Prima pagină » National » Fost poliţist de frontieră, șpagă de 8.500 euro. Pentru ce a primit această sumă

Fost poliţist de frontieră, șpagă de 8.500 euro. Pentru ce a primit această sumă

23 feb. 2022, 13:08,
în National

Fost poliţist de frontieră, șpagă de mii de euro. Surse din cadrul Poliţiei Arad au transmis că cinci persoane implicate într-o reţea specializată în trafic de migranţi au fost identificate şi sunt cercetate pentru mai multe infracţiuni. Printre cei cinci inculpaţi se află şi un fost poliţist de frontieră.

Se pare că bărbatul ar fi primit suma de 8.500 euro de la membrii grupului infracţional organizat şi a acceptat promisiunea primirii unor sume mari de bani pentru transporturi frauduloase.

agent al politiei de frontiera ce sta langa o duba

Se pare că fostul polițist de frontieră a transmis turele de serviciu și intervalul când transporturile frauduloase puteau trece prin punctul de frontieră Nădlac II fără a fi controlate temeinic

Fost poliţist de frontieră, șpagă de 8.500 euro

Marţi, 22 februarie, reprezentanţii din cadrul Inspectoratului de Poliţie Arad au transmis că au reuşit identificarea a cinci persoane implicate în infracţiunea de trafic de migranţi. Un fost polițist de frontieră a primit șpagă de 8.500 de euro pentru a ajuta grupul infracționar.

„În continuarea activităților de urmărire penală vizând destructurarea unui grup infracțional organizat cu caracter transfrontalier specializat în traficul de migranți, în cursul anului 2022, procurorii (…) au reușit identificarea a 5 persoane implicate în activitatea infracțională. Față de aceste persoane a fost luată măsura reținerii și au fost formulate propuneri de luarea a unor măsuri preventive”, a anunţat poliţiştii .

Patru persoane dintre cele cercetate pentru comiterea traficului, au avut rolul de asigurare a protectei transporturilor, inclusiv prin atragarea, coruperea în activitatea infracţională a unui lucrător de poliţie din punctul de trecere a frontierei Nădlac II, respectiv asigurarea din punct de vedere logistic a activităţii.

Acest lucru consta în identificarea şi închirierea de locaţii pentru transferarea şi gruparea migranţilor aflaţi pe teritoriul României, racolarea şoferilor dispuşi să efectueze transportul şi obţinerea de autovehicule de mari dimensiuni, inclusiv şi a documentaţiei necesare.

Reamintim, cu puțin timp în urmă a fost raportat cazul unui polițist de frontieră ce a fost prins beat fără măsură în timp ce era la volan, dar și cel al bărbatului din cadrul Poliției de Frontieră ce și-a ucis soția.

doi politisti din cadrul politiei de frontiera ce se uita pe un dispozitiv electronic

Patru persoane dintre cele cercetate pentru comiterea traficului, au avut rolul de asigurare a protectei transporturilor

Trafic de migranţi la Frontieră

În privința infracțiunii traficului de migranți, în datoria celor patru inculpați s-a numărat şi faptul că au ajutat la realizarea a două transporturi având drept scop trecerea frauduloasă a frontierei de stat a României a unui număr total de 141 de migranți. Printre aceştia se număra adulți și copii de diverse naţionalităţi, printre care irakieni, sirieni, afgani şi pakistanezi.

În ceea ce îl privește pe fostul polițist de frontieră, s-au reținut că, în calitate de lucrător de poliție în cadrul ITPF Oradea – STPF Nădlac – PCTF Nădlac II, a ajutat acest grup infracțional organizat, asigurând protecția transporturilor prin comunicarea consemnelor dispuse de către organele judiciare asupra ansamblurilor de transport tir și asupra membrilor grupului infracțional organizat în vederea minimalizării riscurilor de depistare, respectiv a îngreunării tragerii la răspundere penale a persoanelor implicate.

De asemenea, se pare că acesta a transmis turele de serviciu și intervalul când transporturile frauduloase puteau trece prin punctul de frontieră Nădlac II fără a fi controlate temeinic.

Totodată, în intervalul martie – aprilie 2017, inculpatul, cu atribuții de control pe linia traficului de migranți, a acceptat promisiunea primirii unor sume de bani, respectiv 10.000 euro aferent fiecărui astfel de transport fraudulos. În cele din urmă, acesta a primit suma de 8.500 euro de la membrii grupului infracțional organizat, pentru a asigura trecerea transporturilor frauduloase de grupuri de migranți în punctul de frontieră Nădlac II cu direcția ieșire din România, prin neefectuarea controlului corespunzător atribuțiilor de serviciu.

În urma cercetărilor efectuate în cazul în care un fost poliţist de frontieră a primit șpagă de mii de euro, pentru unul dintre inculpați s-a dispus arestarea preventivă, 3 dintre inculpați fiind cercetați în stare de arest la domiciliu și un inculpat sub control judiciar.

atospeciala din cadrul politiei de frontiera pe timp de noapte

Marţi, 22 februarie, reprezentanţii din cadrul Inspectoratului de Poliţie Arad au transmis că au reuşit identificarea a cinci persoane implicate în infracţiunea de trafic de migranţi

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *