Prima pagină » Actualitate » Fost ministru al Comunicațiilor, acuzații grave Guvernului Florin Cîțu: „Vor să lase România și fără ultima fărâma de autonomie economic“

Fost ministru al Comunicațiilor, acuzații grave Guvernului Florin Cîțu: „Vor să lase România și fără ultima fărâma de autonomie economic“

07 ian. 2021, 14:47,
Cristian Zavastin, în Actualitate

Fostul ministru al Comunicațiilor, Alexandru Petrescu, aduce acuzații grave Guvernului Florin Cîțu.

Alexandru Petrescu susține că Guvernul Florin Cîțu vrea să vândă la prețuri modice companiile de stat. Potrivit acesrtuia, totul ar fi posibil prin legea trimisă la Parlament de abrogare a legii ce prevede interzicerea tranzacționării activelor statului in companiile naționale pentru o perioada de doi ani.

„Într-o discreție absolută, în ședința de guvern de ieri, 6 ianuarie, prin punctul 1 al agendei de ședință, «PROIECT DE LEGE pentru abrogarea Legii nr. 173/2020 privind unele măsuri pentru protejarea intereselor naționale în activitatea economic», Guvernul Cîțu a trimis în Parlamentul României un proiect de lege de abrogare a legii ce prevede interzicerea tranzacționării activelor statului în companiile naționale pentru o perioadă de doi ani.

Legea nr.173 din 13 august 2020, privind unele măsuri pentru protejarea intereselor naţionale în activitatea economică, ce prevede interzicerea oricărei înstrăinări a participațiilor statului în bănci, companii feroviare, de utilități publice și alte entități din infrastructura critică a României, are menirea să protejeze interesele statului român și să evite vânzarea acțiunilor statului la prețuri subevaluate de influența nefastă a crizei economice devastatoare cauzate de pandemia COVID-19“, a scris Alexandru Petrescu pe pagina sa de Facebook.

Fost ministru al Comunicațiilor: „Legea era aliniată la cerințele legislative europene“

Fostul ministru al Comunicațiilor spune că actul normativ, în forma sa dinaintea abrogării, era aliniat unei practici legislative europene ce se regăsește în multiple state membre EU.

„Actul normativ este aliniat și astăzi unei practici legislative europene ce se regăsește în multiple state membre EU. Legea puternic contestată în vara lui 2020, de cei ce nu înțeleg importanța prezenței statului în zona infrastructurii economice critice, a trecut cu brio și avizul de constituționalitate prin decizia Curții Constituționale nr 589 din 14 iulie 2020“, a menționat Alexandru Petrescu.

„Vor să lase România fără ultima fărâmă de autonomie economică!“

Marele pericol adus de abrogarea Legii nr. 173/2020 privind unele măsuri pentru protejarea intereselor naționale în activitatea economic este că România poate fi lăsată și fără ultima fărâmă de autonomie economică.

„Cu o majoritate parlamentară PNL-USR-UDMR stimulată de câștiguri pecuniare imediate, cu orice cost și in căutarea bunăvoinței oricui, mai puțin a electoratului lucid, ne așteptăm ca pe repede înainte, odată cu abrogarea Legii 173 din 2020, să scoatem la vânzare, la prețuri puternic diminuate de proasta gestionare a guvernării de către liberali și useriști, tot ce mai deține România în termeni de participatii ale statului, de la bănci, la companii aeroportuare, petroliere, de energie, feroviare, de posta și curierat, telecomunicații, institute de cercetare și astfel să lase România, într-o tentativă de colectivizare globală și fără ultima fărâmă de autonomie economică”, a mai scris Alexandru Petrescu, fostul ministru al Comunicațiilor, pe pagina sa de Facebook.

Marcel Ciolacu: „Comisia Europeană confirmă dezastrul guvernării PNL. Guvernul Țeparilor bagă țara în criză“

Președintele PSD, Marcel Ciolacu, susține că ultimele rapoarte venite din partea Comisiei Europene au confirmat avertismentele celor de la PSD și arată că actuala guvernare împinge România într-o criză profundă.

„Comisia Europeană confirmă tot ceea ce am avertizat din noiembrie 2019 încoace: guvernarea pe datorie care a explodat; zero măsuri pentru a stopa risipa banului public și zero măsuri pentru creșterea colectării veniturilor la buget. Lipsa de viziune a PNL a condus la situația în care s-a cheltuit enorm față de veniturile încasate pentru a obține cea mai mare cădere economică și cea mai slabă revenire din UE! Se confirmă că România, spre deosebire de celelalte țări din UE, a cheltuit banii aiurea fără a veni cu un plan serios de stimulare și revenire economic“, precizează Marcel Ciolacu.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *