Prima pagină » International » Fondatorul Cirque du Soleil, cultivator de cannabis
Fondatorul Cirque du Soleil, cultivator de cannabis

Fondatorul Cirque du Soleil, cultivator de cannabis

13 nov. 2019, 14:15,
în International

Fondatorul Cirque du Soleil, cultivator de cannabis. Fondatorul Cirque du Soleil a fost canadianul Guy Laliberté. Acesta, marţi a fost reţinut de oamenii legii. Acuzaţia adusă este cultivarea ilegală de cannabis. Cultura era pe atolul său privat din Polinezia Franceză, a declarat parchetul din Papeete.

Cu câteva săptămâni înainte, oamenii legii arestaseră un apropiat al miliardarului din Quebec. Acesta avea în posesia sa droguri şi descoperiseră imagini ale plantaţiilor în telefonul său mobil.

Guy Laliberté a fost reţinut exact la coborârea din avion şi urmează să se prezinte miercuri în faţa unui judecător de instrucţie. Justiţia încearcă să descopere dacă drogurile regăsite fac obiectul unui trafic.

Potrivit unui comunicat al companiei sale, Lune Rouge, „Guy Laliberté se disociază complet de orice zvon care îl implică de aproape sau departe în vânzarea sau traficul de stupefiante”. El foloseşte acest cannabis în scopuri „medicale” şi „strict personale”, se arată în comunicat.

Pakalolo-ul (denumirea în polineziană a cannabis-ului) a fost crescut într-un recipient închis. „La Nukutepipi, toată lumea îl ştie”, a declarat unul dintre cei 120 de angajaţi ai acestui atol privat. Atolul se situează în arhipelagul Tuamotu, care a dorit să rămână anonim, dar a menţionat creşterea a „zeci de plante de paka”.

Fondatorul Cirque du Soleil, cultivator de cannabis. Laliberté a investit deja în marijuana în scopuri medicinale în Canada. Începând din luna iulie, canadianul pune la dispoziţie atolul său spre închiriere. Suma ce trebuie plătită este de 900.000 de euro pe săptămână.

Oaspeţilor li se pun la dispoziţie 16 vile extrem de luxoase în mijlocul unei naturi virgine. În plus, rar pentru un atol, Nukutepipi dispune de o lentilă de apă dulce. Acolo, unsprezece grădinari cultivă numeroase plante.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

`
`