Prima pagină » Sport » Forbes a publicat sumele: cât a câștigat Simona Halep în ultimul an și cine a depășit-o pe Serena Williams
Forbes a publicat sumele: cât a câștigat Simona Halep în ultimul an și cine a depășit-o pe Serena Williams

Forbes a publicat sumele: cât a câștigat Simona Halep în ultimul an și cine a depășit-o pe Serena Williams

20 aug. 2020, 02:00,
în Sport

Simona Halep ocupă locul al patrulea în clasamentul sportivelor cu cele mai mari venituri din lume, stabilit de publicația economică americană Forbes și dominat de japoneza Naomi Osaka

Tenismena Simona Halep ocupă locul al patrulea în clasamentul sportivelor cu cele mai mari venituri din lume, stabilit de publicația economică americană Forbes și dominat de japoneza Naomi Osaka.
Conform calculelor realizate de Forbes, Halep, aflată pe locul secund în ierarhia WTA, a realizat venituri totale de 10,9 milioane dolari în perioada iunie 2019 – iunie 2020, cea mai mare parte (6,9 milioane dolari) fiind reprezentată de premiile câștigate la turneele la care a participat, restul de 4 milioane dolari provenind din contractele de publicitate.

„Halep a obținut al doilea său titlu de Grand Slam la Wimbledon, anul trecut, iar cele 36,5 milioane de dolari câștigate din premii pe parcursul carierei o plasează pe locul al patrulea în ierarhia all time (prima fiind Serena Williams, cu 93 milioane dolari). Printre sponsorii lui Halep se numără branduri globale precum Nike, Wilson, Hublot și Avon, precum și alte câteva din țara sa natală, România”, scrie Forbes, citat de Agerpres.

Naomi Osaka a avut câștiguri mai mari decât Serena Williams

Clasamentul veniturilor realizate în sportul feminin mondial în ultimele 12 luni o are în frunte pe japoneza Naomi Osaka, cu venituri totale de 37,4 milioane dolari, dintre care doar 3,4 milioane dolari câștigați din tenis, restul de 34 milioane dolari provenind din contractele de publicitate.
Americanca Serena Williams ocupă locul secund, cu un total de 36 milioane dolari (4 milioane premii și 32 milioane sponsorizări), urmată de australianca Ashleigh Barty, cu 13,1 milioane dolari (10,1 milioane premii și 3 milioane din contracte publicitare).
Pe locul al cincilea în ierarhia Forbes se află jucătoarea canadiană de origine română Bianca Andreescu, cu 8,9 milioane dolari (4,9 milioane premii și 4 milioane contracte de publicitate).
De altfel, primele nouă sportive din clasamentul realizat de revista americană sunt jucătoare de tenis, singura „intrusă” în Top 10 fiind jucătoarea americană de fotbal Alex Morgan.

Anunțul făcut de organizatorii US Open după retragerea Simonei Halep!

Simona Halep a anunțat că nu va participa la ediția din acest an a US Open. Organizatorii turneului de la New York au anunțat că o jucătoare pe locul 674 WTA îi va lua locul româncei pe tabloul principal al competiției.
La o zi după ce a cucerit al 21-lea trofeu al carierei, Simona Halep a anunțat că nu va participa la US Open din cauza situației provocate de pandemie:

„După ce am analizat toți factorii și, luând în considerare circumstanțele excepționale cu care ne confruntăm, am decis să nu merg la New York pentru US Open”, a scris Simona pe Twitter.

Organizatorii turneului american au făcut public numele jucătoarei care o va înlocui pe sportiva din România pe tabloul principal al întrecerii. Irina Khromacheva, numărul 674 WTA, va evolua în primul tur de la US Open în locul Simonei Halep. Rusoaica de 25 de ani este la prima participare la Grand Slam-ul american.

Simona Halep este a șasea jucătoare din Top 10 WTA care va lipsi de la US Open

În afară de Simona, alte 5 jucătoare din Top 10 WTA vor absenta de la primul Grand Slam programat după declanșarea pandemiei. Australianca Ashleigh Barty (1 WTA), Elina Svitolina (5 WTA), Bianca Andreescu (6 WTA), Kiki Bertens (7 WTA) și Belinda Bencic (8 WTA) nu vor participa la US Open.
New York Times a titrat: „Simona Halep out, US Open fără jucătoarele de top”, iar jurnaliștii americani subliniază că „va fi cea mai slabă ediției din istorie din punct de vedere al jucătoarelor din Top 10 WTA”.

Clasamentul veniturilor din sportul feminin în ultimul an, conform Forbes:

1. Naomi Osaka (Japonia/tenis) 37,4 milioane dolari
2. Serena Wiliams (SUA/tenis) 36 milioane
3. Ashleigh Barty (Australia/tenis) 13,1 milioane
4. Simona Halep (România/tenis) 10,9 milioane
5. Bianca Andreescu (Canada/tenis) 8,9 milioane
6. Garbine Muguruza (Spania/tenis) 6,6 milioane
7. Elina Svitolina (Ucraina/tenis) 6,4 milioane
8. Sofia Kenin (SUA/tenis) 5,8 milioane
9. Angelique Kerber (Germania/tenis) 5,3 milioane
10. Alex Morgan (SUA/fotbal) 4,6 milioane

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *