Prima pagină » National » Forţa Dreptei este noul partid înfiinţat de Ludovic Orban! Lovitură dură dată PNL-ului: Nu ne ducem la putere și vom face opoziție
Forţa Dreptei este noul partid înfiinţat de Ludovic Orban! Lovitură dură dată PNL-ului: Nu ne ducem la putere și vom face opoziție

Forţa Dreptei este noul partid înfiinţat de Ludovic Orban! Lovitură dură dată PNL-ului: Nu ne ducem la putere și vom face opoziție

14 dec. 2021, 14:49,
în National

Ludovic Orban a declarat faptul că numele noului partid înfiinţat va fi Forța Dreptei. Același nume l-a avut şi moţiunea pe care fostul președinte PNL a prezentat-o în fața congresului. Orban a lansat acuzaţii grave la adresa foştilor colegi şi a explicat faptul că partidul va intra în opoziţie.

Pe de altă parte, Ludovic Orban a anunțat, în cadrul conferinţei de presă că va candida la alegerile prezidenţiale din 2024.

Ludovic Orban, detalii noi despre partidul Forța Dreptei

Ludovic Orban a declarat jurnaliştilor faptul că partidul se va numi Forța Dreptei și că va adopta valorile liberale, democrate și creștin-democrate specifice partidelor de centru-dreapta. Fostul președinte a menţionat faptul că partidul va face opoziţie la PNL și PSD și că vor vota mereu în consecinţă cu interesele românilor:

Voi înfiinţa un paartid cu idei, principii soluţii de dreapta pentru a-i putea reprezenta pe cei din România cinstită, corectă, România care respectă legea şi România care poate asigura creșterea economică. Numele partidului pe care îl vom avea este Forța Dreptei, este numele moţiunii cu care m-am prezentat în faţa Congresului PNL. Doctrina partidului nostru este o sinteză a tuturor valorilor din marilor gândiri de centru dreapta, liberalism și creștin- democrație (…). Nu ne-am desprins de o formațiune politică pentru a ne duce la putere. Noi am luat decizia știind că ne ducem în opoziţie. Vom face o opoziție intensă și vom prezenta soluțiile.

Încă nu ne-am constituit și au fost deja câteva voturi la care ne-am opus. Ne-am opus la proiectul de lege privind comunicațiile, au introdus pe ușa din spate legi care nu respectă Constituția. Vorbim despre decriptarea mesajelor de pe rețelele de socializare. Vom deveni din ce în ce mai limpezi, mai clari în a ne susține punctul de vedere. Astăzi vom semna actul constitutiv si luni vom depune cererea la Tribunalul București. Am decis ca inițiatorii să fie parlamentarii pentru că, dacă am fi inițiat cu toți cei care vor să susțină, ar fi fost dificil din punct de vedere procedural. a menționat Ludovic Orban.

Ludovic Orban a anunțat că va candida la alegerile prezidențiale din 2024

Pe de altă parte, fostul lider PNL a menţionat faptul că va candida la alegerile prezidenţiale din 2024. Ludovic Orban se declară scârbit de faptul că liberalii, foștii lui colegi, au votat cot la cot cu PSD:

„Normal că în momentul în care am luat decizia de a forma o nouă forță politică iau în vedere și acest lucru. Normal că pe măsură ce se apropie alegerile trebuie să găsim soluția că alegerile să nu fie câștigate de PSD așa cum vrea Iohannis”, a declarat Ludovic Orban.

 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *