Prima pagină » Economic Local » Fonduri europene pentru modernizarea liceelor agricole din Iași. Valoarea unui proiect este de 650.000 de euro
Fonduri europene pentru modernizarea liceelor agricole din Iași. Valoarea unui proiect este de 650.000 de euro

Fonduri europene pentru modernizarea liceelor agricole din Iași. Valoarea unui proiect este de 650.000 de euro

23 aug. 2024, 02:00,
Raluca COSTIN în Economic Local

O nouă sesiune de depunere a proiectelor europene pentru modernizarea liceelor agricole din Iași sau alte județe a fost deschisă de AFIR. Proiectele se depun până la 16 septembrie 2024. Valoarea unui proiect eligibil, la finanțare, este de 650.000 de euro

Unitățile de învățământ de stat, acreditate, de nivel liceal, profil tehnologic, cu peste 10% clase cu profil agricol, inclusiv cele cu profil silvic, ecologic și protecția mediului, din Iași, se pot înscrie în programul „Îmbunătățirea infrastructurii liceelor cu profil agricol – Runda a II-a”, derulat de Agenția pentru Finanțarea Investițiilor Rurale (AFIR) și Ministerul Educației. În cadrul prezentului apel, sunt alese toate liceele eligibile, menționate în anexa 14 a ghidului solicitantului (https://www.afir.ro/domenii-de-interventie/detalii-si-anexe-infrastructura-licee-agricole/ ), luându-se în considerare faptul că, vor fi prioritizate pentru obținerea finanțării celor 59 de licee agricole menționate în ordinul ministrului Educației, nr. 6.459/359/2022, privind modificarea anexei la ordinul ministrului Educației Naționale și al ministrului Agriculturii și Dezvoltării Rurale, nr. 4.215/296/2019, pentru aprobarea listei liceelor tehnologice cu profil, preponderent, agricol.

Fonduri europene pentru modernizarea liceelor agricole din Iași

În cadrul prezentului apel de depunere a proiectelor, un solicitant poate să beneficieze de finanțare doar pentru un singur proiect. În cazul în care, într-o localitate, sunt mai multe unități de învățământ eligibile, UAT-ul poate depune proiect doar pentru un singur liceu, ceea ce nu afectează în niciun fel dreptul unui alt liceu, din aceeași localitate, de a transmite aplicație ca solicitant, în cadrul prezentului apel, printr-un proiect/cerere de finanțare separată. Un liceu care a obținut finanțare în cadrul apelurilor PNRR „Dotarea cu mobilier, materiale didactice și echipamente digitale a unităților de învățământ preuniversitar” și/sau „Dotarea cu laboratoare inteligente a unităților de învățământ secundar superior (smart lab)” este eligibil să obțină finanțare prin prezentul apel pentru lucrări de construcție si reabilitare, precum și pentru tipurile de dotări care nu au fost eligibile în cadrul apelurilor „Dotarea cu mobilier, materiale didactice și echipamente digitale a unităților de învățământ preuniversitar” și/sau „Dotarea cu laboratoare inteligente a unităților de învățământ secundar superior (smart lab)”.

Universitatea de Științe ale Vieții „Ion Ionescu de la Brad” din Iași (USV) a organizat cea de-a VI-a ediție a concursului „Identificare de produse tradiționale”. Elevii de liceu din Iași, Suceava, Bacău, Botoșani și Călărași au participat cu cele mai gustoase preparate realizate de ei.

Valoarea unui proiect eligibil la finanțare este de 650.000 de euro

Alocarea financiară este de 21 de milioane de euro, iar ținta asumată prin Programul Național de Redresare și Reziliență (PNRR) pentru această investiție este de, minimum, 57 de licee cu profil agricol, inclusiv cele cu profil silvic, ecologic și protecția mediului, care vor beneficia de sprijin prin intermediul granturilor. Valoarea maximă eligibilă a bugetului unui proiect este echivalentul în lei al sumei de 650.000 de euro, fără TVA. O firmă din Iași va reabilita cantina școlară și căminul de la Colegiul Agricol „Vasile Adamachi”. Proiectul valorează peste 5,7 milioane de lei. Astfel, o nouă sesiune de depunere a proiectelor europene pentru modernizarea liceelor agricole, din Iași sau alte județe, a fost deschisă de AFIR.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

`
`