Prima pagină » Local » Fonduri pentru primăriile din județul Iași! Localitățile PNL au prins potul cel mare! Se vor împărți circa 130 de milioane de lei!
Fonduri pentru primăriile din județul Iași! Localitățile PNL au prins potul cel mare! Se vor împărți circa 130 de milioane de lei!

Fonduri pentru primăriile din județul Iași! Localitățile PNL au prins potul cel mare! Se vor împărți circa 130 de milioane de lei!

20 feb. 2021, 02:00,
Vlad Rotaru în Local

Consiliul Județean va aloca o serie de fonduri pentru primăriile din județul Iași. Fondurile au fost alocate de pe urma bugetului de stat pentru echilibrarea bugetelor locale. CJ a decis să aloce fondurile în funcție de suprafața localităților și mai puțin pe numărul de locuitori. Iată cum s-au alocat banii pentru fiecare primărie din județul Iași!

Plenul Consiliului Județean va aloca în viitoarea ședință de plen circa 130 de milioane de lei pentru cele 98 de primării din județul Iași. Este vorba despre repartizarea cotei de 20 la sută din sumele defalcate din unele venituri ale bugetului de stat pentru achitarea arieratelor provenite din neplata cheltuielilor de funcționare.
Fondurile se împart în ordinea cronologică a vechimii arieratelor, pentru susținerea programelor de dezvoltare locală și pentru susținerea proiectelor de infrastructură care necesită cofinanțare locală pe anul 2021. Au fost făcute și estimările pentru anii 2022-2024. Deja, Primăria Iași a luat în calcul unele prevederi referitoare la proiectul de buget.

Cum s-au împărțit banii pentru primăriile urbane din județul Iași

Conform proiectului de hotărâre ce va fi discutat de plenul Consiliului Județean Iași, în calcul vor fi luate aproape 130 de milioane de lei. Cele 93 de localități din mediul rural vor beneficia de 11,4 milioane de lei. Cele 3 orașe din județul Iași, Podu Iloaiei, Târgu Frumos și Hârlău vor împărți 3 milioane de lei. Orașul Podu Iloaiei va beneficia de 1,1 milioane de lei, la Hârlău suma va fi de 1 milion de euro, iar Târgu Frumos de circa 800.000 de lei. Cele două municipii, respectiv Iași și Pașcani, vor beneficia de un total de 14,7 milioane de lei. Conform proiectului de hotărâre, Iașul va încasa 12 milioane de lei, restul urmând a ajunge la Pașcani. Sumele sunt alocate în conformitate cu proiectul de buget pe 2021.

Ce sume au primit comunele din zona metropolitană Iași

CJ Iași va aloca și fonduri pentru comunele din jurul municipiului Iași. Astfel, Aroneanu (PNL) va primi 855 de mii de lei, în timp ce comuna Ciurea (PSD) va primi 1,3 milioane de lei. Comuna Holboca (PNL) va beneficia de 1,3 milioane de lei. Comuna Lețcani (PNL) va primi 1,3 milioane de lei. De asemenea, comuna Miroslava (PNL) va beneficia de 2,1 milioane de lei. Comuna Popricani (PNL) va beneficia de 1,5 milioane de lei, iar comuna Schitu Duca (PNL) de 2,3 milioane de lei .Comuna Valea Lupului (PNL) va beneficia de 488.000 de lei. Comuna Tomești (PNL) va beneficia de 1,1 milioane de lei, iar comuna Bârnova (PNL) va lua 971.000 de lei.

Lista comunelor care au prins bani de la CJ Iași

Și în alte comune din județul Iași s-au alocat fonduri pentru echilibrarea bugetelor locale. De exemplu, comuna Belcești (PSD) va beneficia de 2,2 milioane de lei. Comuna Andrieșeni (PMP) va primi 1,8 milioane de lei, iar localitatea Bălțați (PSD) va lua 1 milion de lei. De 1,3 milioane de lei va beneficia și localitatea Ciortești (PNL). În plus, comuna Deleni (PNL) va primi 3,1 milioane de lei. Toate aceste sume vor fi avizate în plenul Consiliului Județean Iași, în ședința ordinară ce va avea loc pe 24 februarie 2021, la sediul instituției.

Alătură-te pe WHATSAPP canalului BZI, pentru a fi la curent cu cele mai noi știri

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

`
`