Prima pagină » Sport » Formula 1 este în șoc! Geniul de la Red Bull Racing, Adrian Newey, s-ar putea să plece, ademenit de un salariu de sute de milioane de euro

Formula 1 este în șoc! Geniul de la Red Bull Racing, Adrian Newey, s-ar putea să plece, ademenit de un salariu de sute de milioane de euro

01 mai 2024, 12:56,
BZI.ro, în Sport

Inginerul șef de la Red Bull Racing, Adrian Newey, a reușit să aducă echipa austriacă pe locul 1 în lume. Contractul însă îi expiră anul acesta, așa că Ferrari și Aston Martin deja încearcă să-l ademenească de partea lor.

Adrian Newey, în vârstă de 65 de ani, este inginerul șef de la Red Bull Racing. Englezul este considerat de mulți „creierul” echipei, fiind responsabil de designul monopostului de Formula 1. De asemenea, el a pus bazele fiecărei mașini cu care echipa de la Red Bull a devenit campioană mondială.

Adrian Newey ademenit de Ferrari și Aston Martin

Potrivit unor surse din interiorul lumii F1, două echipe de top au pus ochii pe Adrian Newey. Atât Ferrari, care încă are speranțe de a mai câștiga Grand Prix-ul, dar și Aston Martin, i-au propus „creierului” de la Red Bull Racing să li se alăture. La Ferrari, Newey ar putea face o echipă de neegalat cu Lewis Hamilton, unul dintre cei mai buni șoferi din F1.

În schimb, Aston Martin i-a propus o ofertă de 100 de milioane de euro. Patronul echipei Aston Martin, Lawrence Stroll, ar vrea să îi ofere inginerului șef un contract de patru ani. Astfel, el ar avea timpul necesar să construiască pentru Aston Martin o mașină care s-ar clasa măcar în top cinci. Ceea ce este de notat este că ideea de a lucra pentru o echipă britanică cu o vastă istorie precum este Aston Martin i-ar putea surâde lui Adrian Newey, el crescând ca un fan al acestui brand de mașini.

Ruptura cu Red Bull s-a întâmplat deja

Contractul cu gigantul austriac îi va expira în 2025, însă în prezent Adrian Newey negociază desfacerea contractului la finalul acestui sezon. El astfel, putând să înceapă de la „zero” alături de altă echipă din Grand Prix. De asemenea, tensiunile dintre Adrian Newey și directorul echipei Christian Horner sunt mult mai vechi. Mai ales după ce a apărut scandalul sexual de la Red Bull Racing.

Potrivit presei din străinătate, Christian Horner a fost acuzat de „comportament inadecvat”, după ce mai multe angajate din cadrul echipei au depus plângere și s-ar fi plâns că au primit poze nud din partea șefului Red Bull Racing fără acordul lor. Christian Horner a fost însă găsit nevinovat de o anchetă desfășurată în interiorul companiei. Totuși, divergențele dintre cei doi se întind de mai mult timp, aceasta fiind ultima picătură care a umplut paharul pentru Adrian Newey.

Atât Ferrari, dar și alte echipe din „marele circ”, au mai încercat de multe ori să-l ademenească pe geniul din spatele Red Bull Racing, cu toate acestea, el a rămas de neclintit pe toată perioada contractului și a reușit să le câștige un loc important celor de la Red Bull în istoria Formulei 1.

Adrian Newey a mai lucrat în trecut și pentru Williams sau McLaren, unde a reușit să aducă numeroase trofee Grand Prix.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *