mulțime de acest gen, pentru că toată lumea este însetată de știri, de senzații”, a mai spus el.

Ministrul ucrainean de Extene a avertizat oamenii să nu „mănânce sau să bea” atunci când negociază cu Rusia, având în vedere zvonurile despre posibila otrăvire chimică a miliardarului rus Roman Abramovici. Miliardarul, cât și membrii echipei ucrainene de negocieri, au dat vina pentru simptomele de otrăvire pe membrii ”facțiunii dure” de la Kremlin, despre care ei spun că vor să saboteze discuţiile pentru încetarea războiului declanșat de Rusia în Ucraina.

Reamintim faptul că un fost reprezentant al NATO din pareta Marii Britanii a transmis un avertisment asupra situaţiei din Ucraina, spunând că nu vede condiții pentru încetarea focului.

avertisment asupra situaţiei din Ucraina, colaj razboi Ucraina, cladiri distruse de bombardamente ale armatei ruse

Întrebat despre acuzațiile potrivit cărora miliardarul rus Roman Abramovici a fost otrăvit, fostul reprezentant al NATO a spus că incidentul a fost „misterios”

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

`
`