Prima pagină » Culinar » Foi pentru prăjitura Albă ca Zăpada. Trucuri pentru un desert savuros

Foi pentru prăjitura Albă ca Zăpada. Trucuri pentru un desert savuros

05 dec. 2023, 10:53,
în Culinar

Dacă vrem să pregătim acasă un desert cremos și gustos, putem face niște foi fragede pentru prăjitura Albă ca Zăpada. Această prăjitură este pe placul multora dintre noi și le va aminti celor de la masă de vremea copilăriei. Iată câteva trucuri pentru un desert savuros.

Foi pentru prăjitura Albă ca Zăpada

Cânbd vine vorba de prăjiturile de casă, gospodinele pricepute în bucătărie se întrec în tot felul de rețete. Una dintre cele mai gustoase și apreciate prăjituri este Albă ca Zăpada. Pentru aceasta avem nevoie de niște foi fragede coapte la dosul tăvii și de o cremă aromată cu vanilie.

Dacă ținem cont de câteva secrete din rețeta bunicii, la final ne vom răsfăța papilele gustative. Prăjitura Albă ca Zăpada nu lipsește de la mesele festive, nici de Crăciun sau de Revelion alături de alte deserturi aromate.

Acest desert se face rapid, cu doar câteva ingrediente și un strop de imaginație. Pentru iubitorii de delicii făcute ca în vremea copilăriei, putem face și un chec cu mere și scorțișoară. Acesta este pufos, aromat și merge de servit la orice masă, chiar și dimineața alături de o cafea. Prăjitura Albă ca Zăpada făcută cu foi la dosul tăvii îi va cuceri cu siguranță pe cei de la masă.

Rețeta cu care vei obține un desert cremos și aromat

Pentru prăjitura Albă ca Zăpada vom avea nevoie de 500 g de făină, 2 ouă, 10 linguri de lapte, 10 linguri de zahăr, 10 linguri de ulei, 1 linguriță de amoniac, 2 linguri de suc de lămâie și un praf de sare, ingrediente necesare pentru foile de prăjitură. Pentru cremă vom folosi 1 litru de lapte, 8 linguri de făină, 10 linguri de zahăr, 200 g de unt, 1 praf de sare, coajă rasă de lămâie, sucul de la o lămâie, iar pentru decor zahăr pudră și  fulgi de cocos.

Mai întâi vom pregăti aluatul pentru foile de prăjitură. Într-un bol se amestecă ouăle cu un praf de sare apoi se adaugă zahărul. După aceea se toarnă uleiul, laptele și se mixează foarte bine. Sucul de la lămâie se amestecă cu amoniacul și se toarnă în compoziția de mai sus. Se adaugă treptat făina și se începe frământarea aluatului.

Se împachetează aluatul în folie alimentară și se dă la frigider timp de 30 de minute. După aceea se împarte aluatul în trei bucăți și se întinde fiecare bucată pentru a obține foi subțiri pe care le vom coace pe dosul tăvii timp de 4 minute. Ultimul pas constă în prepararea cremei. Într-un vas se amestecă făina cu zahărul, sarea și coaja rasă de lămâie. Se toarnă laptele apoi se amestecă din nou și se pune crema la fiert la foc mic. Se amestecă mereu să nu se lipească de oală și se lasă până când se îngroașă crema.

Când este gata, se ia crema de pe foc, se adaugă untul și se amestecă din nou. Pentru a oferi cremei un plus de savoare se adaugă un pic de zeamă de lămâie și esență de vanilie. Se pune prima foaie de aluat apoi se adaugă un strat de cremă și încă o foaie de aluat. Se procedează la fel până când se termină crema. Prăjitura Albă ca Zăpada se ornează cu fulgi de cocos.

Dacă vrem să facem acasă o prăjitură Albă ca Zăpada, trebuie să pregătim mai întâi niște foi fragede de aluat, coapte pe dosul tăvii. Acest desert va fi cu siguranță pe placul celor de la masă și le va aminti de copilărie.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *