Prima pagină » Local » Fost ministru al Transporturilor, lăsat fără permis! Relu Fenechiu nu renunță la procesul cu Poliția vasluiană! Scandalul a izbucnit după ce ex-liberalul a rămas fără carnet (Exclusiv)
Fost ministru al Transporturilor, lăsat fără permis! Relu Fenechiu nu renunță la procesul cu Poliția vasluiană! Scandalul a izbucnit după ce ex-liberalul a rămas fără carnet (Exclusiv)

Fost ministru al Transporturilor, lăsat fără permis! Relu Fenechiu nu renunță la procesul cu Poliția vasluiană! Scandalul a izbucnit după ce ex-liberalul a rămas fără carnet (Exclusiv)

30 oct. 2021, 02:00,
Ciprian Nedelcu în Local

Ex-pușcăriașul Relu Fenechiu nu renunță la procesul intentat Inspectoratului de Poliție Județean Vaslui. Fostul liberal a contestat decizia primei instanțe în procesul privind permisul său de conducere. Amintim că ex-ministrul Transporturilor a fost lăsat fără carnet de polițiști, iar el a dat în judecată IPJ Vaslui

Fostul ministru al Transporturilor a fost lăsat fără permis de agenții de la Rutieră! Însă Relu Fenechiu nu renunță la procesul cu Poliția vasluiană. Scandalul a izbucnit după ce ex-liderul liberal a rămas fără carnet. Acum, fostul liberal a contestat decizia primei instanțe în procesul privind permisul său de conducere.

Amintim că ex-ministrul Transporturilor a fost lăsat fără carnet de polițiști, iar el a dat în judecată Inspectoratul de Poliție Județean (IPJ) Vaslui. Așadar, Poliția Rutieră din Vaslui l-a lăsat fără permis pe fostul ministru al Transporturilor, ex-pușcăriașul Relu Fenechiu. Carnetul i-a fost suspendat pentru o perioadă de 90 de zile, după ce ieșeanul a fost acuzat că a călcat pedala de accelerație prea tare. El a contestat în instanță procesul-verbal, dar magistrații din cadrul Judecătoriei Vaslui au respins plângerea formulată de acesta.

Ieșeanul Relu Fenechiu nu i-a impresionat pe judecători

Magistrații vasluieni au hotărât că procesul-verbal întocmit de polițiști pe numele ex-baronului liberal este corect.

„Instanța respinge plângerea contravențională formulată de către petentul Relu Fenechiu în contradictoriu cu intimatul Inspectoratul de Poliție al Județului Vaslui, ca fiind neîntemeiată. Menține ca fiind temeinic și legal procesul-verbal de constatare a contravenției întocmit de către intimatul Inspectoratul de Poliție al Județului Vaslui”, au arătat judecătorii vasluieni.

Procesul dintre fostul ministru al Transporturilor și IPJ Iași a început anul trecut. Atunci, ex-baronul liberal ieșean le-a cerut magistraților din cadrul Judecătoriei Vaslui să dispună anularea procesului-verbal prin care a fost sancționat de către agenți. Pe 5 august 2020, Relu Fenechiu a fost prins în timp ce se deplasa la volanul unui autoturism pe un drum public din județul Vaslui. Fostul ministru al Transporturilor a depășit la un moment dat viteza legală pe acea porțiune de drum cu peste 50 de kilometri la oră. În urma constatării, agenții l-au sancționat pe Relu Fenechiu cu 10 puncte de penalizare. Mai mult, permisul de conducere i-a fost suspendat pentru o perioadă de 90 de zile.

A mers la pușcărie după ce a fost condamnat în două dosare de corupție

Fostul ministru al Transporturilor, Relu Fenechiu, a avut probleme serioase în Justiție. Astfel, acesta a fost condamnat în două dosare de corupție. El a primit o pedeapsă rezultantă de 5 ani de pușcărie în dosarele intitulate generic „Transformatorul” și „Siveco”. În cele două dosare de corupție, fostul ministru al Transporturilor a fost pedepsit pentru șpagă. Așadar, în dosarul

„Transformatorul”, Fenechiu a fost acuzat că a livrat transformatoare uzate către fosta societate Electrica. Ulterior, procurorii anticorupție l-au acuzat pe fostul baron liberal că, în perioada 2008-2014, a cerut și a primit de la reprezentanții unei societăți comerciale suma de 4.300.000 de euro pentru a asigura finanțarea de către Ministerul Educației Naționale a etapei a V-a a Programului „Sistem Educațional Informatizat”, atribuirea contractului către firma respectivă și derularea acestuia în bune condiții.

„Concret, sprijinul acordat de Relu Fenechiu s-a materializat prin intervenția sa la persoane cu funcții de conducere din cadrul Ministerului Educației Naționale, asupra cărora avea influență în acel moment”, au spus oamenii legii.

Alătură-te pe WHATSAPP canalului BZI, pentru a fi la curent cu cele mai noi știri

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

`
`
BZI - Editia Digitală - pdf
18 octombrie 2024
18 octombrie 2024