Prima pagină » Local » Fost funcționar din Primăria Iași, mutat la Rediu, prins în flagrant de DGA și reținut pentru 24 de ore! Șmenurile din urbanism s-au mutat la instituția condusă de USR
Fost funcționar din Primăria Iași, mutat la Rediu, prins în flagrant de DGA și reținut pentru 24 de ore! Șmenurile din urbanism s-au mutat la instituția condusă de USR

Fost funcționar din Primăria Iași, mutat la Rediu, prins în flagrant de DGA și reținut pentru 24 de ore! Șmenurile din urbanism s-au mutat la instituția condusă de USR

07 feb. 2023, 21:56, 20 ,
BZI.ro, în Local

În cursul zilei de astăzi, anchetatorii Direcției Generale Anticorupție din Iași au mers la Primăria Rediu. Aceștia au vizat un act de corupție care a avut loc la nivelul instituției. Se pare că un fost funcționar din Primăria Iași, mutat la Rediu a fost prins în flagrant în timp ce lua mită.

Astfel, anchetatorii ieșeni au ridicat documente, laptopuri, iar angajata de la Urbanism, Petronela Susan, a fost dusă la audieri la Parchetul de pe lângă Tribunalul Iași.

Funcționara a fost prinsă în timp ce lua mită pentru eliberarea unei autorizații de construire, iar în urma audierilor, a fost reținută pentru 24 de ore. Urmează ca procurorii Parchetului de pe lângă Tribunalul Iași să ceară un mandat de arestare pentru 30 de zile.

Reamintim că Petronela Susan s-a transferat la Primăria Rediu în primăvara anului trecut, de la Primăria Iași, după ce a fost inculpată tot  într-un dosar de coruptie ce viza luarea de mită.

„Corupția este un fenomen care macină societatea românească încă din vremurile comunismului, accentuându-se o dată în plus cu avansarea României pe căile democrației.
Este regretabil să vedem astăzi, cu toate exemplele furnizate de DNA în ultimii ani, încă un episod în care este implicat un funcționar, suspectat de cea mai gravă faptă de corupție – luarea de mită – și cu atât mai regretabil este că evenimentul de astăzi a implicat comuna noastră.
În această după-amiază am fost înștiințat că în interiorul instituției noastre a fost realizat, de către DGA, un flagrant prin care s-a constatat că un funcționar cu vechi ștate vechi în administrația locală (acesta lucrând ani buni în serviciul de urbanism al primăriei Iași și de circa 2 ani în cadrul specific al primăriei Rediu), că ar fi luat, cu titlu de mită, o sumă de bani pentru a-și îndeplini obligațiile de serviciu și pentru care era remunerat de către stat. În acest moment al anchetei este prematur a se pronunța oricine în legătură cu vinovăția acestei persoane, acesta fiind exclusiv atributul instanțelor de judecată care vor pronunța o soluție legală.
Dragi vecini,
Încă de la începutul mandatului meu am militat, constant, vehement și neabătut, împotriva oricărui act de corupție ce ar putea afecta serviciul primăriei comunei Rediu, comunicând tuturor subordonaților și colaboratorilor mei că în ceea ce privește actele de corupție toleranța la nivelul primarului din Rediu este ZERO. Din acest motiv, voi pune la dispoziția organelor de anchetă, toate și oricare, informații, date și documente ce pot servi la aflarea devărului în această cauză”, transmite Ciprian Grosu, primarul comunei Rediu.

Vom reveni cu detalii!

Comentarii
  • Si la Iasi zice lumea ca avea exact aceleasi preocupari, la
    O scara mult mai mare, doar ca acolo a scapat facand tot felul de “denunturi” convenabile.

  • Știe cineva ,este ruda cu fostul Susan de la Miliția Județului Iași?

  • Nicu
    Știe cineva să-mi spună dacă este ruda cu fostul Milițian de la Miliția județeană Iași din anii 90 colonel Susan?

  • Land Rover IS 44 STG

    O doamna bine aceasta Petronela care facea blaturi impreuna cu Stegariu Razvan, colegul ei!!!

  • Pai stai asa ca ceva nu se leaga…. Pe Primar nu l-ati ridicat? Stegariu si Susan incasau lejer in numele primarului Grosu!!! Primarul Grosu nu este strain de aceste apucaturi ale domnilor de la Urbanism!!!

  • Ce face o femeie cu capul nu fac 10 barbati cu sula…. Doamna in cauza ar trebui sa mearga pina la capat si sa-i traga dupa ea pe colegul ei Stegariu Razvan (care e cel mai bun prieten al primarului GROSU) si pe Primar!!! Intr-o Primarie totul se face cu stirea PRIMARULUI!!!

  • Macarale rîd în soare

    Stegariu a fost vinzator la o fabrica de betoane. Este angajat pe functia de inspector asistent la UAT Rediu. Nu are mai mult de 2.000 lei salar. Ăla ca să-și faca plinul la jeep musai trebuie “sa vîndă” o autorizatie de constructie 😂😂😂

  • LA CIUREA LA URBANISM sefa CATALINA…………. nici o autorizatia la blocurile P+2 fara parandarat . Apoi din P+2 se schimba autorizatia in P+2+M. Mansarda e a ei…..LA PUSCARIE LA PUSCARIE…..

  • Felicitări DGA. Doar aceasta instituție poate scăpa o comuna de acest incompetent. Sa se cerceteze cum a fost adusa în Primăria Rediu.

  • A fost detașat la Rediu ”în interes de serviciu” adică să continue actele de corupție specifice funcționarilor din primărie. Minim 10 ani de pușcărie le trebuie la ăștia, Ceaușescu i-ar fi împușcat.

  • Toate comunele din jurul Iasi-ului au aceasta meteahna cu autorizatiile, intabularile, etc.

  • Dom DON HOmes SA INALTAM CU DON

    Unii se chinuie cu o autorizație de 1 an si DON HOMES umple un deal cu case in Rediu.Ce sa mai comenteze lumea e tinuta la poarta primariei ca prostii!DOM DON SA INALTAM MULTE CASE CU SPAGI NU?

  • Așa multi prosti la Rediu încât sunt in stare sa reinstaureze mafia locală care a domnit 16 ani

  • Sa cerceteze DGA si compartimentul de cadastru, sa vada acolo combinatii…

  • La primaria Iasi e atata coruptie incat DNA ar trebui sa-i inchida pe toti, de la Chirica si pana la ultimul functionar. Aia de la Rediu sunt incepatori, profesionistii coruptiei sunt in primaria condusa de Chirica.

  • Locuitor din Rediu

    Susan nu făcea nimic fără primar. Ultima decizie era a primarului. Nu putea aproba Susan fara primar. Au găsit țapul ispășitor.

  • Daca doamne ferește vine la noi un cutremur ca in turcia. Si blocurile facute aiurea si aprobate de acești funcționari vor cadea peste familii nevinovate… Vor plăti? Nu .. ii va mustra conștiința… Nu… 🙁

  • Normal, fara primar nu se poate face nimica. Sa vedem ce face acuma primarul Grosu fara ea, cine va mai colecta spagile?

  • Don, dezvoltatorul jmeker

    Treaba la Rediu se face cu cap. Eu i-am dat doamnei Petro 1.000 € ieri dimineata la ora 08:20 pentru o autorizatie si la ora 9:00 am plecat cu documentul. Acuma ca i-au gasit comisarii si banii mei si i-au confiscat nu mai e treaba mea. Eu am platit Primarul prin intermediul ei!

  • Spagile le culege Stegariu cap de pork, fut-ui Dumnezeii mamei lui de umflat șpăgar!!!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *