Prima pagină » Economic Local » Fonduri guvernamentale pentru dispensarul din comuna Mădârjac! Licitația de 300.000 euro este reluată
Fonduri guvernamentale pentru dispensarul din comuna Mădârjac! Licitația de 300.000 euro este reluată

Fonduri guvernamentale pentru dispensarul din comuna Mădârjac! Licitația de 300.000 euro este reluată

03 feb. 2021, 02:00,
Ciprian Boaru, în Economic Local

Primăria comunei Mădârjac va relua o licitație pentru reabilitarea dispensarului uman din localitate. Conform proiectului, vor fi realizate lucrări de termoizolație. Investiția este asigurată cu fonduri de la Programul Național de Dezvoltare Locală. Și Primăria Ruginoasa a primit fonduri pentru modernizarea căminului cultural din localitate. Comisia de evaluare va alege oferta constructorului cu prețul cel mai mic

Primăria comunei Mădârjac, județul Iași, intenționează să reabiliteze dispensarul din localitate. Pe data de 17.02.2020 este programată licitația pentru realizarea reparațiilor capitale. Este a doua oară când se reia procedura, după ce la prima tentativă nu s-au prezentat ofertanți. Prevederea bugetară a procedurii este de 1.531.628 lei, fără TVA, aproximativ 300.000 de euro.

„În vederea economisirii de energie și reducerea pierderilor de căldură, la nivelul fațadelor (parte și etaj) se vor aplica straturi termoizolatoare, după cum urmează: în zonele de pe fațadă unde este prevăzută tencuiala decorativă de exterior, se aplică un sistem termoizolator din polistiren expandat grafitat de 10 cm; sistemul constă din placare cu plăci de polistiren grafitat de 10 cm grosime, protejate cu o masă de șpaclu armată cu plasă din fribră de sticlă, peste care se aplică tencuiala decorativă acrilică de exterior”, se arată în descrierea lucrărilor.

Comisia de evaluare va alege oferta constructorului cu prețul cel mai mic. Finanțarea este asigurată de Programul Național de Dezvoltare Locală (PNDL).

Prin PNDL a fost lansată modernizarea căminului cultural din comuna Ruginoasa

Recent, Primăria Ruginoasa, județul Iași, a demarat licitația pentru realizarea proiectării și execuția lucrărilor aferent proiectului de modernizare a căminului cultural din satul Dumbrăvița. Prevederea bugetară a procedurii este de 1.699.309 lei, fără TVA, aproximativ 350.000 de euro. Au fost depuse oferte din partea asocierilor de firme General Modern Construct SRL – Simpa Consult SRL și Johny Tundy SRL – Trust AVB SRL. General Modern Construct SRL, cu sediul social în municipiul Pașcani, este controlată de Ioan Hogaș. Cifrele financiare ale firmei nu arată o activitate solidă. În 2019, încasările au fost de 21.513 lei, pierderi de 63.878 lei, cu doar un singur angajat. În ceea ce privește Johny Tundy SRL, societate cu sediul tot în Pașcani, este controlată de Gheorghiță Agafițe și Eniko Tunde Agafițe.

Anul trecut, cifra de afaceri a firmei a fost de 977.545 lei, profit de 9.896 lei, datorii de 215.875 lei, cu un număr de 13 angajați. Primăria Ruginoasa va putea reabilita obiectivul datorită fondurilor alocate prin Programul Național de Dezvoltare Rurală (PNDR). Durata de execuție a lucrărilor este de 12 luni. Se va amenaja o sală de festivități cu patru săli și mai multe grupuri sanitare. Clădirea va fi dotată cu vestiare. Va fi construită și o incintă pentru centrala termică, moment în care clădirea va fi avizată ISU.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *