Prima pagină » International » Formaţiuni albe ciudate, cu un aspect straniu, au apărut pe plajele din Canada. Cercetătorii caută explicaţii
Formaţiuni albe ciudate, cu un aspect straniu, au apărut pe plajele din Canada. Cercetătorii caută explicaţii

Formaţiuni albe ciudate, cu un aspect straniu, au apărut pe plajele din Canada. Cercetătorii caută explicaţii

14 oct. 2024, 22:03,
Redacția BZI în International

Plajele din Newfoundland, Canada au fost invadate de formațiuni albe misterioase, ceea ce a dus la demararea unei investigații din partea autorităților canadiene. Potrivit unui localnic, acestea arată ca un „aluat”, de parcă „ cineva a încercat să coacă pâine, dar a făcut o treabă proastă”. De asemenea, aceste mase ciudate emană şi un miros asemănător uleiului vegetal, scrie BBC.

Primii care au raportat apariția acestei substanțe ciudate sunt trecătorii de pe plajă, care au început să observe fenomenul începând cu începutul lunii septembrie.

Imaginile postate pe un grup online dedicat plimbărilor pe plajă au stârnit diverse speculații cu privire la natura acestor formaţiuni (n.r mase), unele susținând că ar putea fi ciuperci, mucegai, ulei de palmier, ceară de parafină sau chiar ambra, o substanță rară și valoroasă provenită de la balene și utilizată în parfumerie.

formaţiunile seamănă cu aluatul folosit pentru prepararea „Toutons”

Un utilizator a observat că formaţiunile seamănă cu aluatul folosit pentru prepararea „Toutons”, un fel de mâncare regional prăjit în grăsime de porc.

Un purtător de cuvânt de la Mediul și Schimbările Climatice din Canada a declarat pentru Globe and Mail că substanța nu este o hidrocarbură de petrol, lubrifiant sau biocombustibil. De asemenea, un ecologist marin de la Pescuit și Oceane Canada a confirmat că nu este vorba despre nici de un burete de mare și nu conține material biologic.

Masele au fost observate în special pe țărmurile din Golful Placentia, situat pe coasta de sud-est a Newfoundland.

Substanța nu a fost identificată

De asemenea, un ecologist local din Ship Cove, a început să observe aceste globuri misterioase în timpul plimbărilor sale pe plajă. La început, a crezut că ar fi polistiren, dar ulterior a dat peste „sute și sute de globuri – atât mari, cât și mici”, majoritatea având un diametru de aproximativ 15 cm.

Când a contactat Garda de Coastă Canadiană pentru a raporta descoperirile, Stan Tobin, localnic din zonă, a fost informat că substanța nu a fost identificată.

„Cineva sau cineva știe de unde provine această substanță și cum a ajuns aici”, a afirmat Tobin. „Și este clar că nu ar trebui să fie aici.”

BBC a contactat oficialii din Ottawa pentru a obține mai multe detalii, dar nu a primit încă un răspuns.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

`
`