Prima pagină » Local » Fortele magice care vindeca sute de ieseni grav bolnavi
Fortele magice care vindeca sute de ieseni grav bolnavi

Fortele magice care vindeca sute de ieseni grav bolnavi

23 sept. 2012, 21:25,
Alina Acsinte în Local
a:3:{s:7:"site_id";i:1;s:6:"old_id";i:315863;s:8:"site_url";s:10:"www.bzi.ro";}

@ Terapia cu bioenergie este una dintre ultimele solutii la care apeleaza sute de ieseni, diagnosticati cu probleme severe de sanatate, in speranta ca isi vor gasi vindecarea @ „Terapeutul trebuie sa lucreze sub coordonarea unui medic specialist pentru ca trebuie sa existe o colaborare constanta. Nu excludem niciodata investigatiile medicilor. In terapiile cu bioenergie este esentiala legatura de incredere, stabilita intre pacient si terapeut”, a explicat Eugen Radulescu, bioenergetician

Cabinetele de terapie complementara sau alternativa sunt luate cu asalt de bolnavii ieseni care din disperare apeleaza la ultima solutie. Unele persoane recurg la fitoterapie, fiind mai increzatoare in efectele curative ale plantelor. Altele isi pun increderea in bioenergoterapeuti care lucreaza la nivel emotional si mental. In general, la aceste metode alternative apeleaza oameni care au fost loviti de boli crunte si care se zbat pentru a gasi o solutie de vindecare sau ameliorare. „Terapeutul trebuie sa lucreze sub coordonarea unui medic specialist pentru ca trebuie sa existe o colaborare constanta. Nu excludem niciodata investigatiile medicilor. In terapiile cu bioenergie este esentiala legatura de incredere, stabilita intre pacient si terapeut. Boala este vazuta ca o manifestare a disfunctiei intregului si nu ca un eveniment izolat. Este adevarat ca la nivelul judetului Iasi au rasarit zeci de impostori care se autodenumesc terapeuti, sau specialisti in medicina alternativa care sunt greu de depistat. Persoanele care apeleaza la cabinetele in cauza trebuie sa se intereseze daca terapeutul este autorizat pentru a nu fi inselati financiar”, a explicat Eugen Radulescu, bioenergetician.

Zeci de falsi bioenergeticieni in judetul Iasi

Persoanele care isi pun increderea in medicina alternativa trebuie sa verifice daca activitatea terapeutului la care apeleaza este recunoscuta de Colegiul Terapeutilor de la Buzau sau de catre Asociatia Nationala de Terapii Complementare din Romania (ANATECOR). Pe langa acestea, trebuie sa existe si o autorizatie de functionare a cabinetelor in baza careia sa se elibereze chitante aferente costurilor sedintelor de terapie. In cautarea disperata a unui leac, iesenii cu probleme de sanatate pot deveni usor victime ale unor escrocherii la drumul mare, riscand sa fie inselati de zeci de persoane care se dau drept specialisti in bioenergie. Terapeutii avizati nu contesta rezultatele investigatiilor facute in unitatile medicale, excluzand orice tip de concurenta. „Primul caz cu care m-am confruntat am fost chiar eu, apoi au urmat rudele si prietenii. Periodic vin persoane care sufera de probleme digestive, de afectiuni ale ficatului, hepatite sau mai nou persoane care vor sa slabeasca. Nu cred ca este vorba de efectul Placebo in aceste practici ci de credinta si incredere. O sedinta poate dura pana la trei ore si pot fi necesare intre cinci si zece sedinte, dupa care trebuie luata o pauza, in mod obligatoriu. Costurile sunt greu de estimat pentru ca difera in functie de problematica fiecaruia, dar pot varia intre 30-60 de lei sedinta”, a declarat Laura Macovei, terapeut.
Alternativele oferite de medicina complementara nu sunt considerate nocive de medicii specialisti, atat timp cat se merge pe o colaborare. „Noi, medicii, ne bazam pe diagnostic, tratamente medicamentoase cu rezultate demonstrate stiintific iar medicina alternativa se bazeaza pe unde magnetice, biorezonanta sau plante medicinale, unde rezultatele nu pot fi cuantificate foarte usor. Recomandam terapiile alternative atunci cand tratamentele farmacologice nu dezvolta rezultatele asteptate. Nu concuram cu terapeutii, dar la baza tratarii unei afectiuni trebuie sa stea diagnosticarea de catre un medic specialist iar in urma investigatiilor, pacientii pot opta si pentru consultarea unui terapeut”, a precizat dr. Gabriel Perianu, medic primar de urgenta in cadrul Spitalului Sf. Spiridon Iasi.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

BZI - Editia Digitală
06 august 2024
06 august 2024