Prima pagină » International » Fondatorul Microsoft, Bill Gates, se află pe locul 5 în clasamentul celor mai bogați oameni din lume, după divorțul de Melinda French
Fondatorul Microsoft, Bill Gates, se află pe locul 5 în clasamentul celor mai bogați oameni din lume, după divorțul de Melinda French

Fondatorul Microsoft, Bill Gates, se află pe locul 5 în clasamentul celor mai bogați oameni din lume, după divorțul de Melinda French

10 aug. 2021, 10:14,
Elena Nicoleta BUJOR în International

Bill Gates, fondatorul Microsoft, a coborât un nivel şi se află pe locul cinci, devansat de fondatorul şi CEO-ul Facebook, Mark Zuckerberg, în clasamentul celor mai bogaţi oameni din lume întocmit de revista Forbes, a informat luni, 9 august 2021, DPA-AFX.

Divorţul dintre Bill Gates şi Melinda French Gates, urmat de împărţirea bunurilor este principalul motiv al coborârii miliardarului în clasament. Gates s-a aflat pe lista miliardarilor încă din 1987 şi este pentru prima dată când coboară sub cea de-a treia poziţie de la lansarea topului prestigioasei reviste.

Melindei Gates i-au fost transferate 2,4 miliarde dolari, după divorțul anului

Compania de investiţii a lui Gates, Cascade Investment LLC (CAS), i-a transferat săptămâna trecută Melindei Gates acţiuni în valoare de nu mai puțin de 2,4 miliarde de dolari, valoarea netă a averii acesteia ajungând la 5,6 miliarde de dolari. Bill îi transferase deja acţiuni în valoare de 3,2 miliarde de dolari în luna mai, după ce cuplul a anunţat sfârșitul mariajului lor.

Averea lui Bill Gates se ridică în momentul de față la 129,6 miliarde de dolari, în timp ce Zuckerberg, cu 132 de miliarde de dolari, ocupând poziţia a patra.

Conform agenţiei guvernamentale Security and Exchange Commission, Melinda a primit, din partea companiei Cascade, 3,3 milioane de acţiuni AutoNation, 2,8 milioane Deere & Co şi 9,5 milioane Canadian National Railway.

Bill şi Melinda au hotărât să se despartă după dezvăluirile referitoare la întâlnirile dintre fostul director Microsoft şi Jeffrey Epstein din anul 2019. Gates s-a aflat totodată în mijlocul unei investigaţii Microsoft despre o posibilă relaţie a miliardarului cu o angajată a companiei, în anul 2000.

Gates a catalogat amiciția cu Epstein drept o eroare imensă şi a declarat pentru CNN: ”Este timpul pentru reflecţie, iar în acest moment, trebuie să merg mai departe. În mijlocul familiei, ne vom vindeca pe cât de bine putem”.

Mai mult decât atât, nu se cunoaşte cu exactitate ce sumă va primi Melinda Gates în urma divorţului întrucât condiţiile separării nu au fost făcute publice, potrivit Forbes.

Bill şi Melinda vor continua să lucreze împreună în cadrul Bill and Melinda Gates Foundation, cea mai mare organizaţie de caritate din lume, atâta timp cât Melinda Gates se va simţi confortabil să colaboreze cu fostul soţ.

Melinda Gates a încercat să puna capăt căsătoriei încă din 2019

Melinda Gates a încercat să încheie mariajul cu Bill Gates în urmă cu trei ani. Deși o separare între cei doi părea, din exterior, de neconceput, divorțul se afla în lucru de mulți ani, încă de când Bill Gates a făcut un gest considerat de neiertat de soția sa. Melinda Gates ar fi purtat discuții cu avocații încă din luna octombrie a anului 2019, atunci când au apărut în public legăturile dintre Bill Gates și Jeffrey Epstein, miliardarul condamnat pentru pedofilie, potrivit Daily Mail.

Cel din urmă, Jeffrey Epstein, și-a pus capăt zilelor în vara anului 2019, în închisoare.

Melinda Gates nu a putut concepe că soțul său avea legătură cu un om condamnat pentru agresarea sexuală a minorilor, motiv pentru care a făcut demersurile legale încă de acum trei ani.

Chiar dacă cei doi nu a spus cu exactitate care este motivul separării, presa de peste ocean citează surse din interiorul fundației Bill & Melinda Gates care afirmă că soția sa era măcinată de furie și îngrijorare din cauza faptului că întâlnirile dintre soțul său și pedofilul Jeffrey au devenit publice.

Melinda a consultat avocați specializați cu aproximativ trei ani înainte de a solicita oficial divorțul, motivând în actele depuse la tribunal că mariajul lor a fost „iremediabil distrus”. Potrivit unor surse din apropierea fundației, soția miliardarului era preocupată de întâlnirile soțului ei cu Epstein de mai bine de opt ani de zile.

Melinda Gates și-a sunat avocații în octombrie 2019, când New York Times a scris că Bill Gates s-a întâlnit cu Epstein de mai multe ori între anii 2011 și 2013, chiar dacă acel om avea probleme cu legea. De asemenea, s-a mai speculat faptul că miliardarul ar fi rămas până noaptea târziu la casa din Manhattan a lui Epstein.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

`
`