Prima pagină » Local » Fonduri de milioane de lei alocate Spitalului Clinic ,,Dr. C. I. Parhon” Iași

Fonduri de milioane de lei alocate Spitalului Clinic ,,Dr. C. I. Parhon” Iași

28 feb. 2022, 09:22,
Livia Zăbrăuțanu în Local

În ședința de astăzi a Consiliului Local vor fi discutate mai multe aspecte privitoare la infrastructura medicală din Municipiul Iași. Este vorba despre noi fonduri de milioane de lei ce urmează a fi alocate pentru investiții de amploare, care ar putea schimba viețile ieșenilor și modul în care aceștia pot avea parte de îngrijiri medicale, fiind vizate pe ordinea de zi mai multe proiecte în acest sens.

Printre investiții se numără atât proiecte de hotărâre care privesc aprobarea DALI, a indicatorilor tehnico – economici, cât și proiecte tehnice.

În anii trecuți, primăria a alocat fonduri de amploare instituției medicale, acestea ducând la renovarea și modernizarea spitalului care oferă servicii de înaltă calitate în întregul județ.

copil aflat pe un pat de spital si o asistenta medicala

Pacienții din întreaga Moldova se prezintă du diverse probleme la institutul medical

Modernizări în valoare de milioane de lei de la CL

Pe ordinea de zi a ședinței Consiliului Local al Municipiului Iași se află astăzi numeroase investiții pe care le va face primăria în mediul medical, acestea vizând crearea unor condiții prielnice pacienților care vor trece pragul Spitalului Clinic ,,Dr. C. I. Parhon” Iași.

10,6 milioane lei, cu TVA reprezintă suma pe care devizul general al lucrării „Modernizare instalații electrice, Instalații pentru fluide medicale și Instalații pentru securitate la incendiu la Spitalul Clinic «Dr. C. I. Parhon»” o găsește necesară. Cu o durată de execuție de 12 luni, proiectul de hotărâre privind aprobarea DALI, a indicatorilor tehnico – economici și a devizului general pentru investiția menționată, va fi votat în cursul zilei de astăzi.

sedinta a Consiliului Local

Mai marii Consiliului Local vor discuta și analiza în ședința de astăzi care vor fi investițiile aprobate pentru Spitalul Clinic ,,Dr. C. I. Parhon” Iași

Un alt proiect de hotărâre care vizează indicatorii tehnico – economici și devizul general pentru investiția „Reabilitare – modernizare Centrul de Imagistică” pentru aceeași instituție medicală, va fi discutat și analizat, pentru realizarea acestuia fondurile alocate fiind în valoare de 2.543.555,80 lei, cu TVA, cu o durată a execuției de cinci luni.

Investițiile sunt reprezentative instituției medicale, întrucât aceasta deservește întregii regiuni a Moldovei. Având o abordare pluridisciplinară, în conformitate cu cele noi strategii de diagnostic și tratament, fiind în același timp un puternic centru de învățământ universitar și postuniversitar, spitalul oferă servicii de înaltă calitate pacienților care prezintă situații grave.

persoane care fac dializa

Unii dintre pacienți, în urma transplantelor de rinichi, ar putea încheia procesul de dializă

 Multiple vieți salvate de fondurile de milioane de lei alocate Spitalului Clinic ,,Dr. C. I. Parhon” Iași

Nu este prima dată când Primăria Iașiului face astfel de investiții în cadrul acestui institut, în anii trecuți numeroase sume de banii fiind alocate dotărilor și reparațiilor atât de necesare, importante în oferirea unor condiții prielnice pentru cetățenii care își manifestă zilnic nevoile medicale.

Proiecte de reabilitare au avut loc în cadrul spitalului începând cu anul 2017, fiind o ,,tradiție” respectată de la an la an de către mai marii Consiliului Local, în vederea îndeplinirii tuturor reparațiilor necesare începând cu acel moment.

Fondurile alocate Spitalului Clinic ,,Dr. C. I. Parhon” Iași în fiecare an, au ajutat la tratarea unor cazuri speciale, complicații, ba chiar situații de urgență pe care le-au manifestat unii dintre pacienții spitalului, în ultimele luni având loc numeroase transplanturi de rinichi, toate cu un final îmbucurător pentru cadrele medicale. Luna februarie a oferit șanse la viață mai multor tineri, printre care și Alexandru, tânărul care a primit un rinichi de la tatăl său. Medicii institutului declară că fiecare zi este ca o minune pentru pacienții care pot trece pragul la plecare cu speranța că nu vor mai fi nevoiți să sufere alte intervenții medicale.

medici intr-o sala de operatie

Mai mulți tineri se pot bucura acum de o șansă la viață datorită intervențiilor chirurgicale din cadrul spitalului

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

`
`
BZI - Editia Digitală - pdf
05 octombrie 2024
05 octombrie 2024