Prima pagină » Local » Forțele de ordine ieșene, prezente la evenimentele din acest weekend! Ce măsuri vor lua autoritățile pentru siguranța cetățenilor

Forțele de ordine ieșene, prezente la evenimentele din acest weekend! Ce măsuri vor lua autoritățile pentru siguranța cetățenilor

24 iun. 2022, 02:00,
Violina GORCINSCHI, în Local

Agenda ieșenilor va fi plină de evenimente în acest weekend. În perioada 23-26 iunie 2022, vor avea loc festivaluri, concerte și târguri, iar cetățenii se vor putea bucura de o paletă largă de activități interactive dedicate familiilor și tinerilor. Forțele de ordine ieșene vor fi prezente la toate aceste organizări pentru a asigura ordinea și siguranța cetățenilor. Aceștia vor lua măsuri pentru controlul traficului, al supravegherii mulțimilor, al prevenirii consumului de droguri și pentru intervenții de salvare, dacă va fi cazul.

Deoarece vor avea loc multe evenimente sociale în acest sfârșit de săptămână, forțele de ordine din Iași vor lua măsuri pentru a-i proteja pe participanți. Reprezentanții de la Inspectoratul de Poliție Județean Iași, Inspectoratul de Jandarmi Județean, Inspectoratul pentru Situații de Urgență și Centrul de Prevenire, Evaluare și Consiliere Antidrog  au anunțat că vor lua măsuri suplimentare, având în vedere numărul mare de persoane care vor lua parte la diversele activități ce se vor desfășura. Printre evenimente se numără Festivalul Rockanotherworld, Târgul Național de Ceramică CUCUTENI-5000 și  Festivalul Iei.

Forțele de ordine ieșene, cu ochii pe cetățeni în acest weekend

Cu ocazia numeroaselor activități la care vor lua parte ieșenii vineri, sâmbătă și duminică, autoritățile s-au pregătit pentru a asigura desfășurarea acestor evenimente în siguranță. IPJ Iași declară că va ține sub observație traficul și îi va depista pe șoferii care au consumat alcool înainte de a se urca la volan.

„Polițiștii ieșeni vor fi la datorie, zilnic, pentru ca acest final de săptămână să fie petrecut în siguranţă de către cetățeni, iar manifestările organizate în judeţul nostru să se desfăşoare fără evenimente nedorite. Pentru prevenirea accidentelor rutiere pe fondul consumului de alcool și substanțe interzise, în cadrul acțiunilor polițiștii rutieri vor efectua testări cu aparatul etilotest și testări cu aparatul DrugTest”, a declarat Anca Vîjiac, purtătorul de cuvânt al IPJ Iași.

Deoarece consumul de droguri este, de obicei, mai frecvent în timpul festivalurilor de muzică, cei de la Antidrog vor fi prezenți la evenimentul Rockanotherworld care se va ține pe malul lacului Aroneanu. Aceștia vor oferi mesaje de informare și de prevenire împotriva consumului de droguri.

„Specialiștii Centrului de Prevenire, Evaluare și Consiliere Antidrog Iași vor desfășura activități informativ-preventive la Festivalul Rockanotherworld. În perimetrul festivalului va exista un Info Point unde participanții la festival se pot adresa specialiștilor pentru a afla informații referitoare la prevenirea traficului și consumului ilicit de droguri. De asemenea, pot beneficia de evaluare, consiliere socială și psihologică în vederea renunțării la consumul de droguri. Pe toată perioada festivalului, pe panourile video din interiorul festivalului vor fi anumite videoclipuri cu mesaje în domeniul drogurilor”, a precizat subcomisarul de poliție, Marius Manea.

Sănătatea și siguranța ieșenilor, asigurate de serviciile publice

Și angajații ISU vor fi pe poziții în cazul în care va fi necesară intervenția lor. Aceștia le recomandă ca în această perioadă de caniculă să se hidrateze corect, să evite consumul în exces de alcool și cofeină și să se ferească de soare. În urma recentelor cazuri de înec ce au avut loc în județul Iași, aceștia mai punctează faptul că scăldatul ar trebui să fie frecventat doar în locurile special destinate.

„Peste 140 de pompieri militari vor fi la datorie permanent să intervină pentru acordarea asistenței medicale de urgență, pentru stingerea incendiilor și salvarea persoanelor din medii ostile vieții cu 67 de autospeciale și mijloace tehnice de intervenție”, a declarat purtătorul de cuvânt al ISU, sublocotenent Georgică Onofreiasa.

Și jandarmii vor fi prezenți în diverse locații pentru a asigura ordinea.

„În această lună ne aflăm într-o perioadă de vârf din punctul de vedere al organizării și desfășurării de evenimente publice la care participă un public numeros. Și în acest weekend, mai multe echipaje de jandarmi se vor afla în misiune pentru ca manifestările publice să se desfășoare în siguranță. Se ia în vedere festivalul care va avea loc pe malul lacului Aroneanu pe durata celor 4 zile. De asemenea, începând de vineri, jandarmii vor fi prezenți la târgul meșteșugarilor din Parcul Expoziției și târgul CUCUTENI-5000 din Parcul Copou pentru asigurarea măsurilor de ordine publică”, a explicat purtătorul de cuvânt al IJJ Iași, Mihai Cojocaru.

Forțele de ordine ieșene vor avea de lucru în acest weekend, când multe locații vor fi aglomerate.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *