Prima pagină » Sanatate » Foie gras: Rețeta simplă a unui preparat culinar franțuzesc sofisticat 

Foie gras: Rețeta simplă a unui preparat culinar franțuzesc sofisticat 

04 ian. 2022, 16:19,
în Culinar

Alege să gătești foarte simplu un fois gras, rețeta senzațională din bucătăria franțuzească, un adevărat deliciu al timpurilor moderne, cu ingrediente atent selecționate pe care le găsești în bucătăria ta.

Secretul pentru a avea o cină perfectă este atenția la detalii. De aceea este recomandat să alegi un vin bun din lista indicată și să cântărește toate ingredientele pentru a avea parte de un gust fantastic. 

prezentarea unei farfurii a unei retete de foie gras

Alege să gătești cea mai simplă rețetă din bucătăria franțuzească

Foie gras: Rețeta spectacolului culinar francez

Rețeta de foie gras este pentru patru persoane și se servește alături de un vin atent ales. Timpul de pregătire este aproximativ de 15 de minute, iar cel de preparare de 20 de minute. 

Pentru această rețetă cu un gust senzațional avem nevoie de 1 lob de foie gras proaspăt, 6 smochine, 25 g alune opărite, un praf de făină, 2 linguri de zahăr brun, o bucăţică de unt, 1 lingură de ulei, sare de mare şi piper negru proaspăt măcinat. 

Rețeta este foarte simplă și accesibilă, iar gustul este pe măsura așteptărilor. Aceasta este dedicată pofticioșilor și celor care nu ratează nicio ocazie de a călători în țara iubirii în doar câteva momente. Mirosul te va face să te simți ca în cele mai extravagante restaurante de fine dining. 

Ficatul de gâscă se taie în fâșii de aproximativ 20 cm grosime, se condimentează cu sare și piper pe ambele părți și se păstrează la rece, de preferat în frigider. 

Se taie smochinele în jumătate, iar alunele grosier. Se prăjesc la foc mic, fără ulei, și se amestecă ocazional. Când s-au rumenit, se dau deoparte. Se încinge uleiul în tigaie, se adaugă smochinele la foc mediu – mare cu partea tăiată în jos. Se lasă până la 5-10 minute și se amestecă în mod constant. Se pune zahărul, untul și alunele rumenite. Smochinele se sotează până sunt acoperite complet și caramelizate. 

prezentarea unui foie gras de gasca la un tocator

Te va face să te simți ca în cele mai extravagante restaurante de fine-dining din Franța

Secretul gustului senzațional: Smochinele se lasă la caramelizat

Pentru a păstra savoarea ingredientelor alese, se preîncălzește cuptorul la 60 de grade Celsius. Când s-a atins temperatura dorită, închidem cuptorul și se lasă la cald smochinele caramelizate. Cu ajutorul unei linguri de gătit se ia sos de la smochinele caramelizate, se adaugă conținutul în tigaia bine curățată și se adaugă fâșiile de foie gras la foc mediu timp de un minut, până se rumenesc. 

Se întorc pe partea cealaltă și se gătesc pentru încă un minut. Se scot fâșiile de foie gras pe un prosop de hârtie și se lasă timp de două minute pe fiecare parte cât timp se așează smochinele pe farfurii. 

La final, se adaugă fâșiile de foie gras și se asezonează cu sare sau piper după gust.

Ce merge bine cu foie gras 

vin rosu servit in pahar langa sticla si carafa

Lângă foie gras merge un vin

Dacă ești iubitor al gastronomiei internaționale, alături de foie gras cu gem de smochine merge un vin alb dulce pentru a produce o fuziune a gusturilor intense, proaspete și spectaculoase. Pentru asta, trebuie să vă asigurați că este un vin ușor vechi de câțiva ani, special pentru evenimente speciale în viața ta. 

