Prima pagină » International » Ford retrage peste 634.000 de maşini pentru revizuiri, din cauza riscului de incendiu la motor

Ford retrage peste 634.000 de maşini pentru revizuiri, din cauza riscului de incendiu la motor

25 nov. 2022, 12:35,
în International

Ford Motor retrage peste 634.000 de maşini vândute în toată lumea. Cauză ar fi riscul de incendiu ca urmare a unor posibile fisuri la injectoarele de combustibil. Prin urmare, Ford Motor recheamă vehiculele în service pentru verificările de rigoare. Anterior, compania Ford Motor s-a confruntat și cu alte probleme, așa cum concedierie masive în rândul angajaților.

Al doilea producător american de automobile, Ford, a subliniat că retragerea vizează modelele Bronco Sport şi Escape, cele care au fost produse în perioada 2020-2023. Aceste automobile au moatoare de 1,5 litri şi trei cilindri. Vor fi retrase 520.000 de vehicule din SUA şi 114.000 de vehicule din alte ţări.

Ford retrage peste 634.000 de maşini pentru revizuiri

Compania a menţionat ca o fisură la injector ar putea provoca scurgeri de combustibil, atunci când motoarele acestor SUV-uri funcţionează. Asta ar putea genera un incendiu sub capotă. Incendiile sunr rare şi nu au loc atunci când motorul este oprit, de aceea, compania nu le-a recomandat conducătorilor de maşini Ford să înceteze să mai conducă.

După reparaţiile şi verificările de rigoare, dealerii vor actualiza software-ul automobilului pentru a vedea dacă injectorul de combustibil este crăpat. Ulterior, vor trimite un mesaj pe tabloul de bord pentru a alerta şoferii.

”Dacă este detectată o scădere a presiunii în conducta de combustibil, puterea motorului va fi redusă automat pentru a minimiza orice risc, permiţând în acelaşi timp clienţilor să conducă într-o locaţie sigură şi să oprească vehiculul şi să organizeze service”, a adăugat Ford.

Totodată, va fi instalat un tub care drenează combustibilul departe de suprafeţele fierbinţi şi vor verifica dacă exista un miros combustibil.

Compania Ford Motor confirmă concedierile masive

Vă aducem aminte că la sfârşitul lunii august 2022, compania Ford a anunţat concedieri masive, în contextul în care peste 3.000 de angajaţi au rămas fără loc de muncă, în America de Nord şi India. Motivul desfiinţării locurilor de munca ar fi că nu sunt suficienţi angajaţi cu abilităţile cerute de trecerea spre vehiculele electrice şi serviciile digitale.

„Eliminăm anumite operaţiuni, reorganizăm şi simplificăm funcţiile în cadrul companiei. Veţi afla mai multe detalii de la şefii departamentelor voastre în cursul acestei săptămâni”, au scris într-un mail comun către angajaţi Jim Farley şi preşedintele companiei, Bill Ford.

Vă aducem aminte că Ford Motor Company şi Ford Otosan au finalizat un transfer de proprietate asupra uzinei auto din Craiova. Ford Otosan a anunţat investiţii de 490 de milioane de euro la Craiova pentru a sprijini creşterea viitoare a producţiei.

Ford Motor Company şi Ford Otosan au finalizat  transferul de proprietate asupra uzinei auto din Craiova, fabrica devenind astfel prima unitate de producţie a Ford Otosan în Uniunea Europeană. În Europa, compania este responsabilă pentru producerea, vânzarea şi întreţinerea vehiculelor pe 50 de pieţe individuale. Totodată, are 45.000 de angajaţi la unităţile sale deţinute în totalitate

Așadar, Ford retrage peste 634.000 de maşini pentru revizuiri, din cauza riscului de incendiu la motor. Potrivit companiei, au existat 54 de rapoarte de incendii la motoare de 1,5 litri, inclusiv patru cu injectoare de combustibil crăpate. Alte 13 au fost cauzate probabil de o scurgere a injectorului de combustibil. Nu există decese legate de retragere.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *