Prima pagină » Local » Fost candidat PSD la Consiliul Local, acuzat de agresiune sexuală! Procurorii ieșeni l-au trimis în judecată pe Neculai Stan (EXCLUSIV)
Fost candidat PSD la Consiliul Local, acuzat de agresiune sexuală! Procurorii ieșeni l-au trimis în judecată pe Neculai Stan (EXCLUSIV)

Fost candidat PSD la Consiliul Local, acuzat de agresiune sexuală! Procurorii ieșeni l-au trimis în judecată pe Neculai Stan (EXCLUSIV)

09 iul. 2022, 02:00,
Ciprian Nedelcu, în Local

Un fost candidat PSD la Consiliul Local Ciurea va fi nevoit să dea socoteală în instanță sub acuzația de agresiune sexuală. Astfel, procurorii din cadrul Parchetului de pe lângă Judecătoria Iași l-au trimis ieri în judecată pe Neculai Stan. În cadrul dosarului penal, 11 tinere s-au constituit părți vătămate sau părți civile, acestea urmând a solicita și unele despăgubiri.

Un fost candidat din partea formațiunii politice PSD la Consiliul Local al comunei Ciurea va fi nevoit să dea socoteală în instanță pentru agresiune sexuală. Așadar, ieri, procurorii din cadrul Parchetului de pe lângă Judecătoria Iași l-au trimis în judecată pe Neculai Stan.

În cadrul dosarului penal, 11 tinere s-au constituit părți vătămate sau părți civile, acestea urmând a solicita și unele despăgubiri. Acum urmează ca Judecătoria Iași să stabilească un prim termen al procesului penal. Mai apoi, magistrații vor asculta ce au de spus toate părțile implicate, pentru a putea lua o decizie, în acest caz. În edițiile anterioare, reporterii cotidianului BZI au prezentat un caz similar.

Fost candidat PSD la Consiliul Local, acuzat de agresiune sexuală

Oamenii legii spun că Neculai Stan a intrat în vizorul lor în urmă cu câteva luni. Asta, după ce o adolescentă li s-a plâns anchetatorilor că ar fi fost abuzată. Astfel, o puștoaică, în vârstă de 14 ani, i-a povestit, inițial, mamei sale prin ce a trecut, iar femeia a mers la Poliție și a depus o plângere. Acest lucru s-a întâmplat pe data de 1 aprilie 2022. De atunci, polițișții au deschis un dosar penal și au făcut verificări. În weekendul trecut, presupusul agresor a fost arestat.

„Pe 1 aprilie 2022, agenții din cadrul Postului de Poliție Rurală Ciurea au fost sesizați de o femeie despre faptul că fiica ei, în vârstă de 14 ani, a fost agresată sexual de un consătean. Din cercetări, a rezultat faptul că bărbatul de 56 de ani, în anul 2020, precum și în februarie 2022, ar fi agresat sexual minora. În cauză a fost întocmit un dosar penal sub aspectul săvârșirii infracțiunii de agresiune sexuală. Pe baza probatoriului administrat în cauză, bărbatul a fost reținut, pe data de 16 aprilie 2022, de polițiștii din cadrul Serviciului de Investigații Criminale Iași, iar la aceeași dată a fost prezentat Parchetului de pe lângă Judecătoria Iași și instanței, aceasta din urmă dispunând arestarea sa preventivă pentru 30 de zile”, a menționat atunci Anca Vîjiac, purtătorul de cuvânt al Inspectoratului de Poliție Județean Iași.

Neculai Stan, încătușat în urma incidentului

Mai apoi, magistrații din cadrul Judecătoriei Iași au admis cererea făcută de anchetatori pe numele lui Neculai Stan. „Instanța admite propunerea de arestare preventivă formulată de Parchetul de pe lângă Judecătoria Iaşi în dosarul ce îl privește pe inculpatul Neculai Stan, pentru săvârșirea a două infracţiuni de agresiune sexuală. Dispune arestarea preventivă a inculpatului pentru o perioadă de 30 de zile. Dispune emiterea mandatului de arestare preventivă pe numele inculpatului”, au afirmat judecătorii ieșeni.

Surse judiciare au precizat că, în trecut, Neculai Stan a fost notat pe lista PSD de candidați la funcțiile de consilieri locali din comuna Ciurea. De asemenea, acesta ar fi avut și un magazin pe care, între timp, l-ar fi închis. Acum, el ar fi angajat în cadrul școlii din localitate. La audieri, Neculai Stan nu ar fi vrut să declare nimic. Însă, acum, fostul candidat PSD la Consiliul Local Ciurea este acuzat că ar fi abuzat sexual 11 tinere.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *