Prima pagină » International » Forțele de ordine se pregătesc să răspundă la peste 100 de manifestații violente în Marea Britanie
Forțele de ordine se pregătesc să răspundă la peste 100 de manifestații violente în Marea Britanie

Forțele de ordine se pregătesc să răspundă la peste 100 de manifestații violente în Marea Britanie

07 aug. 2024, 21:00,
în International

Unitățile de combatere a terorismului vor asista poliția din Marea Britanie, miercuri seara, când se forțele de ordine se pregătesc să răspundă la peste 100 de manifestații violente ale extremei drepte și la potențial 30 de contraproteste.

Sursele BBC spun că sunt așteptate adunări în 41 din cele 43 de zone din Anglia și Țara Galilor. În presă și pe rețelele sociale au fost publicate imagini din toată Anglia cu afaceri închise, magazine care își trag obloanele și ofițeri de poliție pe străzi.

Centrele de imigrare și birourile avocaților sunt de așteptat să fie principalul obiectiv al protestelor

Centrele de imigrare și birourile avocaților sunt de așteptat să fie principalul obiectiv al protestelor, au spus sursele citate, resursele poliției fiind împărțite în toată țara.

Peste 140 de cetățeni au fost acuzați de revolte, a anunțat Procuratura Coroanei.

Consiliul Naţional al Şefilor Poliţiei (NPCC) afirmă că se aşteaptă ca acest număr să crească „semnificativ” în zilele următoare.

„Susținem forțele locale cu expertiză și consiliere în domeniul securității de protecție”, spune șeful comisarului asistent de poliție pentru combaterea terorismului, Matt Jukes. El adaugă că cei din spatele violențelor ar putea fi acuzați de infracțiuni de terorism.

„Mesajul nostru către cei implicați în această tulburare este: urmărim și nu vom ezita să ne folosim puterile pentru a ne proteja comunitățile”, spune Jukes.

Unitățile de poliție din toată țara au început să elibereze declarații către comunitățile lor locale înainte de evenimentele anticipate din această seară.

Poliția din Hampshire și Isle of Wight afirmă că „acțiunile vor avea consecințe”

Poliția din Hampshire și Isle of Wight afirmă că „acțiunile vor avea consecințe” – în timp ce consilierul Tony Rowlinson declară că lucrează pentru a „examina toate informațiile pe care le avem la dispoziție” și să se asigure că ofițerii potriviți sunt în preajmă pentru a face față oricăror incidente.

Poliția din South Yorkshire spune că „continuă să monitorizeze îndeaproape situația” și că au „planuri în vigoare pentru a răspunde oricărei tulburări”.

Poliția Sussex subliniază că „au mobilizat resurse suplimentare și specializate semnificative”, iar Edd Williams de la West Mercia Police spune că „publicul poate și ar trebui să fie încrezător că muncim din greu pentru a ne menține comunitățile în siguranță”.

Poliția din Greater Manchester a transmis un mesaj, spunând: „Suntem aici pentru a vă proteja și vom folosi toate resursele și capabilitățile pentru a face acest lucru”.

Violențele extreme au cuprins Marea Britanie după atacul de la Southport

Violențele extreme au cuprins Marea Britanie după atacul de la Southport, în care trei fetiţe au fost ucise cu lovituri de cuţit.

Protestele au început după ce au circulat zvonuri despre religia agresorului, adolescentul de 17 ani Axel Rudakubana.

Deşi guvernul laburist de la Londra a anunţat o poziţie fermă împotriva „urii de extremă dreaptă”, au urmat trei zile de violenţe – marţi la Southport, miercuri la Londra şi în alte localităţi şi vineri la Sunderland.

Au urmat, sâmbătă, evenimente similare la Liverpool, Manchester şi Belfast. Demonstraţii au avut loc şi la Leeds, în nordul Angliei, Nottingham, în centru, şi Portsmouth, în sud. În unele cazuri, mişcările antirasiste au organizat contramanifestaţii, iar situaţia a degenerat; la Liverpool, un fotoreporter al AFP a văzut cum forţele de ordine au fost atacate cu scaune, cărămizi şi alte obiecte contondente. Poliţia a raportat că mai mulţi agenţi au fost răniţi.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

BZI - Editia Digitală
07 august 2024
07 august 2024