Dacă nu ești iubitor al vinului alb dulce, îți recomandăm și vinul alb sec, uscat și mineral. Nu este cea mai bună alegere, spun somelierii, dar este o excepție care îi favorizează pe cei cu simțuri ascuțite. 

De obicei, pasionații de foie gras aleg combinația dintre gâscă, smochine și vin roșu. De această dată avem un spectru mai larg al opțiunilor: vin roșu tânăr servit rece, fie un vin roșu bătrân cu caracter puternic. 

Este de preferat să se evite consumul de vinuri verzi sau ușoare. 

Ce ne recomandă bucătarii 

Pentru a obține gustul perfect de foie gras, rețetă extraordinară a bucătăriei franceze, respectă cu atenție toate detaliile și instrucțiunile de preparare și gătire. Alege bine vinul pentru a satisface chiar și așteptările celor mai pretențioși iubitori de mâncare.

Suntem siguri că ți-am stârnit interesul și te-am dus cu gândul la bucătăriile sofisticate de fine dining din Franța. Spor la preparat cea mai simplă și gustoasă rețetă de foie gras.

pahare de vin rosu si alb langa chiorchine de struguri alb si rosu

Foie gras cu gem de smochine și vin pentru a produce o fuziune a gusturilor intense

Bugetul.ro
Plecarea lui Dorinel Umbrărescu s-a produs în mod oficial. Drumarul din județul Bacău și-a luat la revedere de la oamenii din zona Buzăului
redactia.ro
Cine e primul director de la stat cu venituri uriașe care își reduce drastic salariul lunar
Bugetul.ro
Recalculare de urgență pentru 5 milioane de pensionari! Se întâmplă pe 15 iulie la CNPP, este ordin clar de la ministrul Muncii
a1.ro
Care este motivul pentru care Claudiu Gherguț a refuzat un salariu lunar de 12.000 de euro. Unde i s-a propus să gătească
Playtech.ro
Maria Mihalache, cea mai rapidă sportivă din România, dar şi cea mai frumoasă! Sacrificiile făcute pentru sport
observatornews.ro
Dragoş Anastasiu, despre directorii din companii de stat "blindaţi" cu contracte. "Problema nu e salariul"
Playsport.ro
Bolojan schimbă harta României. Comasarea primăriilor din țară și reducerea...
Evz.ro
Haos feroviar lângă Capitală. Circulația trenurilor, dată peste cap
realitatea.net
Ce temperatură trebuie să setezi la frigider când afară e caniculă. Trucul prin care să scazi factura la curent
SportpeSurse
Înțelegerea făcută de Donald Trump aruncă lumea în aer
Playtech.ro
Lidl scade preţurile cu 40%. Produsele pentru care românii vor sta la coadă sâmbătă, 12 iulie
Dailybusiness.ro
Adolescenții români care învață să fie responsabili și se angajează pe timpul verii. Ce vor să-și cumpere cu banii câștigați
RomaniaTV
Casa de vacanță a lui Cristi Borcea, de la Sinaia, distrusă de furtuna APOCALIPTICĂ. Curtea arată ca după bombardamente: Șapte pomi ai pe casă, ca să știi
stiriromania.ro
Alex Marcu, sfâșiat de durere lângă sicriul Teodorei. Bărbatul își ia adio de la soție cu râuri de lacrimi
RomaniaTV
Vestea MOMENTULUI, dată de Dana Rogoz. Anunțul vine la o zi după ce Andreea Marin a anunțat despărțirea de iubit. Dana și soțul ei s-au căsătorit acum 13 ani
redactia.ro
Cine este Smărăndița, noua șefă de la Guvern. Tânăra a fost numită de Ilie Bolojan într-o funcție de conducere
ego.ro
I-a spus aceste cuvinte surorii ei mai mari, iar după câteva ore, s-a sinucis, din cauza examenului de evaluare

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

`
`
BZI - Editia Digitală - pdf
12 iulie 2025
12 iulie 2025