Prima pagină » Razboi în Ucraina » Forțele ruse, avantaj pozițional în Bahmut. Unităţile de mercenari ai Grupului Wagner deţin controlul total al gării Stupki
Forțele ruse, avantaj pozițional în Bahmut. Unităţile de mercenari ai Grupului Wagner deţin controlul total al gării Stupki

Forțele ruse, avantaj pozițional în Bahmut. Unităţile de mercenari ai Grupului Wagner deţin controlul total al gării Stupki

05 mart. 2023, 14:37, 7 ,
în Razboi în Ucraina

Forțele ruse par să fi asigurat un avantaj pozițional suficient pentru a efectua o mișcare împotriva anumitor părți din Bahmut, dar nu au reușit încă să-i facă pe ucraineni să se retragă și probabil că nu vor putea înconjura orașul în curând.

Forțele ruse au câștigat un avans, confirmat, în apropiere de Bahmut pe 4 martie. După cum a raportat ISW pe 3 martie, forțele ucrainene stabilesc probabil condiții pentru o retragere controlată de luptă din sectoarele deosebit de dificile din estul zonei Bahmut.

Surse ruse susțin că mercenarii din Grupul Wagner au înregistrat câștiguri în nord-estul și estul Bahmutului în ultimele zile, prin care au creat o mișcare de întoarcere tactică în zonele urbane din nordul zonei Bahmut.

Oficialii ucraineni au reiterat recent că forțele ucrainene controlează în continuare situația din Bahmut, dar au remarcat că circumstanțele sunt din ce în ce mai complicate și că Grupul Wagner și-a angajat elementele cele mai avansate și pregătite pentru a asalta operațiunile din zonă.

Unităţile de mercenari ai Grupului Wagner deţin controlul total al gării Stupki

Unităţile de mercenari ai Grupului Wagner deţin controlul total al gării Stupki, din nordul localităţii Bahmut, epicentrul luptelor din estul Ucrainei, au afirmat duminică miliţiile proruse din Doneţk, transmite EFE, conform AGERPRES.

„Asaltul şi curăţarea staţiei Stupki în suburbia din nordul Artiomovsk (denumirea rusă a oraşului Bahmut) s-au încheiat, cartierul se află sub controlul total al luptătorilor din Wagner”, se menţionează într-un comunicat al miliţiei autoproclamatei republici populare Doneţk, publicat pe Telegram.

„Eliberarea” Stupki, considerată un element-cheie pentru a avea acces către centrul Bahumutului, a fost anunţată de liderul prorus din Doneţk, Denis Puşilin, acum o săptămână.

„Acum (mercenarii Wagner) au eliberat cartierul Stupki. Dacă ţinem cont de faptul că aici au loc lupte pentru fiecare casă, acesta este un succes important în faza actuală”, a declarat Puşilin la televiziunea publică rusă.

Comentarii
  • Sclav modern

    Sunteți mult în urmă.
    Bahmut este cucerit în totalitate. Iar, spre deosebire de ucronazisti, rușii le au oferit soldaților ucraineni și mercenarilor nato culoar de retragere pt o perioadă de timp, după care vor fi măcelăriți.

  • genenral de brigada

    @Sclav modern anu asta Rusia isi ia zona din Ucraina cu Bahmutul lor cu tot! pana la Paste Ucraina va incepe ofensiva, dar asteapta livrarea F-16, tancurilor Leopard 1 si 2 si HIMARS cu raza de actiune pana la 300 km. gandestete ca sunt peste 19.000 de soldati ucraineni aflati in Occident pentru instruire, fie in UK, Germania si in SUA, s.a..

  • domnule general de brigada, binevoiti a va intoarce pe o parte pentru ca sforaiti

  • @general de brigadă

    Ai luat marfă de fumat de la poponarul zelensky, te înțeleg!

  • @general de brigada
    .:))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))

  • Muilele putleriste la supt plua pe net,jet in Donbas cu voi mujicilor,ca asteapta prigojin sa va faca gheroi😂😂😂

  • Ai aparut,analfabelule ,,muilele” ? :)))

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *